Ile kosztuje idealna NBFL 1.8 6B Torsen?
Moderator: Moderatorzy
Witam serdecznie- przymierzam się do zakupu MX5
Znalazłem idealne auto koło Wrocławia (lakier ori bez rdzy, pełna historia, 61 tys km przebiegu, Torsen, skrzynia 6b, 146 koni, rocznik 2001). sprzedający nie chce zejść poniżej 29 tys PLN. I tu moje pytanie- po ile chodzą naprawdę zadbane NBFL w fajnej specyfikacji? Czy za 30-35 można kupić sensowne NC 2.0? szukam auta bezproblemowego z historią serwisową, najlepiej kupionego w PL.
Pozdrawiam,
Marcin
Znalazłem idealne auto koło Wrocławia (lakier ori bez rdzy, pełna historia, 61 tys km przebiegu, Torsen, skrzynia 6b, 146 koni, rocznik 2001). sprzedający nie chce zejść poniżej 29 tys PLN. I tu moje pytanie- po ile chodzą naprawdę zadbane NBFL w fajnej specyfikacji? Czy za 30-35 można kupić sensowne NC 2.0? szukam auta bezproblemowego z historią serwisową, najlepiej kupionego w PL.
Pozdrawiam,
Marcin
Jeżeli nie kupisz to podaj mi proszę namiary na priva 
Takiej ceny o jaką pytasz nie ma, tak jak praktycznie nie ma na rynku NBFL z przebiegiem 61kkm (rozsądnie udokumentowanym).
Do tego ori lakier? Moze jeszcze pierwszy wlasciciel i ksiazka serwisowa?

Takiej ceny o jaką pytasz nie ma, tak jak praktycznie nie ma na rynku NBFL z przebiegiem 61kkm (rozsądnie udokumentowanym).
Do tego ori lakier? Moze jeszcze pierwszy wlasciciel i ksiazka serwisowa?
Musisz przestać się starać. Nie próbuj być lepszym, nie próbuj być szybszym. Jedź dla czystej przyjemności. Jedź tak wolno, jak ci się podoba, i rób co chcesz, byle tylko dobrze się bawić 

Za 35tys na pewno kupisz fajną NC 2,0. 29tys za NBFL to przesada, ale jeśli powyższy opis jest prawdziwy i auto ma klimę to ponad 20tys można zapłacić.
Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
- Chezus
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Impuls
Ja 2 lata temu zapłaciłem 25k za NBFL 1.8, z klimą, szperą, 5b, z 2005 z 30k przebiegu.
Jeśli twój opis jest realny i fura ma skórę, klimę itp, to jest warta koło 30. Zakładamy, że serio nie ma rdzy i jest lalka. Inna sprawa, że co do takich egzemplarzy, jak i generalnie innych ciekawych, to warta jest tyle, ile kupujący jest w stanie zapłacić. Kupujący jest w stanie różnie zapłacić w zależności od tego, czego wymaga od samochodu. Ja teoretycznie zapłaciłem bardzo dużo, jak na ceny sprzed 2 lat, ale nie żałuję.
Jeśli twój opis jest realny i fura ma skórę, klimę itp, to jest warta koło 30. Zakładamy, że serio nie ma rdzy i jest lalka. Inna sprawa, że co do takich egzemplarzy, jak i generalnie innych ciekawych, to warta jest tyle, ile kupujący jest w stanie zapłacić. Kupujący jest w stanie różnie zapłacić w zależności od tego, czego wymaga od samochodu. Ja teoretycznie zapłaciłem bardzo dużo, jak na ceny sprzed 2 lat, ale nie żałuję.
The answer is always Miata.
Ja 4 lata temu kupiłem nbfl jakiss 130k km, 1.8, 6b, torsen, klima, tempomat, bose i białe skory, brak rudej za 15.5k, malowana, łyse opony, rozwalone felgi i zajechane skóry i 2 lata pozniej oferowali mi za nią 20k od ręki.
Myśle, że 29k to trochę przesada, bo i tak pewnie wyląduje w końcu na torze (XD). Za 25k masz już świetne egzemplarze
Myśle, że 29k to trochę przesada, bo i tak pewnie wyląduje w końcu na torze (XD). Za 25k masz już świetne egzemplarze
- VooR
- Donator
- Model: NB
- Wersja: Miatoza
Obecnie ceny za takie egzemplarze to 20-25k. Ale z takim przebiegiem nie widziałem żadnego ogłoszenia.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
"A coward dies a thousand deaths, a Souljah dies but once."
Miatoza:
1. Czarna Szóstka - 1999 NB
2. Szarak Torostwór - 2002 NBFL
3. Kafelek - 2016 ND1 ST
4. Cukierek - 2003 NBFL
5. Lifted #4 - 1999 NB/FL
Miatoza:
1. Czarna Szóstka - 1999 NB
2. Szarak Torostwór - 2002 NBFL
mutra pisze:Sportive z udokumentowanym przebiegiem 60 tys i bez rdzy za 20tys? Wrzuć linka- kupię bez targowania
Byłem pierwszy

