podoba wam się to ? ostrzezenie o uzytkowniku
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: ND RF
Na początku tradycyjnie przepraszam za ortografie i skladnie. Piszę kierowany złością...
Długo mierzyłem się z tym zeby napisać tego posta i wkoncu po bardzo dlugim okresie zirytowania stwierdziłem ze muszę dać upust chociaz czesci emocji i masie straconej kasy...
Jakies 3 miesiace temu kiedy Majkel doprowadzał moją Mazde do ładu stwierdziłęm ze obniże i utwardze auto w postacie -35mm vogtland i b6 do na, został mi polecany niejaki Wojti z forum który stwierdził ze zmieści przy tym zawieszeniu felgi o rozmiarze et0 i szerokosci 8 (roty shakotan) i wymieni mi zawias za 400zł...
Jeśli będzie konieczne to zrobi rolke no i oczywiscie kąty.
W trakci roboty okazało się ze rolka jest konieczna więc ją zrobił.
Odbierając auto padał tak wielki deszcze a ja byłem tak podekscytowany nowym zawiasem ze nie zauwazyłęm ze dosłownie kazdy błotnik na rancie był przegięty w drugą strone... i pękniety (też każdy... a w jednym była szpachal i pewnie powieniem to powiedziec no ale zeby cztery zniszczyc.. nawet te zdrowe...?!)
Widziałęm ze jego bltoniki sa pordzewiałe trochę i poniszczone no ale nie przyszło by mi do głowy robienie czegos tak okrutnego na wlasnie pomwalowanej karoserii..
Potem bezskutecznie probówałem rozwiązać problem z Wojtim ale jakoś mi nie szło...
Dodam do tego fakt ze 3 tygodnie wczesniej skonczyłem roibc całą blacharkę auta a dzien po odebraniu auto od Wojtiego zawiozłem je do uzytkownika MRCSNB który odnowił mi lakier.
Więc poziom mojej irytacji przy wykłądniu kolejnego tysiaka na zniszczone z czterech stron blachy które wlasnie byly odnowione był kosmiczny...
Natłok obowiązków niestety nie pozwalał mi się tym zajmować ale co jakiś czas pisałem do Wojtiego o to aby chociaż oddał mi zapłacone mu 400zł za wymiane bo samo blacharskie naprawienie szkód zostało mi wyliczozne na okolo 1400zł (plus pewnie kolejna wizyta u genialngo MRCSNB na kolejna warstwe tego całęgo dobra ktore naklada na lakier)
Finalnie z powodu braku kasy kupiłem na allegro poszerzenia za 250zł i mój dobry znajomy za kolejne 600zł mi je założył.
Musiał wycinać zderzak z przodu na kazdym blotniku wbić okolo 8 nitów wiec pewnie auto do konca swojego zywota będzie te poszerzenia na sobie miało...
NIe mam zdjęc poniszczonych blotników (jak wyniknie z tego zagorzała dyskusja to znajde i wkleje) ale mam za to efekt koncowy który tak jak wspomniałem kosztował ponad 800zł
Mam nadzieje ze wam sie podoba...
Długo mierzyłem się z tym zeby napisać tego posta i wkoncu po bardzo dlugim okresie zirytowania stwierdziłem ze muszę dać upust chociaz czesci emocji i masie straconej kasy...
Jakies 3 miesiace temu kiedy Majkel doprowadzał moją Mazde do ładu stwierdziłęm ze obniże i utwardze auto w postacie -35mm vogtland i b6 do na, został mi polecany niejaki Wojti z forum który stwierdził ze zmieści przy tym zawieszeniu felgi o rozmiarze et0 i szerokosci 8 (roty shakotan) i wymieni mi zawias za 400zł...
Jeśli będzie konieczne to zrobi rolke no i oczywiscie kąty.
W trakci roboty okazało się ze rolka jest konieczna więc ją zrobił.
Odbierając auto padał tak wielki deszcze a ja byłem tak podekscytowany nowym zawiasem ze nie zauwazyłęm ze dosłownie kazdy błotnik na rancie był przegięty w drugą strone... i pękniety (też każdy... a w jednym była szpachal i pewnie powieniem to powiedziec no ale zeby cztery zniszczyc.. nawet te zdrowe...?!)
Widziałęm ze jego bltoniki sa pordzewiałe trochę i poniszczone no ale nie przyszło by mi do głowy robienie czegos tak okrutnego na wlasnie pomwalowanej karoserii..
Potem bezskutecznie probówałem rozwiązać problem z Wojtim ale jakoś mi nie szło...
Dodam do tego fakt ze 3 tygodnie wczesniej skonczyłem roibc całą blacharkę auta a dzien po odebraniu auto od Wojtiego zawiozłem je do uzytkownika MRCSNB który odnowił mi lakier.
Więc poziom mojej irytacji przy wykłądniu kolejnego tysiaka na zniszczone z czterech stron blachy które wlasnie byly odnowione był kosmiczny...
Natłok obowiązków niestety nie pozwalał mi się tym zajmować ale co jakiś czas pisałem do Wojtiego o to aby chociaż oddał mi zapłacone mu 400zł za wymiane bo samo blacharskie naprawienie szkód zostało mi wyliczozne na okolo 1400zł (plus pewnie kolejna wizyta u genialngo MRCSNB na kolejna warstwe tego całęgo dobra ktore naklada na lakier)
Finalnie z powodu braku kasy kupiłem na allegro poszerzenia za 250zł i mój dobry znajomy za kolejne 600zł mi je założył.
Musiał wycinać zderzak z przodu na kazdym blotniku wbić okolo 8 nitów wiec pewnie auto do konca swojego zywota będzie te poszerzenia na sobie miało...
NIe mam zdjęc poniszczonych blotników (jak wyniknie z tego zagorzała dyskusja to znajde i wkleje) ale mam za to efekt koncowy który tak jak wspomniałem kosztował ponad 800zł
Mam nadzieje ze wam sie podoba...
Ostatnio zmieniony 12 gru 2016, 19:30 przez maciejrumian, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Donator
- Model: NB
- Wersja: Robi się :-D
Podoba? Gdzie można dostać takie poszerzki do NB?
. Koło mistrz, ze wszystkich jakie widziałem do NA Shotokan podoba mi się najbardziej (w sensie przy grubszych projektach
).
T.

