Tak jak w temacie- potrzebna mi szerokość NB razem z lusterkami- szukam garażu w okolicy (przed kupnem MX-5) i znalazłem ofertę, jednak właścicielka mówiła, że garaż nie jest zbyt szeroki (około 190cm), więc chciałbym się dowiedzieć, czy przy 168cm szerokości mazdy jest szansa na normalne korzystanie z garażu.
Z góry dzięki za odpowiedź!
Szerokość NB z lusterkami
Moderator: Moderatorzy
rachey pisze:szerokość NB razem z lusterkami
rachey pisze:czy przy 168cm szerokości mazdy
rachey pisze:garaż nie jest zbyt szeroki (około 190cm)
Czy ty sobie sam nie odpowiadasz na pytanie? Poza tym zawsze można złożyć/rozłożyć lusterka

My nie jeździmy szybko, my wolno latamy!
-
- Model: NB FL
- Wersja: Memories 3
Pomijając fakt, że chyba tak jak Chwiał zauważył sam sobie odpowiedziałeś - to tam będzie strasznie mało miejsca. I z całą pewnością nie będzie można "normalnie korzystać".
Tak na bardzo szybko -

Tak na bardzo szybko -

Przy wyborze garażu zwróć uwagę nie na szerokość samochodu z lusterkami ale z otwartymi drzwiami kierowcy. Bo skoro nie masz MXa jeszcze to nie wiesz, że z niego nie da się wysiąść przy uchylonych drzwiach
No chyba, że przy rozłożónym dachu to teoretycznie można wcale nie otwierać drzwi 

- Arvi
- Junior Admin
- Model: NA
- Wersja: Tiny Tina Edition
Póki co MX'a nie mam ... ale odradzam dobór garażu 'na styk'.
Zresztą wystarczy byś przeprowadził mały eksperyment 'Top Gear style'
Zmierz swoje Suzuki ... odmierz po 11 cenymetrów z każdej strony / 22 z jednej - zaparkuj samochody znajomych, albo ustaw w tym miejscu członków rodziny ... i wysiądź nie przekraczając linii (ani drzwiami, ani tyłkiem)
.
Lusterkami się nie przejmuj... jak napisał Chwiał, - te zawsze możesz złożyć
Zresztą wystarczy byś przeprowadził mały eksperyment 'Top Gear style'
Zmierz swoje Suzuki ... odmierz po 11 cenymetrów z każdej strony / 22 z jednej - zaparkuj samochody znajomych, albo ustaw w tym miejscu członków rodziny ... i wysiądź nie przekraczając linii (ani drzwiami, ani tyłkiem)

Lusterkami się nie przejmuj... jak napisał Chwiał, - te zawsze możesz złożyć

Dzięki za informacje- chyba jednak poszukiwań garażu ciąg dalszy (a znalezienie go w okolicy to mordęga)
Swoją drogą arjot- całkiem ciekawie wygląda Twoje pojęcie "na bardzo szybko", moje skończyło się na znalezieniu wielkości drzwi i przeliczeniu możliwego kąta ich otwarcia...
Swoją drogą arjot- całkiem ciekawie wygląda Twoje pojęcie "na bardzo szybko", moje skończyło się na znalezieniu wielkości drzwi i przeliczeniu możliwego kąta ich otwarcia...