@POlsza jaką masz wersję softu w aucie? Jaki numerek?
Wrażenia po instalacji
Moderator: Moderatorzy
Zbychersky pisze:A u mnie dupa, AA na pokładzie i nie działa z żadnym telefonem z AndoridemJutro będę testował z iPhonem X i zobaczymy czy zadziała.
@POlsza jaką masz wersję softu w aucie? Jaki numerek?
POlsza pisze:Czyli co, zamontowali nowe CMU, wgrali firmware 70.. i klapa. Dalej wymontowali nowe CMU, zamontowali stare i wgrali wersję 59. Niezła zabawa. Mogli Ci chociaż w ramach rekompensaty za stracony czas pozostawić nowe CMU - ładowanie 1 lub 2A na portach USB a nie "zabójcze" 500mA, które nie wystarcza do ciągłego ładowania i używania telefonu z włączoną nawigacją.
U mnie mam 70.. i jest zakładka AA, ale w moim przypadku nieaktywna - używam CP.
CP współpracujący z iOS-em 11 jest taki sobie, d...y nie urywa, nadzieja w zapowiadanej wkrótce wersji iOS-a 12, gdzie będzie można zainstalować programy firm trzecich jak np. Google Maps - na co osobiście czekam. Jak wygląda sprawa programów firm trzecich w AA, czy można je swobodnie dodawać?
Podejrzewam, że obsługa bezdotykowa to będzie trochę bryndza, nadzieja w szybkim odblokowaniu Touch Screen'a i używaniu Siri (jest problem z polskimi nazwami - wymowa polskich nazwisk po angielsku).
Tak na koniec reasumując, pozostał 1k w kieszeni i stracony czas w ASO. Moje ASO pytało mnie z jakim telefonem CP będzie współpracował i coś wspominali, że z AA jest problem.
Zbychersky pisze:Lepiej, wsadzili nowe CMU ale softu nie zaktualizowali bo twierdzili, że na 59 będzie działać i nie ma nowszego.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
TerminatorPi pisze:Zbychersky pisze:Lepiej, wsadzili nowe CMU ale softu nie zaktualizowali bo twierdzili, że na 59 będzie działać i nie ma nowszego.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mocno jestem ciekaw co dalej, bo instrukcja mazdowska, która krążyła po internetach twierdziła, że koniecznie przed instalacją huba usb trzeba podbić firmware do 70.
No zobaczymy, teoretycznie jak wsadzą stary hub, zaktualizują soft i podmienią huba na nowego to wszystko powinno działaćNo ale może znów coś popsują.
dmk pisze:Ciekawy jestem ceny. Ale jeżeli będzie to więcej niż 1000zl to poczuje się oszukany, bo dealerzy zapewniali mnie, ze to będzie tylko Update softu...
BunnyWoop pisze:czy jak wymienią te moduły i bajery, to jest dostęp do Nawigacji googla na ekranie?
wojteczekm16 pisze:BunnyWoop pisze:czy jak wymienią te moduły i bajery, to jest dostęp do Nawigacji googla na ekranie?
Tak, jest dostęp do nawigacji od Google'a na tablecie. Uruchamia się tam Android Auto, który ma jeszcze obsługę połączeń telefonicznych, odczytywanie SMS i głosowe odpowiadanie na nie, program do odtwarzania muzyki np. spotify, pogoda itp.
Wczoraj mi dołożyli w ASO przy okazji przeglądu. Działa to naprawdę dobrze. Cena 1.100 zł brutto na fakturze. Około godziny roboty majstra warsztatowego (na szczęście kokpit poskładany dobrze i nie ma trzasków czy brzęczków).
wojteczekm16 pisze:Po montażu w menu Aplikacji MZD pojawia się Android Auto i Apple CarPlay. Obstawiam, że Apple Car powinno działać tak samo jak Android Auto, jednak sam tego nie testowałem (nie używam iPhonów). Jutro kolega będzie u mnie sprawdzał jak działa podłączenie iPhona MZD, bo zastanawia się czy jechać u siebie w Mazdzie 3 też montować ten nowy moduł. Jak chcesz to mogę dać znać popołudniową porą jak wypadły testy.
wojteczekm16 pisze:BunnyWoop pisze:czy jak wymienią te moduły i bajery, to jest dostęp do Nawigacji googla na ekranie?
Tak, jest dostęp do nawigacji od Google'a na tablecie. Uruchamia się tam Android Auto, który ma jeszcze obsługę połączeń telefonicznych, odczytywanie SMS i głosowe odpowiadanie na nie, program do odtwarzania muzyki np. spotify, pogoda itp.
Wczoraj mi dołożyli w ASO przy okazji przeglądu. Działa to naprawdę dobrze. Cena 1.100 zł brutto na fakturze. Około godziny roboty majstra warsztatowego (na szczęście kokpit poskładany dobrze i nie ma trzasków czy brzęczków).
Dotyk nie dziala w trakcie jazdy ale najprawdopodobniej mozna to odblokowac przez AIO tweaks.
Należy pamiętać, że AIO tweaks nie działają na nowych wersjach. Nie wiem czy ktoś już testował czy dostęp zostaje po upgrade do 7 z wersji z tweakami.
dzialaja, tyle ze ciezej je wlaczyc - trzeba porozmawiac z CMU: https://mazdatweaks.com/serial/TerminatorPi pisze: ↑02 sty 2019, 12:38Należy pamiętać, że AIO tweaks nie działają na nowych wersjach. Nie wiem czy ktoś już testował czy dostęp zostaje po upgrade do 7 z wersji z tweakami.
Tak, wiem jak się powinno podłączyć serial (u mnie niestety okazało się, że przejściówka jest na złe napięcie), ale to nie jest takie hop-siup. Trzeba wypruć pół wnętrza.AaaA pisze: ↑02 sty 2019, 14:03dzialaja, tyle ze ciezej je wlaczyc - trzeba porozmawiac z CMU: https://mazdatweaks.com/serial/TerminatorPi pisze: ↑02 sty 2019, 12:38Należy pamiętać, że AIO tweaks nie działają na nowych wersjach. Nie wiem czy ktoś już testował czy dostęp zostaje po upgrade do 7 z wersji z tweakami.
co do uprajdu to wydaje mi sie ze gdzies widzialem ze po upgradzie trzeba jeszcze raz poustawiac prawa ale nie moge teraz znalezc tego watku