T.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2016, 11:32 przez Psychotulanek, łącznie zmieniany 2 razy.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."
- turbo pchała
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
Ja będę robił najpierw blacharza, potem rolkę, potem lakier... Normalne że jest ryzyko pęknięcia w Twojej kolejności
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."
Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60

Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60

Nie wiem jak można spieprzyć rolkę, wystarczy nie robić na mrozie i grzać. Dwa tygodnie temu dałem radę zrolować przód za pomocą kija od szpadla, sytuacja była awaryjna bo opona rolowała błotnik na zewnątrz na skręconych kołach i nierównościach.
-
funky pisze:Nie wiem dlaczego wybrałeś taką kolejność..najpierw rolka a potem blacharz i lakiernik. A poszerzki na plus.
Najpierw był blacharz i lakiernik potem była rolka która miała nic nie zniszczyc a dzien po oddaniu auta z nowym zawieszeniem był termin (zabookowany dwa miesiace wczesniej) na odnowe lakieru ( poza tym raz juz odmwówiłem odnowy lakieru u uzytkownika mrcsnb tydzien przed oddaniem i nie chcialem robic tego drugi raz)
-
O k*rwa. Z autopaga jak sie uczyliśmy rolować nadkola na mojej to żadnych szkód nie zrobiliśmy
tutaj wygląda to tragicznie.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
-
[quote="kammich"]O k*rwa. Z autopaga jak sie uczyliśmy rolować nadkola na mojej to żadnych szkód nie zrobiliśmy
tutaj wygląda to tragicznie.
Wyobraź sobie do tego że blacha przed tym była idealna z każdej strony.
Nie chce aby Wojti zwracał mi kasę za naprawę ale wypadałoby chociaż oddać te 400zl za "prace" która wykonał...

Wyobraź sobie do tego że blacha przed tym była idealna z każdej strony.
Nie chce aby Wojti zwracał mi kasę za naprawę ale wypadałoby chociaż oddać te 400zl za "prace" która wykonał...
Nono, przebił nawet to co było w niebieskiej, tam to chociaż rolowali. Tutaj natomiast najprawdopodobniej użyto metody clarksona czyli za pomocą młotka, dużego młotka. Najbardziej mnie dziwi dlaczego ktoś roluje pozostałe 3 nadkola jak spierniczył pierwsze.
-
autopaga pisze:Nono, przebił nawet to co było w niebieskiej, tam to chociaż rolowali. Tutaj natomiast najprawdopodobniej użyto metody clarksona czyli za pomocą młotka, dużego młotka. Najbardziej mnie dziwi dlaczego ktoś roluje pozostałe 3 nadkola jak spierniczył pierwsze.
Bo u siebie ma tak samo i myślał ze będzie dobrze.
Może ktoś wezwie Wojtiego z forum do dyskusji, mi nie odpisuje

-
- Donator
Podpowie ktoś gdzie złapać do NB takie frukty? Na wiosnę buda idzie na całościowe lakierowanie, więc okazja w sam raz
.
T.

T.
-
Abstrahując od dyskusji - kozak lusterka! Widać coś w nich?
"Gdyby Bóg lubił przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach"
~Colin McRae
Autopromocja. Zapraszam na foto-fanpage: https://www.facebook.com/Picture68-871358819596568/
~Colin McRae
Autopromocja. Zapraszam na foto-fanpage: https://www.facebook.com/Picture68-871358819596568/
-
Mac pisze:Abstrahując od dyskusji - kozak lusterka! Widać coś w nich?
W lewym tak. W prawy nic.
Ale masakra!
Współczuję! Jeden to rozumiem, ale lecieć ze wszystkimi 4 rantami?
Pozdr
Rafa
Współczuję! Jeden to rozumiem, ale lecieć ze wszystkimi 4 rantami?

Pozdr
Rafa

matpilch pisze:(...)pamiętaj, że dla mas liczy się moment, bo przecież powyżej 3500rpm silniki wybuchają.
Madzia 1.6 06.13-05.14
Biała Perła-Miti Stens 1.8 12.13-06.16
Bokken 1.8 Anni 09.16-12.16
-
- Donator
Qrcze próbuję sobie wyobrazić te poszerzki na NB i jakoś nie mogę... ktoś widział gdzieś jakiś w miarę adekwatny link?
.
T.

T.
-
- Donator
Szukałem już wcześniej i sporo tego
, ładne obrazki NA, ND, nawet NC i jakiś jeden NBFL mi mignął... a NB nic
. Znalazłem nawet takie coś
http://www.gieldaklasykow.pl/wp-content ... 3lx-01.jpg
T.

http://www.gieldaklasykow.pl/wp-content ... 3lx-01.jpg
T.
-
Wysłałem link z postem do użytkownika "Wojti" ale niestety się nie odniósł.
Wesołych świąt Miatowicze
Wesołych świąt Miatowicze