MX-5 Diesel !

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

Rover

24 mar 2010, 8:55

mszczyrek pisze:
Tak samo ma sie do roadstera:
- automatyczna skrzynia biegów
- elektryczne szyby
- tempomat
- klimatyzacja
- system audio z ''x'' głośników

A jednak wszystkie te opcje sa w Miacie dostepne, co wiecej, ludzie za nie doplacaja. Od razu powiem ze moja z tej listy ma tylko szyby - nad czym i tak ubolewam, bo wolal bym korbka pokrecic i zaoszczedzic 2kg.

Do końca się z tym zgadzam i dlatego mam korbki. W sumie może to być 4 kg. mniej - 2 w aucie i po 1 u kierowcy i parażera/ki. Jak chodzi o system audio z ''x'' głośników, to widziałem na fotkach głośniki instalowane nawet w bagażniku Miaty. Czort wie, jak to działa i o co chodzi. Może o to: http://www.youtube.com/watch?v=OoaDxRc6v1A
Don Corleone
Model: Inny
Wersja: RevolutionReloaded

24 mar 2010, 15:51

OldTomFrost pisze:Diesel ma sie tak do roadstera jak kaktus do szczoteczki do zebów. Generalnie wszystko mozna ale po co?
Dokładnie.

Osobiście mimo, że lubię diesle to uważam, że zostały stwożone do czegoś innego niż cabrio.
Do ciągników (siodłowych i rolnych), dostawczaków i do ekonomii. Jeżeli ktoś chce racjonalności to po co kupuje miatę?

A offtopic będzie taki:

Dla osób które porównują benzynę z dieslem i stwierdzają że dzisiejsze są porównywalne niech sobie zada dwa pytania:
Czy diesel o którym mówisz ma turbinę? Tak.
Czy benzyna do której go porównujesz ma turbinę? Nie.
I temat się kończy.

Jak dla mnie benzyna NA powinna być porównywana do diesla NA, a turbo diesel do turbo benzyny. Wtedy pogadamy :razz:
.
SHADE

24 mar 2010, 17:51

dokladnie zgadzam sie z przedmówcą wszystko mozna tylko trzeba zobaczyc w tym logiczny sens. Ja bym sie nie obrazil za mx5 z silnikiem renesis vankel na wodor jak to próbuje mazda z rx8;)

no rany...
Karolina
Ostatnio zmieniony 31 mar 2010, 10:49 przez Karolina, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