Czy ktoś zna tę Mazdę z Otomoto/Allegro ?

PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

Lobo

05 lis 2012, 18:24

funky, nie będę się wdawał z właścicielem w polemikę
napisałem już do davidg75 PW, więc jak jeszcze ktoś chce to tylko przeklejam
żałuję, że nie podjechałem do SpooN'a, obejrzeć jego Laleczkę, jak już byłem w rzeszy, bo odnoszę wrażenie, że znalezienie zadbanej 1.8 do 20k jest praktycznie niemożliwe
już dwa razy miałem jechać do raichu, raz pod Kolonię, drugi raz pod Monachium, ale zawsze mi się oferty wykruszają, albo znikają jak jedna wersja na 10-cio lecie po trzech dniach, albo po telefonie okazuje się, że nieaktualne
tym razem została mi tylko oferta z niewyraźnymi zdjęciami od turasa, który na każde pytanie odpowiada 'good car my friend', więc odpuszczam
odpuszczam 1.8 albo i mx w ogóle, bo mnie już wnerwa łapie, że tyle wysiłku, czasu i siedzenia nad ofertami, planowania, a efekt zerowy
Some tough motherfuckers always try to skate up hill…
I’m one of them.
Hantkus
Donator
Donator
Model: NB MSM
Wersja: Szarik

05 lis 2012, 18:56

Lobo pisze:funky, nie będę się wdawał z właścicielem w polemikę
napisałem już do davidg75 PW, więc jak jeszcze ktoś chce to tylko przeklejam
żałuję, że nie podjechałem do SpooN'a, obejrzeć jego Laleczkę, jak już byłem w rzeszy, bo odnoszę wrażenie, że znalezienie zadbanej 1.8 do 20k jest praktycznie niemożliwe
już dwa razy miałem jechać do raichu, raz pod Kolonię, drugi raz pod Monachium, ale zawsze mi się oferty wykruszają, albo znikają jak jedna wersja na 10-cio lecie po trzech dniach, albo po telefonie okazuje się, że nieaktualne
tym razem została mi tylko oferta z niewyraźnymi zdjęciami od turasa, który na każde pytanie odpowiada 'good car my friend', więc odpuszczam
odpuszczam 1.8 albo i mx w ogóle, bo mnie już wnerwa łapie, że tyle wysiłku, czasu i siedzenia nad ofertami, planowania, a efekt zerowy

Kolego więcej wytrwałości :wink: w końcu się uda!
Wydaje mi się, że zima ożywi dział giełda :lol: więc cierpliwości :razz:
Rules are made to be broken
Jumpman
Donator
Donator
Model: NA
Wersja: FL

05 lis 2012, 19:28

kubakuba89 auto z ogloszenia, ktore zalinkowales nie pojawialo sie nigdy na spotach na slasku, ale jak bedziesz mial potrzebe, to mysle, ze moge kogos skołować i podjedziemy Ci to zobaczyć! Jeśli oczywiście auto jest w Siemianowicach lub innym śląskim mieście!
Live to ride - ride to live! HD or MX5 or 1302S or 126P ?

Części do NA - rozbiórka czerwonej - kliknij

Moja Lalunia :)
Awatar użytkownika
Chalanger
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: Brak zabawki
Kontakt:

05 lis 2012, 19:29

Dokładnie, cierpliwości ja też długo szukałem mx5 NA i już myślałem że nie znajdę, pojeździłem mr2-kami z których jedną wytypowałem i już prawie umówiłem się na zakup po czym w ciągu jednego dnia po można powiedzieć wielu tygodniach ciszy zrobił się "wysyp" MX5. Wybrałem jedną sztukę, dogadałem się no i jadę po nią. :wink:
Kupię ładną Mx5
DEXTER

05 lis 2012, 19:37

Lobo pisze:więc odpuszczam

Półtora roku temu zacząłem szukać Eclipse II Spyder'a... 1-2 ogłoszenia w Polsce przez 5-6 miesięcy. Te same auta, stojące po 2 lata już w komisach.

Gdy zacząłem szukać MX-5 to czułem się jak w supermarkecie :mrgreen:

Zależy kto czego szuka i ile ma monety.

