Jak by się ktoś napalił na Marinera z Niemiec gdzie w ogłoszeniu pisze "TOP ZUSTAND"
"Technisch wie Optisch guter Zustand , gepflegtes Fahrzeug nur im Saison Gefahren"
Warto zadzwonić pod to ogłoszenie. Dowiecie się też, że samochód jest bez rdzy.. oczywiści zadbany i jeżdżony tylko w sezonie, bezwypadkowy.
Ja tak zrobiłem
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... ORT&noec=1 natomiast na miejscu okaże się, że:
- w pobliżu (na placu) jest bardzo dobry turecki kebab robiony ze świeżego ciasta (naprawdę palce lizać)
- auto ma urwane lusterko co nawet w TOP ZOSTAND może się zdarzyć.
- progi wyglądało jak by w miejscu gdzie wcześniej wyleciała dziura na wcześniej naspawanych progach przyklekona była taśma klejąca (by nie było dziury) a następnie to wszystko było pomalowane czarnym zwykłym lakierem. Ale nie traktujcie tego jako pewnik - mogła tam być zamiast taśmy poprostu plastelina. Sam nie wiem. Było to miękkawe. Najlepiej samemu ocenić na zdjęciach.
- było malowane ale dokładnie nie powiem wam jakie el. ile razy i gdzie była szpachla bo już nie pamiętam,
- fotele i dach w średnim stanie.
- ładnie się błyszczy,
- silnika nie słuchałem - strach było zawołać właściciela ( nie żebym był uprzedzony)
- od spodu auta nie oglądałem a szkoda bo mogło to być ciekawe,
Auto systematycznie tanieje. Kosztowało niedawno 3 000 ojro.