przymierzam się do zakupu NBFL. Samochód obecnie użytkuje koleżanka. Prezentuje się tak:

Jest to wersja z podgrzewanymi fotelami, elektryczne szyby i lusterka, podgrzewana szyba tylna, silnik 1.6 84KW, rocznik 2003.
Zabrałem ją do Fauverta na przegląd przedzakupowy i dostałem taki raport:
http://imgur.com/a/mA2b4
W skrócie jako wady wykryli:
-zwarcie na sondzie lambdzie, nie wiem jaki to jest koszt, z tego co widzę nowa sonda to ~200PLN
-czujnik obrotów koła, kontrolka ABS świeci
-świecą się kontrolki od poduszek powietrznych, po podłączeniu do komputera w ogóle nie udało się połączyć, nie wiem czy jest to problem z np. przewodami czy w ogóle nie ma poduszek w samochodzie
-problem ze zbieżnością a faktycznie rozbieżnością na przedniej osi, również kąt pochylenia koła jest poza normą, widoczne na zdjęciach
-grubość powłoki lakiernicznej jest w normie poza lewym przednim błotnikiem
-pojawiła się korozja na wydechu oraz na tej osłonie wydechu, jednak jest to minimalny ślad, na razie bym się tym nie przejmował
-pojawia się powoli korozja na dolnej krawędzi drzwi kierowcy, na razie również niewiele, ale trzeba by to jak najszybciej ratować
-jest wilgoć po lewej stronie bagażnika, którąś drogą dostaje się do niego woda
Niby lista jest długa, ale tak na prawdę większość to drobne sprawy, które występują w większości samochodów. Niestety nie wiem jak wygląda sytuacja z olejem w dyferencjale oraz z rozrządem, tak czy tak obie rzeczy do wymiany od razu po zakupie.
Dach jest w bardzo dobrym stanie, lakier również, silnik suchy, sprzęgło bez zastrzeżeń
I teraz pytanie do Was