mocowanie gopro

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

gzy
Model: NA
Wersja: 1.8t

07 gru 2013, 14:27

Hej,

Chciałbym osiągnąć podobny efekt jak matpilch na swoim filmiku z zakopanego, mam przyssawkę (co prawda nieoryginalną, tylko jakąś chińską) i próbowałem ją doczepić do tylnej szyby tak, żeby było widać 2 osoby i trochę drogi przez szybę.

Niestety przyssawka po kilkunastu minutach odpada : /

Podejrzewam, że to z powodu ścieżek podgrzewających tylną szybę, przez co nie jest idealnie gładka...

Ma ktoś jakiś patent? z chińską przyssawką w zestawie był adapter do statywu, więc może znajdę jakiś statyw-imadełko którym można złapać się windszota?

g.
PS: nie umiem złożyć windshota : ) jechałem w roadsterach jednym nckiem, który miał guzik / uchwyt zwalniający windshot - u mnie tego nie ma...
gzy
matpilch
Donator
Donator
Model: Inny

07 gru 2013, 14:38

to może ja pomogę :mrgreen:

poświęciłem jeden przylepiec z zestawu który od ponad roku jeździ sobie na złożonym windshocie, o tak jak na załączniku poniżej.

@edit
jeszcze a propos samego windshota: trzeba użyć mocy, tam nie ma żadnego przycisku. odgłos może być dramatyczny, ale spróbuj :mrgreen:
Załączniki
DSC04936ed.jpg
miata lov!
gzy
Model: NA
Wersja: 1.8t

07 gru 2013, 15:03

matpilch pisze:to może ja pomogę :mrgreen:
poświęciłem jeden przylepiec z zestawu który od ponad roku jeździ sobie na złożonym windshocie, o tak jak na załączniku poniżej.

extra! idealne zastosowanie dla tych przylepek.

spróbuję użyć mocy, chociaż już słyszałem dramatyczny odgłos jak grzebałem za fotelami w poszukiwaniu kamerki która tam spadła i wyglądało jakbym ten windshot wyciągnął... ale zlożyć się nie chciał.

dzięki!
gzy
ODPOWIEDZ