Tutaj sie witamy!
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
Witam wszystkich!
Jako że Mx-5 w wersjach od NA do NBFL spędzały mi sen z powiek. Po około 10 latach od chwili kiedy powiedziałem że będę taką mieć przez cały czas były "ważniejsze" wydatki aż w końcu powiedziałem dość... i jest NBFL Silver Blues ( oczywiście z poprawkami blacharskimi )
Jako że Mx-5 w wersjach od NA do NBFL spędzały mi sen z powiek. Po około 10 latach od chwili kiedy powiedziałem że będę taką mieć przez cały czas były "ważniejsze" wydatki aż w końcu powiedziałem dość... i jest NBFL Silver Blues ( oczywiście z poprawkami blacharskimi )
- Scyzor
- Donator
- Wersja: Memories II
"

Cześć!
Dobrze wybrałeś

I pamiętaj zanim wdasz się w jakieś dyskusje na ten temat - Miata to też Cabrio!

Powitać!PiotrGK pisze: ↑10 lis 2022, 10:07Witam wszystkich!
Ładna wersja - rób foteczki i wrzucaj do kategorii "Nasze Mazdy MX-5
- lagostabm
- Model: ND RF
- Wersja: Sky PASSION
Witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów,
od dwóch lat jestem szczęśliwym (i czasem przerażonym - gdy tył wyprzedza przód w najmniej oczekiwanym momencie) posiadaczem RF - w red-dzie. Czytam forum i podziwiam zwłaszcza tych, którzy w "ślisko aurę" poruszają się NA i NB nader dynamicznie.
Pozdrawiam Wszystkich zarażonych miatozą
od dwóch lat jestem szczęśliwym (i czasem przerażonym - gdy tył wyprzedza przód w najmniej oczekiwanym momencie) posiadaczem RF - w red-dzie. Czytam forum i podziwiam zwłaszcza tych, którzy w "ślisko aurę" poruszają się NA i NB nader dynamicznie.
Pozdrawiam Wszystkich zarażonych miatozą

- Załączniki
-
- mx5 small.jpg (205.51 KiB) Przejrzano 6255 razy
-
- Model: ND
- Wersja: RF
Witam Się z Wami przedświątecznie. Dzięki za przyjęcie do grona. Właśnie kupiłem sobie zabawkę...RF z 2018. 

Witam Forumowiczów serdecznie 
Wraz z moją "Małżą"
po oglądaniu wielu różnych czterech kół (w tym Mini Cooper S, Mégane RS) i targającą nami wojną wewnętrzną między zdrowym rozsądkiem i sercem wyszło nam obojgu, że serce w życiu jednak nadaje rytm i trzeba iść za biciem serca, nie głosem rozsądku. Dosyć "praktycznych aut", od tego mamy Corsę
Kupiliśmy MX 5 ND-2... niestety obiecana w salonie "początek roku" zostanie dostarczona do salonu w okolicach marzec/kwiecień
(((
Z przyjemnością więc wyczekujemy na ten statek z Japonii i po dużych, wielkich silnikach HEMI zza oceanu czekamy na Azjatycką piękność.
Zapewne zobaczymy się na jakiś zlotach czy wypadach i oby nie warsztatach!
Szerokich i wąskich, ale tylko dobrze zebranych zakrętów!
ARASHI/Katowice

Wraz z moją "Małżą"

Kupiliśmy MX 5 ND-2... niestety obiecana w salonie "początek roku" zostanie dostarczona do salonu w okolicach marzec/kwiecień

Z przyjemnością więc wyczekujemy na ten statek z Japonii i po dużych, wielkich silnikach HEMI zza oceanu czekamy na Azjatycką piękność.
Zapewne zobaczymy się na jakiś zlotach czy wypadach i oby nie warsztatach!
Szerokich i wąskich, ale tylko dobrze zebranych zakrętów!
ARASHI/Katowice
Witam wszystkich
Jestem ogólnym entuzjastą motoryzacji a zwłaszcza JDM.
Trzy dni temu zostałem szczęśliwym posiadaczem Mazdy MX-5 NBFL 1.8 z 2001 roku.
Mam nadzieję że z czasem z pomocą tego forum / forumowiczów, ciężkiej pracy i $$$ uda mi się zrobić ładny projekt
Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na ulicach/spotach/zlotach

