Witam Panowie, na forum jestem nowy, zarejestrowałem sie niedawno. W tym roku w maju skończyłem już te długo wyczekiwane 18lat no i co za tym idzie, natychmiast zrobiłem prawko. Jestem wielkim fanem driftu, wiec co za tym idzie szukałem czegoś z jedynym słusznym napędem RWD

Na codzień turlam sie Oplem Vectra B kombi, sytuacja zmusiła nas do swapa więc jako taką orientacje w mechanice mam, nawet miałem iść do technikum samochodowego ale ostatecznie znalazłem się z liceum, co ma swoje wady i zalety, niestety. Jestem wielkim fanem BMW (co może Wam sie nie spodobac) i od roku praktycznie rozglądałem się za e30, lecz w głowie siedziała mi też miata. No i ostatnio przeglądając alledrogo, postanowilem obejrzeć miaty i zobaczyc, czy ceny wreszcie spadły, no i wyhaczyłęm ciekawy egzemplarz, niestety 400km ode mnie, ale kolega taty z pracy mieszał w tej miejscowości no i poszedł na oględziny, zadzwonił i powiedział, ze wygląda OK. Więc tata jadąc do pracy (jest kierowca w Holenderskiej firmie) odwiedził Świebodzin, gdzie była owa Mazda, obejrzał ją dokładnie z wujem mechanikiem który potwierdził słowa kolegi, jest ok. Jedynym mankamentem jest pęcherz na prawym nadkolu, ale reszta jest ok. Cena, wynegocjowana do 7 tys. rocznik 97, silnik 1.6 niestety 90-cio konna, ale w sumie mi to nie przeszkadza, gdyż nigdy nie jezdzilem RWD, zresztą o czym ja mówię, ogólnie jestem jeszcze amatorem co do jazdy, chociaż podobno dobrze mi idzie, mialem juz okazje na pare stłuczek, na szczescie nie z mojej winy i udalo mi sie z nich wyjsc, wiec mysle, ze na poczatek 90 koni wystarczy, a w przyszłości planowany jest swap na 1.8. Niestety muszę czekać na miatkę 2 tygodnie, gdyż odbierze ją mój tata wracając z pracy, strasznie mu zazdroszczę tej podróży, no ale niestety, umowa ma być na mojego tatę, a wpłacona została tylko zaliczka. Więc niebawem wpadną fotki i zaprezentuje swój pierwszy samochodzik, mam nadzieje, ze nie będę żałował kupna