https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/m ... Fxkff.html
Wygląda całkiem nieźle poza tym, że jest srebrna to całkiem mnie zainteresowała. Ogłoszenie od 9 sierpnia.
Pozdrawiam
PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie
Moderator: Moderatorzy
Byłeś? Jeśli tak, to czemu nie kupiłeś? Ogłoszenie wciąż wisi.Kukis pisze: ↑05 gru 2023, 23:59Cześć wszystkim!
Planuje jechać obejrzeć tą sztukę. Ktoś może coś więcej wie na jej temat? W 2019 roku sprzedana w cetrumcabrio, wystawiona była za 41,7tys. Trochę się różni obecnie. Zawias, kiera, gałka, przebieg nieznacznie.
JMZNCA8F200250898
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/m ... FK1e7.html
Jak na taki przebieg, polski salon, recaro, bezwypadkową historię, to wydaję się całkiem OK. Aczkolwiek widzę że sporo ND1 wisi na otomoto dość długo, skąd ten brak zainteresowania? Z drugiej strony ludzie wystawiają nieraz znacznie starsze NC i idą w kilka dnia. Czy wynika to może z tego że ND1 miało problemy ze skrzynią? Czy jeszcze coś innego?
Ten egzemplarz jest wg. ogłoszenia z Włoch, a nie z Polski, co z pewnością ma wpływ na cenę. Wisi na otomoto już tak długo, że obstawiam wypadkową przeszłość.pawel.l pisze: ↑16 kwie 2024, 7:17Jak na taki przebieg, polski salon, recaro, bezwypadkową historię, to wydaję się całkiem OK. Aczkolwiek widzę że sporo ND1 wisi na otomoto dość długo, skąd ten brak zainteresowania? Z drugiej strony ludzie wystawiają nieraz znacznie starsze NC i idą w kilka dnia. Czy wynika to może z tego że ND1 miało problemy ze skrzynią? Czy jeszcze coś innego?
Mój błąd, faktycznie to nie salon Polska i znowu cena poszła dółciekawsky pisze: ↑16 kwie 2024, 11:51Ten egzemplarz jest wg. ogłoszenia z Włoch, a nie z Polski, co z pewnością ma wpływ na cenę. Wisi na otomoto już tak długo, że obstawiam wypadkową przeszłość.pawel.l pisze: ↑16 kwie 2024, 7:17Jak na taki przebieg, polski salon, recaro, bezwypadkową historię, to wydaję się całkiem OK. Aczkolwiek widzę że sporo ND1 wisi na otomoto dość długo, skąd ten brak zainteresowania? Z drugiej strony ludzie wystawiają nieraz znacznie starsze NC i idą w kilka dnia. Czy wynika to może z tego że ND1 miało problemy ze skrzynią? Czy jeszcze coś innego?
Co do Twojego pytania - z tego, czego się dowiedziałem w trakcie moich poszukiwań i co wpłynęło na mnie przed kupnem ND w grudniu:Edit: widzę, że w sąsiednim wątku to Ty pytałeś - w takim razie pewnie wiesz już o tym, co napisałem. Nie znam innych przyczyn takiego stanu rzeczy
- Wszystkie NC 2.0, a szczególnie NCFL 2.0 są wysysane z rynku przez tych, którzy chcą je dostosować do torowej jazdy - NC to najliczniej reprezentowana generacja na Miata Challenge
- NCFL mają mniej wad niż NC przedlifty - OIDP, głównie poprawki w silnikach 1.8?
- Jak ktoś w sąsiednim wątku wspomniał, ND RF to już nie "prawdziwy" roadster ze względu na to, że dach nie składa się cały, tylko zostaje spory pałąk za Twoją głową - to spora przewaga NC PRHT
- Strach przed awarią skrzyni i w konsekwencji wyłożenia 20k zł robi swoje... roczniki ND1 już są po gwarancji. Dla mnie jako laika niemożliwe było ocenić czy skrzynia w danym egzemplarzu sypnie się czy nie. Musiałbym znać właściciela i to jak tą mx5 jeździł, co i tak w najlepszym razie jest tylko wskazówką
![]()