Pozdro and keep lookin' bo co kupisz? Z3? SLK? :P
matejko
Kontakt:

05 lis 2012, 21:18

Lobo pisze:odpuszczam 1.8 albo i mx w ogóle, bo mnie już wnerwa łapie, że tyle wysiłku, czasu i siedzenia nad ofertami, planowania, a efekt zerowy

Zawsze jeszcze pozostaje roadstery.pl
Awatar użytkownika
SponeR
Wersja: ultra old

05 lis 2012, 21:56

DEXTER, widziałem ostatnio białego
stoi 2 wioski obok bielusieńki na czarnych felgach chyba 18"
dalej szukasz :> moge zrobić foty :p
MIATA nim jak szatan
Obrazek
davidg75
Model: Inny
Wersja: searching...

05 lis 2012, 22:39

dzieki @Lobo za PW...
jednak nie same zdjęcia są wyznacznikiem "piekności".
życie tzn real weryfikuje wszystko.
ja odpuszczam ale być może ktoś inny znajdzie same zalety i będzie happy.kwestia gustu.
@ApacHoS...a moze jednak byś sie chwilę zastanawiał?;-)
Lobo

06 lis 2012, 17:24

dzięki za wsparcie
to forum ma jednak unikalny klimat, który bardzo mi się podoba

widział ktoś trojaczki z Krotoszyna?
jedna Miracle ma pordzewiałe lewe tylne nadkole, dach lekko popękany na rentach i kilka dziurek/rozdarć
może warto zrobić nadkole, kupić hardtop na zimę, a miękki wymienić na wiosnę i się przy tym jakimś cudem nie zrujnować finansowo (gdyby cała reszta była ok)
a druga Miracle? widział ktoś?
bo >600 km, 350 zł fur benzin i cały stracony dzień, tylko po to by się po raz kolejny rozczarować, to mi się jakoś nie uśmiecha
[URL=http://otomoto.pl/mazda-mx-5-2-x-miracle-1-8-memories-1-6-C26739784.html]link[/URL]
Załączniki
miracle_krotoszyn.png
miracle_krotoszyn.png (294.37 KiB) Przejrzano 976 razy
Ostatnio zmieniony 06 lis 2012, 17:58 przez Lobo, łącznie zmieniany 1 raz.
I’m one of them.
Mały Książe

06 lis 2012, 17:49

Dobry gość, dwie Miracle i Memories... :)
RS
Donator
Donator

06 lis 2012, 18:02

Mam wrażenie, że auta już się na forum pojawiły, ale nie jestem tego pewien, może ktoś pamięta ten wątek. Sprzedający tłumaczył się, że jedna jest jego, druga żony, trzecia jeszcze czyjaś i sobie tak rodzinnie miatowo jeżdżą, tylko ktoś go wytrącił z tej pięknej wizji przypominając, ze na trzy tylko jedna była zarejestrowana.

Tak jak pisałem na początku nie jestem pewien, czy to te, ale to dosyć prawdopodobne.
Mały Książe

06 lis 2012, 18:40

Znaczy, ogólnie jeśli one są niezarejestrowane, a po prostu sprowadzone na handel - i te Miracle 1.8 gość sprzedaje po 17, czy 18 tysięcy, to boję się pomyśleć za ile kupił je tam, w Niemczech...
Awatar użytkownika
polokokt
Donator
Donator
Model: NC FL
Wersja: 2.0 Sport

06 lis 2012, 19:13

ta Miracle i Memories 1.6 to już są w ogłoszeniach od czasu ja ja szukałem auta (maj - czerwiec). Tej Miracle mam nawet dodatkowe zdjęcia od właściciela na poczcie (oststnie z auckji mam właśnie w swoim zbiorze), tylko jak ja o nią pytałem to za Miracle cena była ... dużo wyższa (22500 albo 25 000 bo już pamięć mi szwankuje). W każdym przy tym poziomie ceny, dla mnie było to nieopłacalne, bo już na dodatkowych zdjęciach było widać, że Miracle ma dosyć poważnie zjedzone nadkola (porównując do innych co oglądałem) a i dach kwalifikuje sie do wymiany,. Więc własciwie to już się robiła z tego cena pod 30 k PLN na dzień dobry. No i właściciel też coś mówił, że to niby jego auto, ale tak nie do końca. Niezbyt zajarzyłem o co chodzi z tą własnościa.

