witam,
jak juz kiedys pisalem, narazie dopiero zbieram na miatke, ale mam pytanko dotyczace ubezpieczenia AC. Rozmawialem ostatnio ze znajomym brokerem ubezpieczeniowym i pochwalilem sie ze mysle o mx-5 na co uslyszlem ze zbankrutuje gdy bede chcial wykupic AC.
owiedzialem sie ze:
- wiekszosc towarzystw nie ubezpiecza cabrio
- te co ubezpieczaja robia to tylko za zgoda centrali
- mx-5 klasyfikowana jest jako auto sportowe i cabrio, co powoduje ze stawka jest kosmiczna ...
czy to prawda? czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie?
pozdrawiam
ubezpieczenie AC
Moderator: Moderatorzy
- Konrad
- Model: NA
- Wersja: BRG TAN
- Kontakt:
Slots123 pisze:witam,
jak juz kiedys pisalem, narazie dopiero zbieram na miatke, ale mam pytanko dotyczace ubezpieczenia AC. Rozmawialem ostatnio ze znajomym brokerem ubezpieczeniowym i pochwalilem sie ze mysle o mx-5 na co uslyszlem ze zbankrutuje gdy bede chcial wykupic AC.
owiedzialem sie ze:
- wiekszosc towarzystw nie ubezpiecza cabrio
- te co ubezpieczaja robia to tylko za zgoda centrali
- mx-5 klasyfikowana jest jako auto sportowe i cabrio, co powoduje ze stawka jest kosmiczna ...
czy to prawda? czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie?
pozdrawiam
No nie jest fajnie. Jarek J. ubezpiecza w Uniqua (dawna Polisa) i płaci rozsądne pieniądze, ale przy jego flocie innych aut, to powinien dostawać w gratisie;)
Ja od lat płacę wszystko w PZU i jakby tak policzyć, to chyba jestem na lekkim plusie lub jestem na zero. Jak pierwszy raz przyszedłem z miatą, to mnie osłabiły te zwyżki - mazda (podobno kradną), auto sprowadzane, MX (czyli sportowe), cabrio... Zawsze AC+OC+NW wychodzi w okolicach 10% wartości auta. Z tego co wiem, to ubezpieczyciele robią problemy bo szmaciany dach, a nie daj Boże przyznać się do pozostawiania auta z odkrytym dachem.
ALWAYS BLUE SKY !!!
2004-2019 1.6 NB '99 Bandit
2019- NA'92 BRG TAN
2004-2019 1.6 NB '99 Bandit
2019- NA'92 BRG TAN
Poszperaj na forum - byla już dyskusja na ten temat, wraz ze stawkami (Dział OFF TOPIC. Temat "Ubezpieczenie AXA + taryfikator").
Jest lepiej niż kilka lat temu ... o wiele lepiej, choć nadal za za za drogo.
Jest lepiej niż kilka lat temu ... o wiele lepiej, choć nadal za za za drogo.
Karol B.
Ongiś ciemnozielona Żabusia NB 1.8. oraz
Czerwony Kapturek NC 20th Anniversary Edition 1.8 nr 1217/2000
Ongiś ciemnozielona Żabusia NB 1.8. oraz
Czerwony Kapturek NC 20th Anniversary Edition 1.8 nr 1217/2000