Mam takie pytanko, ponieważ jestem już prawie posiadaczem swojej własnej Madzi (zaliczka wpłacona) a temat jest dla mnie interesujący bo nigdy w ciągu 10 lat za różnymi kółkami różnych FWD nie jeździłem żadnym RWD. Zresztą myślę, że nie tylko ja będę zainteresowany takim zestawieniem jakie mam nadzieje tutaj się stworzy.
Przy jakich prędkościach na jakich biegach i obrotach przy tych prędkościach zdarzało się, że chciał / chce (regularnie) was tył wyprzedzić i w jakich warunkach to się zdarzało / zdarza?
Głównie mi chodzi o to żeby taki nowicjusz jak ja miał jakieś choćby minimalne wytyczne czego się może spodziewać i na jakie znaki ostrzegawcze zwracać uwagę.
W moim przypadku 10lat za kołkami coraz szybszych FWD i ostrej, punktami nie skrępowanej beztroskiej, jazdy doprowadziły do wykształcenia odruchów, które na pewno nie będą się dały przełożyć 1:1 na RWD a zbytnia pewność siebie może być nazwijmy to kosztowna

Napiszcie swoje doświadczenia z MX-5 (jak pamiętacie do dopisujcie na jakich gumach się to dzieje).
Pozdro,
sebna
EDIT: Przy okazji bo poniekąd jest to temat pokrewny znalazłem coś takiego:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyres_For/Mazda/MX5.htm - może nie znacie stronki - dużo recenzji, zlepek z wielu innych stron plus segregacji gum po aucie (link do Mx-5)