Covid19 vs mx-5
Topdown vs topup
Moderator: Moderatorzy
- pistenbully
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 10th Anniversary
Wyplątał się gładko. Chyba godzina zakupu i tłumaczenie o butelce spotkało się że zrozumieniem. Męska solidarność ten tego...
- Ziolko73
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 1.8/2.5
Dzisiaj złagodzono trochę restrykcje i jak to się ma do przemieszczania się? Otwarte lasy i parki, a np. przejażdżka rekreacyjnie topdown lub motocyklem bez celu, jest możliwa bez przykrych konsekwencji? Ktoś z Was w ogóle miał jakieś nieprzyjemności jadąc topdawn? bo ja np jadać z otwartym dachem to czuję się jak jakiś przestępca i nie daj Boże natrafić na policję. Jeździcie w maseczkach czy bez jak macie dach schowany? Nie mam nawet kiedy się nacieszyć moim emiksem:(
MX5 NC 1.8 => 2.5
Strojenie RomDrop by Alex

Strojenie RomDrop by Alex

- Hookie
- Donator
- Wersja: 2.0T
Można jeździć. Zniesiono zakaz przemieszczania się. Policja nie zwraca uwagi na auta top down. W samochodzie nie trzeba mieć maseczki jeśli jedziesz sam.
2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
- wromiata
- Donator
- Wersja: 2.5
jakby sztywno rozpatrywać, to nigdzie nie napisali, że masz mieć zamknięte okna, dachy oraz szebrdachy itdZiolko73 pisze: ↑20 kwie 2020, 21:54Dzisiaj złagodzono trochę restrykcje i jak to się ma do przemieszczania się? Otwarte lasy i parki, a np. przejażdżka rekreacyjnie topdown lub motocyklem bez celu, jest możliwa bez przykrych konsekwencji? Ktoś z Was w ogóle miał jakieś nieprzyjemności jadąc topdawn? bo ja np jadać z otwartym dachem to czuję się jak jakiś przestępca i nie daj Boże natrafić na policję. Jeździcie w maseczkach czy bez jak macie dach schowany? Nie mam nawet kiedy się nacieszyć moim emiksem:(
ja żeby nie czuć się jak zbrodniarz, to przy topdown zakładam maseczkę, natomiast w przyszłości zamienię ją na komin klubowy. co do przemieszczania się, co dziennie muszę dojeżdżać do pracy i z powrotem i we Wrocławiu ani razu nie zostałem zatrzymany

Aczkolwiek jest prosty sposób, aby zwiększyć szanse na uniknięcie mandatu - być uprzejmym i nie wymachiwać kamerką przed twarzą fusza krzycząc "konstytucja". Od znajomych z tej formacji wiem, że to bardzo poprawia sytuację kontrolowanego

- MMRS
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom
Kompletnie nie zmieniłem swoich nawyków w temacie eksploatacji swojego parowozu. Zachowuję się jak zwykle. Jakieś 2 tygodnie temu top down na Orlen tuż za tankującymi mundurowymi. Nie ma co się spinać.
- pavlacos
- Donator
- Wersja: Koksed by Five
dokładnie, rano jadę z chustą bo w uszy zimno, ale po południu luzik
ludzie dziwnie patrzą, ale taki naród mamy kochany
najgorzej że brudna świnka że wstyd, co uzasadnia też zakrywanie twarzy
btw. coraz bardziej się przekonuje że to chyba lekka ściema z tym całym zamieszaniem żeby wszystkich za pysk złapać
ludzie dziwnie patrzą, ale taki naród mamy kochany
najgorzej że brudna świnka że wstyd, co uzasadnia też zakrywanie twarzy

btw. coraz bardziej się przekonuje że to chyba lekka ściema z tym całym zamieszaniem żeby wszystkich za pysk złapać

Motór jest bogiem, Prędkość nałogiem, Tuning zabawą, Freestyle podstawą

- Paffko
- Donator
- Wersja: Deep Crystal Blue
ja jeżdżę, w masce dla bezpieczeństwa bo nie ufam krajanom ale bez napinki top down i auto też myje regularnie bo pyli cholerstwo ciągle jakieś i brudna mimo ze nie jeździ za dużo- radiowozy mijam nikt nie miał uwag do tej pory.
The Glove - viewtopic.php?f=22&t=35879
Schmetterling http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 22&t=30869
LaMiata http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 22&t=24804
’99 Magic
- pistenbully
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 10th Anniversary
A mi dzisiaj Pani Policjantka na służbie wpadła pod koła - fakt, że na oznakowanym przejściu, ale zeszła tyłem na jezdnię podczas pogawędki z kolegą z patrolu [jak bum cyk-cyk oboje stali na krawężniku - bez podtekstów]. Było hamowane, never mind - ale u funkcjonariuszki refleks: "A czemu u Pana maska nie zakrywa nosa?!" - drugi Policjant: "Daga, pan jest w aucie..."

- MMRS
- Donator
Daga była skonsternowanapistenbully pisze: ↑21 kwie 2020, 13:02A mi dzisiaj Pani Policjantka na służbie wpadła pod koła - fakt, że na oznakowanym przejściu, ale zeszła tyłem na jezdnię podczas pogawędki z kolegą z patrolu [jak bum cyk-cyk oboje stali na krawężniku - bez podtekstów]. Było hamowane, never mind - ale u funkcjonariuszki refleks: "A czemu u Pana maska nie zakrywa nosa?!" - drugi Policjant: "Daga, pan jest w aucie..."
![]()

- TerminatorPi
- Donator
- Model: ND RF
- Victor
- Donator
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom+Recaro
Tory się zaczynają otwierać:
https://tor-lodz.pl/aktualnosci/240-wzn ... a-tor-lodz
Można już coś organizować