Musisz przestać się starać. Nie próbuj być lepszym, nie próbuj być szybszym. Jedź dla czystej przyjemności. Jedź tak wolno, jak ci się podoba, i rób co chcesz, byle tylko dobrze się bawić 

- emixfajf
- Donator
- Wersja: Sportive Turbo
ohmarcin pisze:Dzięki za odpowiedzi. Mocno się zastanawiam nad tą sztuką. Dam znać, jak się nie zdecydujęodnośnie wersji, nie wiem dokładnie. Nie jest to raczej Sportive, bo stoi na 15kach. Poniżej fotka tego auta
widać, że ma duże heble, a oem 15" wejdą na takie, poza tym, jeśli dane z pierwszego posta dotyczą auta z fotki to ja nie wiem co innego to może być jak nie Sportive

Jest:
1. NBFL 1.8 '01 Sportive Turbo A3F
2. ND2 2.0 '21 GT 46G
Była:
1.NA 1.6 '91 SU 2.MSM '04 27A 3.NA 1.6 '93 SU 4.NBFL 1.8 '01 Sportive 34K 5.NB 1.8 '98 RS A3F 6.ND 2.0 '16 GT 41W 7.ND2 2.0 '19 Club 47A
1. NBFL 1.8 '01 Sportive Turbo A3F
2. ND2 2.0 '21 GT 46G
Była:
1.NA 1.6 '91 SU 2.MSM '04 27A 3.NA 1.6 '93 SU 4.NBFL 1.8 '01 Sportive 34K 5.NB 1.8 '98 RS A3F 6.ND 2.0 '16 GT 41W 7.ND2 2.0 '19 Club 47A
za taka sztuke jak w opisie + skora + klima 25 spokojnie bym dal...
- Chezus
- Donator
ohmarcin pisze:Dzięki za odpowiedzi. Mocno się zastanawiam nad tą sztuką. Dam znać, jak się nie zdecydujęodnośnie wersji, nie wiem dokładnie. Nie jest to raczej Sportive, bo stoi na 15kach. Poniżej fotka tego auta
Ubóstwiam ten kolor. Jest taki męski...

Serio, Miata świetnie w nim wygląda.
- Chezus
- Donator
nickesh v2.0 pisze:Kropkę kupiłem w Roadsterach za cenę zbliżoną do górnych widełek, które tu podajecie. A w zeszłym roku temu w Warszawie zszedł piękny seryjny NBFL, wystawiony za 40 tyś. zł. Tyle w temacie.
Ciekaw jestem ile za moją mógłbym wołać...
- Budzik
- Wersja: Silver Blues
- Kontakt:
Ja swoją NBFL Silverblues 1.8 146km, ze szperą, klimą, bilami, cobaltem, korektą lakieru, nowym dachem i innymi dodatkami zapłaciłem 26tyś i nie żałuję ani złotówki.
Teraz niech tylko drożeje hihihi

tę konkretną sztukę oglądałem po sprowadzeniu, jeszcze przed sprzątaniem/ detailingiem. Pierwsze wrażenie bardzo dobre. miała kilka przycierek parkingowych, jednak wszystkie kluczowe punkty wydawały się całkowicie wolne od rdzy. Auto kompletne, ładny dach. Gość z Klasyki Gatunku wspominał, ze szykują auto na targi aut zabytkowych we Wrocławiu 18/19 sierpnia. O ile zdążą, to będzie można zobaczyć to auto w pełnej krasie (i po korekcie lakieru w miejscach przycierek). Sam jestem ciekaw jak wyjdzie. Odnośnie roadstery.pl- dzięki za info. chętnie się wybiorę (tylko teraz niewiele jest aut chyba- może po sezonie będzie więcej)
-
- Model: NB
- Wersja: Turbo mieszaniec
Zgadza się, teraz mają niewiele autek. Dzwoniłem niedawno, we wrześniu ma być coś więcej.