Dzień dobry wieczór Słowianie.
Jestem kolegą Zdzicha. Generalnie od ponad 5 lat jestem głównie motocyklistą ale od czasu do czasu siadam za sterami czterokołowców. Nie lubię samochodów. MX5 to była jedyna opcja. Może jeszcze Z4 (bo miałem wcześniej 3er i kochałem BMW) ale nowy model dopiero w 2019 i pewnie razy 3 tyle co MX5.
Co tu dużo pisać. Ostatni japoński samochód miałem dawno temu. Zakochałem się w niemieckiej motoryzacji od Golf V 1.4 TSI 150KM, później Audi A3 2.0 TFSI, A4 Allroad 2.0 TFSI, później moja miłość BMW F31 320xd a następnie stwierdziłem, że mam dużą przepaść pomiędzy motocyklami, którymi jeżdżę 25-30 k km rocznie a samochodami. Musiałem zamienić samochód na coś zbliżonego do motocykla. Padło na mX5. Głównie na zimę

!!!! (ja nie dam rady?) Ale śmigam i opalam lico i teraz.
2.0 SkyPasion white pearl 2017 kupiony w maju 2018 (dużo gratisów bo długo stał w stajni) . Zobaczymy. Mój brat bardziej kocha ten model - ja testuje z dystansem.
Pierwsze wrażenia:
- wszystko bardzo delikatne,
- mega zajebiste prowadzenie w zakrętach i nie tylko - moto na 4kołach,
- minimalizm - I like it!.
Samochód ma być głównie na zimę i deszcze więc odwrotnie od waszych wyborów. Ale ja lubię łamać reguły. Co z tego wyjdzie czas pokaże!