Od dłuuugiego już czasu przymierzam się do kupna Mazdy MX-5 NC z 2008r.
W swojej karierze miałem już kilka aut, jednak nigdy nie była to Mazda.
Interesuje mnie kilka aspektów dotyczących kosztów eksploatacji tego pojazdu, jego praktyczności i użytkowania na codzień (również zimą!).
W swoich poszukiwaniach zdecydowałem się koniecznie na silnik 2.0 160KM- po części dlatego, że lubię od czasu do czasu pobawić się delikatnie różnymi autami na torze, a po części również ze względu na mój obecny samochód (nie chcę kupić czegoś, co będzie wyraźnie słabsze).
Więc tak:
Jak wyglądają ceny części i serwisu Mazdy mx-5 NC 2.0? Jak kosztowo wygląda koszt robocizny w tym aucie- logika podpowiada mi, że mechanik nie powinien dużo liczyć za swoje godziny, ze względu na silnik ułożony wzdłużnie i nie najgorszy dostęp do osprzętu i silnika. Wiele osób "straszy mnie" właśnie drogimi częściami i słabą ich dostępnością, mówiąc "panie, to to japoński wynalazek, części do japońców drogie, części trudno dostać i trza sprowadzać!".
Po cichu liczę jednak, że koszty będą mniejsze, bądź podobne jak w moim obecnym Renault Megane 3 (1.9dci 130KM, chip na 170), to samo myślę też o dynamice silnika 2.0.
Kolejna sprawa- jak wygląda sprawa użytkowania tego samochodu zimą? Jest tak tragicznie jak mnie ojciec straszy (oczywiście nigdy nie miał mx-5)? Jak już mówiłem to ma być moje jedyne auto, więc i zimą musi jako-tako sobie radzić. Oczywiście w tej sytuacji myślę tylko o wersjach ze sztywnym dachem ! Myślę też, by po zakupie od razu zainwestować w stelaż bagażowy nakładany na bagażnik (jak wyglądają jego koszty i sposób mocowania?).
Dodatkowe pytanie- gdzie znajduje się koło zapasowe

No i ostatnia sprawa:
Oględziny pojazdu przy zakupie- jakie są typowe słabe punkty na jakie trzeba zwracać uwagę w tych samochodach? Myślę tu zarówno o zawieszeniu, nadwoziu, jak i silniku 2.0- kompletnie nie mam pojęcia co może je "boleć" i jak ktoś może próbować to ukryć

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odpowiedzi !