Cześć,
Jak to zwykle przed zakupem zacząłem dużo czytać na temat i …. mętlik w głowie…
Mam prośbę o opinie, czy lepiej kupić młodsza NB (1999-2001) i taka śmigać.
Czy lepiej kupić NA (95-96) a następnie samemu zrobić pod siebie.
Pozdrawiam
Filip
Dylemat przed zakupem MX-5
NA czy NB
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: Inny
- Wersja: RevolutionReloaded
Czy lepiej kupić NA (95-96) a następnie samemu zrobić pod siebie.
Zależy co przez to rozumiesz. Na pewno zostanie ci więcej pieniędzy na turbo pomysły jeżeli o to ci chodzi.
.
Cześć,
Jestem w podobnej sytuacji, to znaczy też nie mam jeszcze mx-5, ale mam w głowie taki ogólny zarys tego co chcem. W przypadku mx-5, to właśnie ten zarys jest Ci potrzebny. Jeżeli masz pieniądze na którykolwiek model, ale nie chcesz inwestować za wiele to chyba lepszym wyborem byłoby NB, gdyż na ogół one są w lepszym stanie, są nowsze więc i podzespoły dłużej wytrzymają. Jeżeli jesteś osobą podobną do mnie, czyli biorąc takie auto, bierzesz je tylko i wyłącznie dla siebie, i nie będziesz skąpił jej pieniążków, to wartą uwagi jest NA. Oczywiście wszystko zależy od tego co byś chciał osiągnąć, czy inaczej, co byś chciał z nią zrobić
Koledzy z forum zaraz zweryfikują to co napisałem i jak coś to mnie poprawią, ja jednak jestem już przekonany do mx-5 NA, no i jakich pieniędzy żądała, będe się starał te żądania spełnić .
Pozdrawiam serdecznie 
Jestem w podobnej sytuacji, to znaczy też nie mam jeszcze mx-5, ale mam w głowie taki ogólny zarys tego co chcem. W przypadku mx-5, to właśnie ten zarys jest Ci potrzebny. Jeżeli masz pieniądze na którykolwiek model, ale nie chcesz inwestować za wiele to chyba lepszym wyborem byłoby NB, gdyż na ogół one są w lepszym stanie, są nowsze więc i podzespoły dłużej wytrzymają. Jeżeli jesteś osobą podobną do mnie, czyli biorąc takie auto, bierzesz je tylko i wyłącznie dla siebie, i nie będziesz skąpił jej pieniążków, to wartą uwagi jest NA. Oczywiście wszystko zależy od tego co byś chciał osiągnąć, czy inaczej, co byś chciał z nią zrobić

- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Zjeść na śniadanie kanapki z szynką czy płatki z mlekiem? 

MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
-
- Model: Inny
- Wersja: RevolutionReloaded
MetMac pisze:chcem

.
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
GrudiLee pisze:Dżunior pisze:Zjeść na śniadanie kanapki z szynką czy płatki z mlekiem?
hehehee a która wersja to szynka a która płatki![]()
Nie wiem, musiałbym pomyśleć

Póki co wiem że uturbiona NBfl to pyszne ciacho z rodzynkami i bitą śmietaną, przewrotnie doprawione... habanero

Jeśli to auto dla Ciebie i Tobie ma sprawiać frajdę, nikt poza Tobą nie odpowie na pytanie zadane w pierwszym poście.

MX-5 ND SkyFreedom
CE 04 | RnineT

CE 04 | RnineT
Wracajac do tematu. Mimo, ze posiadam bogata wersje NB z klima i silnikiem 1.8, to z perspektywy czasu skusil bym sie jednak na NA. To swietny zadatek na klasyka, a lekkosc, prostota tego auta jest genialna. No i te podnoszone swiatla, ktorych juz nigdy wiecej nie zobaczymy w zadnym wspolczesnym aucie...