Jestem ogólnym entuzjastą motoryzacji a zwłaszcza JDM.
Trzy dni temu zostałem szczęśliwym posiadaczem Mazdy MX-5 NBFL 1.8 z 2001 roku.
Mam nadzieję że z czasem z pomocą tego forum / forumowiczów, ciężkiej pracy i $$$ uda mi się zrobić ładny projekt

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na ulicach/spotach/zlotach

-
- Model: NC
Witam Wszystkich.
Od maja 2022 roku jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy mx-5 nc 1.8.
Na cabrio chorujemy w domu już kilkanaście lat ale zawsze było coś innego . Aż wkoncu pojechałem się przymierzyć do mx-5. Stała akurat w mojej miejscowości do sprzedania a że ma prawie 190 cm wzrostu to trzeba była sprawdzić czy jest o czym myśleć. Na a jak już auto zobaczyłem to już było...po Nas. Na szczęście zmieściłem się i mogłem kupować auta. Dodam tylko ze poprzednia włascicielka jeździła autem od nowości pod 13 lat i ponad rok nie umiała go sprzedać bylo jej po prostu żal.. a musiała przez ból pleców, kręgosłupa.
Jeszcze raz witam Wszystkich i pozdrawiam .
Robert
Od maja 2022 roku jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy mx-5 nc 1.8.
Na cabrio chorujemy w domu już kilkanaście lat ale zawsze było coś innego . Aż wkoncu pojechałem się przymierzyć do mx-5. Stała akurat w mojej miejscowości do sprzedania a że ma prawie 190 cm wzrostu to trzeba była sprawdzić czy jest o czym myśleć. Na a jak już auto zobaczyłem to już było...po Nas. Na szczęście zmieściłem się i mogłem kupować auta. Dodam tylko ze poprzednia włascicielka jeździła autem od nowości pod 13 lat i ponad rok nie umiała go sprzedać bylo jej po prostu żal.. a musiała przez ból pleców, kręgosłupa.
Jeszcze raz witam Wszystkich i pozdrawiam .
Robert
- Tańczący z Wilkami
- Wersja: Sportline
...konie we wcześniejszym zaprzęgu zastąpiły Wilki... 184 szt. Bawie sie z nimi i tańczę... Miło mi Was poznać. Mieszkamy w DE
- Załączniki
-
- 20200410_194509.jpg (5.15 MiB) Przejrzano 5725 razy
- Tańczący z Wilkami
...konie we wcześniejszym zaprzęgu zastąpiły Wilki... 184 szt. Bawie sie z nimi i tańczę... Miło mi Was poznać. Mieszkamy w DE
- Załączniki
-
- 20200410_204929.jpg (1.44 MiB) Przejrzano 5716 razy
-
- 20200410_194509.jpg (5.15 MiB) Przejrzano 5716 razy
- Tańczący z Wilkami
Coś chyba 2 x poszło... przepraszam 

Witajcie! Mam na imię Marcel, jestem z Mielca. Mam 21 lat i jestem już chwilkę na tym forum, aczkolwiek nie zdążyłem się jeszcze oficjalnie przywitać z resztą członków w oficjalnym poście - tak więc jeszcze raz witajcie
. Posiadam drugą generację mx5 w wersji poliftowej już od dobrego pół roku, a jej konkretny wygląd pozwalam sobie załączyć w zdjęciu (niestety zdjęcie zrobione telefonem, czekam na pogodę aby porobić jej fajniejsze fotki z aparatu). Mam zamiar założyć jej temat gdzie opowiem więcej o samym samochodzie jak i o planach, które jej dotyczą

Witam wszystkich!
Do salonu właśnie dojechała moja długo wyczekiwana Mazda.
Mam nadzieję, że po załatwieniu formalności już niedługo dołączę do tej jakże wspaniałej społeczności
Do salonu właśnie dojechała moja długo wyczekiwana Mazda.
Mam nadzieję, że po załatwieniu formalności już niedługo dołączę do tej jakże wspaniałej społeczności

- Załączniki
-
- 20230429_100204.jpg (3.29 MiB) Przejrzano 5478 razy
Cześć
Jeszcze nie mam miatki, ale to się zmieni wkrótce
. Dzieciaki nalegają bym kupił NA bo ma taki przyjemny uśmiech. Czegoż się nie robi dla dzieci-ja miłośnik beemek kupię NA jako fazowe wozidełko na lato.
Pozdrawiam
Jeszcze nie mam miatki, ale to się zmieni wkrótce

