Czarna NA 1.8 - takie zwierzę nie istnieje?
Czy w ogóle można je kupić inaczej niż szczęśliwym przypadkiem?
Moderator: Moderatorzy
Od lata przeglądam ogłoszenia sprzedaży mx-5 pod kątem czarnej NA - 1.8, ewentualnie 1.6 <'93. W tym czasie pojawiła się tylko jedna czarna NA 1.8. Byłem akurat na urlopie i poszła zanim wróciłem, ale przy 10KPLN można chyba spokojnie założyć, że zbyt prosta to ona nie była. Nawet na niemieckich serwisach jest ich raptem kilka. Czy to jakiś pechowy okres i mam uzbroić się w cierpliwość, czy tych samochodów jest rzeczywiście tak mało i muszę pomyśleć o rozszerzeniu zainteresowań na późniejsze modele (wśród NB, NBFL już można wybierać) lub zdecydować się na malowanie? Czerwonych jest ładne kilka...
Najgorzej, że powoli mi się cierpliwość kończy, i jak do wczesnej wiosny nic nie trafię, to pewnie kupię samuraja...
Najgorzej, że powoli mi się cierpliwość kończy, i jak do wczesnej wiosny nic nie trafię, to pewnie kupię samuraja...
1,000,000 lemmings can't be wrong!
czarna 1.6 to sie moge poleciec, od od obecnej chwili to dopiero za 6miesiecy przewiduje sprzedaz;) a tak powaznie, to nie generalizowal bym, sam w Reichu przygladalem sie 2, czarne 1.8 niestety stan pozostawial wiele wiele do zyczenia dlatego podalo z racji okazji na 1.6.. na pewno nie ma czegos takiego jak "nie ma 1.8 czarnych" albo ze to jakas specialna sytuacja;) powodzenia!
Po prostu czarne są najładniejsze... i nikt się nie chce ich pozbyć 

"Race car driving is like sex: all men think they're good at it" - Jay Leno
"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours." - O. Wilde
"I love work; it fascinates me; I can sit and watch it for hours." - O. Wilde
-
- Model: NA
Ja sam również szukałem tylko czarnej lub czerwonej. Z tym, że pojemność dla mnie nie byłą priorytetowa.
Jeżdżą czarne więc raczej ich userzy tego forum sami nie malowali
hehe
Szukaj a znajdziesz
Jeżdżą czarne więc raczej ich userzy tego forum sami nie malowali

Szukaj a znajdziesz

Ja mam ale nie sprzedam
Poczekaj do wiosny wtedy napewno bedzie więcej ofert.

Poczekaj do wiosny wtedy napewno bedzie więcej ofert.
-
- Donator
- Wersja: PoTurbowana
- Kontakt:
ja mam 1.6 czarna i wsumie drugiej 1.6 czarnej jeszcze nie spotkalem zato 1.8 jedna znam w wawie tylko:)
NA'93 TURBO 380HP http://www.facebook.com/MiataTheDriftStory
NBFL'05 -> EX TIBU MMC SPEC MIATA
NCFL'14 LS6.2SC aka Popiołek (w budowie)
NBFL'01 1.8 LiftedMiata by KoKoN
NCFL'11 2.0 N/A aka TriColore
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
NCFL'14 LS6.2SC aka Popiołek (w budowie)
NCFL'11 2.0 N/A aka TriColore
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
A moje czarne 1.6 to co? Na śląsku z pewnością są dwie bo raz wychodząc ze sklepu wsiadłbym do cudzego auta. Idealnie ten sam egzemplarz co moja.
Ale Twoja jakoś dziwnie dobrze jeżdzi, nawet lepiej niż pewne 1,8
więc mozna się zastanawiać co masz pod maską 

- majk
- Model: NB FL
- Wersja: 1.6 Turbo
czarna 1.6 była bardzo niedawno na roadsterach (roadstery.pl) ale niesamowicie szybko została sprzedana. aż żałowałem że swoją tak szybko kupiłem ale niech już będzie czerwień;) wkońcu czerwone są szybsze 

a tutaj oferta dla poszukujacego czarnej NA w BP:) euro nie zacheca, ale nie dlugo spadnie;)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=87604913&__lp=132&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=7
jezeli ktos przepada za limitami:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=90268376&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&ambitCountry=DE&zipcode=87437&zipcodeRadius=50&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&tabNumber=1
tutaj bylbym nawet w stanie pomoc, zaprzyjazniony salon, nie w sprawie ceny;) ale w sprawie sprowadzenia nie ma problemu, chetnie.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=87604913&__lp=132&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=7
jezeli ktos przepada za limitami:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=90268376&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&ambitCountry=DE&zipcode=87437&zipcodeRadius=50&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&tabNumber=1
tutaj bylbym nawet w stanie pomoc, zaprzyjazniony salon, nie w sprawie ceny;) ale w sprawie sprowadzenia nie ma problemu, chetnie.
Tą pierwszą miałem na oku, gdyby była w kraju natychmiast bym jechał oglądać.
Niestety ja ani szpreham, ani się znam na samochodach, tak że sprowadzanie na własną rękę z Niemiec raczej odpada.
A ta druga jest niestety w beżowym wnętrzu - w połączeniu z tą olbrzymią kierownicą z poduszką z pierwszych wersji dla mnie estetycznie nieakceptowalnie. I tak już sobie w gimpie przymierzam jak pomalować wnętrze, by było znośne.
Wesołych Świąt!
P.S. : limit? BP?
Niestety ja ani szpreham, ani się znam na samochodach, tak że sprowadzanie na własną rękę z Niemiec raczej odpada.
A ta druga jest niestety w beżowym wnętrzu - w połączeniu z tą olbrzymią kierownicą z poduszką z pierwszych wersji dla mnie estetycznie nieakceptowalnie. I tak już sobie w gimpie przymierzam jak pomalować wnętrze, by było znośne.
Wesołych Świąt!
P.S. : limit? BP?
1,000,000 lemmings can't be wrong!
-
turin pisze:BP?
silnik 1.8l ma takie oznaczenie.
A limit to chodzi o limited edition ?? Sam pewny nie jestem

dokladnie tak limited Briliant Black Edition 'LSD b6/BP.- takie cos po vinie wypluwa carfax/eurotax.
a ja juz wyzej wspomnialem, sprowadzam samochody na co dzien, wiec jak cos to moge poleciec sie w tej materii:) wyjazd w 2? czemu nie;) drogi nie jestem, paliwo + fatyga za czas, powrtow na 2 miaty... BEZ CENNY:]
a ja juz wyzej wspomnialem, sprowadzam samochody na co dzien, wiec jak cos to moge poleciec sie w tej materii:) wyjazd w 2? czemu nie;) drogi nie jestem, paliwo + fatyga za czas, powrtow na 2 miaty... BEZ CENNY:]