Spawanie dyfra/elektroszpera

1,8 NC

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
drSadek
Model: NC

17 lip 2017, 7:34

Cześć,

Dostępność szper do NC 1,8 skrzynia 5b jest porażająco niska w związku z tym wymyśliłem sobie, żeby zaspawać oryginalny otwarty dyfer. Autem jeżdżę okazjonalnie, nie jest to mój główny środek transportu.

Najchętniej posłuchałbym wypowiedzi osób, które miały elektoroszperę w NC.

Pozdrawiam z deszczowej Warszawy! :)
jqb
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: Ikarus ;)

17 lip 2017, 8:20

A jakie jest pytanie? :P

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Awatar użytkownika
drSadek

17 lip 2017, 8:27

Prosiłem o wypowiedź osób, które miały styczność z elektroszperą w NC. Pytanie jest otwarte i zawiera się w stwierdzeniu:

"Najchętniej posłuchałbym wypowiedzi osób, które miały elektoroszperę w NC."

Dla uproszczenia, żebyś mógł spać spokojnie ;)

1. Czy diabeł łapie za koło i wpada się w nieoczekiwany poślizg?
2. Czy można jeździć powyżej 120 km/h?
3. Czy da się parkować?

Mam nadzieję, że teraz jqb będzie zadowolony - swoją drogą czy poza swoim pytaniem masz coś do wniesienia do rzeczonego postu czy tak sobie piszesz bo nudzisz się w pracy? :D
jqb
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: Ikarus ;)

17 lip 2017, 9:06

drSadek pisze:Mam nadzieję, że teraz jqb będzie zadowolony - swoją drogą czy poza swoim pytaniem masz coś do wniesienia do rzeczonego postu czy tak sobie piszesz bo nudzisz się w pracy? :D

Trochę tak, a trochę przeczytałem post i nie wiem co chciałbyś wiedzieć :) Wypowiedzi ludzi posiadających elektroszperę mogą dotyczyć wakacji, porannej kawy, czy wychowania dzieci :) Lubię precyzję.

NC'kiem nigdy nie jeździłem z elektroszperą, jeździłem trochę BMW ze zespawanym dyfrem i jako pasażer miatą :) Wiem jedno, nie zrobił bym tego NC'kowi, przynajmniej takiemu cywilnemu, bo to dość komfortowe auto i nie pasuje do niego podskakiwanie przy parkowaniu, piszczenie i inne side effecty. Co do samego prowadzenia, wrażenia z BM'ki były takie że łatwiej wyczuć samochód, bo nie ma takiego efektu, że szpera nagle spina. Ale może dlatego że cały czas się jest na to przygotowanym.
Awatar użytkownika
drSadek

17 lip 2017, 10:04

jqb pisze:
drSadek pisze:Mam nadzieję, że teraz jqb będzie zadowolony - swoją drogą czy poza swoim pytaniem masz coś do wniesienia do rzeczonego postu czy tak sobie piszesz bo nudzisz się w pracy? :D

Trochę tak, a trochę przeczytałem post i nie wiem co chciałbyś wiedzieć :) Wypowiedzi ludzi posiadających elektroszperę mogą dotyczyć wakacji, porannej kawy, czy wychowania dzieci :) Lubię precyzję.

NC'kiem nigdy nie jeździłem z elektroszperą, jeździłem trochę BMW ze zespawanym dyfrem i jako pasażer miatą :) Wiem jedno, nie zrobił bym tego NC'kowi, przynajmniej takiemu cywilnemu, bo to dość komfortowe auto i nie pasuje do niego podskakiwanie przy parkowaniu, piszczenie i inne side effecty. Co do samego prowadzenia, wrażenia z BM'ki były takie że łatwiej wyczuć samochód, bo nie ma takiego efektu, że szpera nagle spina. Ale może dlatego że cały czas się jest na to przygotowanym.

O widzisz, jak ładnie. :) No właśnie ja też miałem BMW ze spawem i jakoś żyłem i jeździłem. Moje pytanie uzasadniam tym, że Miata jest dużo bardziej nerwowa niż nawet najkrótsze BMW E36 Compact. W ostateczności, gdy zaspawany okaże się lipą to kupię kolejny otwarty. ;)
ODPOWIEDZ