Pozdrawiam
- SipeQ
- Donator
- Wersja: 1.8
Witam Wszystkich forumowiczów i właścicieli dużych resroraków!
Mam na imię Maciej i razem z małżonką Agnieszką spełniliśmy MOJE marzenie z dzieciństwa
, a mianowicie zakupiliśmy naszą pierwszą, może nie ostatnią, "Małą Japonkę"
Skończyliśmy oboje 33 latka i doszliśmy wniosku kiedy jak nie teraz. Autko kupiliśmy na śląsku zeszłorocznej jesieni, potrzebowałem drugiego samochodu "awaryjnego" do pracy i mogłem wybrać jakieś gówienko do dojeżdżania albo spełnić marzenie z dzieciństwa, oczywiście wybrałem drugą opcje
Na szczęście nie tylko ja się w niej zakochałem ale i moja druga połówka też.
Autko kupione trochę z biegu ale blacha zdrowa (wiadomo coś zawsze się znajdzie), mechanicznie też nie jest źle. Powoli dokładamy to i owo. Co do jej historii to nie jestem pewien ale wydaje mi się, że jakiś dzwon był kiedyś, no cóż, jak to się mówi kocham jak swoje
Jestem na forum już kilka miesięcy ale dopiero teraz się zmobilizowałem i znalazłem chwile żeby się przywitać i za to przepraszam
Mam nadzieję, że będziemy mogli się wpierać przy naszej wspólnej przygodzie z Naszymi Miatkami. Do zobaczenia na 20 - leciu.
Mam na imię Maciej i razem z małżonką Agnieszką spełniliśmy MOJE marzenie z dzieciństwa

Skończyliśmy oboje 33 latka i doszliśmy wniosku kiedy jak nie teraz. Autko kupiliśmy na śląsku zeszłorocznej jesieni, potrzebowałem drugiego samochodu "awaryjnego" do pracy i mogłem wybrać jakieś gówienko do dojeżdżania albo spełnić marzenie z dzieciństwa, oczywiście wybrałem drugą opcje

Autko kupione trochę z biegu ale blacha zdrowa (wiadomo coś zawsze się znajdzie), mechanicznie też nie jest źle. Powoli dokładamy to i owo. Co do jej historii to nie jestem pewien ale wydaje mi się, że jakiś dzwon był kiedyś, no cóż, jak to się mówi kocham jak swoje

- Załączniki
-
- P_20230527_105829.jpg (2.5 MiB) Przejrzano 5211 razy
-
- IMG_4899.JPG (9.81 MiB) Przejrzano 5211 razy
-
- IMG_4903.JPG (6.11 MiB) Przejrzano 5211 razy
-
- IMG_4889.JPG (8.37 MiB) Przejrzano 5211 razy
-
- IMG_4893.JPG (6.87 MiB) Przejrzano 5211 razy
-
Hej jestem Marcin wraz z Ania chcielibysmy wam przedstawić naszą dziecinę mamy ją od września tamtego roku
- Załączniki
-
- received_1328061878081481.jpeg (106.96 KiB) Przejrzano 4924 razy
Hej.
Po ładnych paru latach powrót do Miaty i Forum. Było NC PRHT 2.0 AT, była Speedmiata turbo, teraz NC z zamysłem do zabawy na torze.
Pozdrawiam Wszystkich i mam nadzieje do zobaczenia na torach.
Po ładnych paru latach powrót do Miaty i Forum. Było NC PRHT 2.0 AT, była Speedmiata turbo, teraz NC z zamysłem do zabawy na torze.
Pozdrawiam Wszystkich i mam nadzieje do zobaczenia na torach.
Siema, kumpel z pracy "zaraził" mnie zajawką na miaty i planuje w niedługim czasie uzbroić się w jakąś NA jako daily w sezonie letnim. Bywam czasem na meetach pod stadionem w Wwa.
Dzięki za przyjęcie i pozdrawiam!
Dzięki za przyjęcie i pozdrawiam!
- TorquedMad_Mind
- Wersja: 2.0 5speed
- Kontakt:
Z tej strony Adrian, obecnie mieszkający na Słowacji i od Maja mający MX-5 NC.