A Memories 1.6 jak ktoś przegląda ogłoszenia, było wystawiane w charakterystyczny sposób i może pamiętacie. Bo najpierw była aukcja chyba bez ceny minimalnej na auto które dopiero było w trakcie sprowadzania. Potem aukcja zginęła (wyglądało to tak jakby ktoś kupił to auto za cenę ciut poniżej średniej rynkowej) a kilka dni potem, chyba nawet na naszym forum pojawiło się ogłoszenie już z cena ustaloną. Jak widać, chyba dalej się nie sprzedała a przybyła w ofercie kolejna sztuka.

No i tak jak Lobo, dla mnie z Wawy to było za daleko, żeby jechać oglądać osobiście. Jeszcze żeby było blisko A2, to bym podjechał, ale Krotoszyn to jeszcze jest kawał drogi od autostrady.

Z drugiej strony, auta stoją już właścicielowi pół roku... a to otwiera pole do negocjacji cenowych :)
lukas.go

06 lis 2012, 22:23

W odpowiedzi na powyższe domysły: nie mam żony ani dzieci :cry: , aut nie dostałem za darmo w Niemczech :sad:, ceny bardzo atrakcyjne ze względu na czas posezonowy. Fajne to polskie biadolenie - drogo - niedobrze (czyt. nie stać mnie), tanio - niedobrze (czyt. może coś kombinowane). Pojechać do Niemiec po auto - bezcenne :bang: Poza tym wspomniane 2 auta wisiały "w ogłoszeniach" ponad miesiąc na forum (zdjęcia, opis), a tutaj nagle każdy pamięta... :bang: Spoko, nie mam żalu - każdy chce kupić świetne auto w super cenie i najlepiej od sąsiada :wink: ale na litość boską po co wypisywać bzdury.
A i jeszcze jedno - Miracle w czarnym kolorze jest bardzo limitowana także baaaardzo dbajcie o taki model jeśli już go posiadacie, bo jest ich coraz mniej... :twisted:
No i foty w odpowiedzi na "...poważnie zjedzone nadkola " (uściślając jedno nadkole, bo drugie jest bez rdzy):
Załączniki
9 [1024x768].jpg
8 [1024x768].jpg
Awatar użytkownika
dmk
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom, Recaro

06 lis 2012, 22:44

Ze zdjęć wygląda, że ruda jest jeszcze do uratowania bez wycinania blachy - jeśli auto ma jeździć zimą lub stać na dworze proponowałbym tym się zająć w pierwszej kolejności.
Jest: MX-5 NDRF 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=26399
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
autopaga

06 lis 2012, 22:47

Pod lakierem tak, ale w głębi widać dziurę, miałem taką u siebie w tym samym miejscu.

A może to jakiś dziwny bród? Ciężko powiedzieć.
lukas.go

07 lis 2012, 8:44

autopaga pisze:Pod lakierem tak, ale w głębi widać dziurę, miałem taką u siebie w tym samym miejscu.

A może to jakiś dziwny bród? Ciężko powiedzieć.

Na szczęście to brud :oops:; poniżej foty - po umyciu nadkola :mrgreen:
Załączniki
2.jpg
3.jpg
4.jpg
autopaga

07 lis 2012, 9:31

Jednak rudy bród;)
swimmer

08 lis 2012, 15:44

Lobo pisze:odnoszę wrażenie, że znalezienie zadbanej 1.8 do 20k jest praktycznie niemożliwe

IMHO jesteś w błędzie. Masz pod nosem roadsterową NB 1.8 o której ze szczegółami Ci napisałem kiedy mnie zapytałeś. Samochód był malowany ale ogólnie jest bardzo dobry, z tego co pamiętam miał jakąś lekką stłuczkę ale w tym budżecie naprawdę będzie ciężko Ci znaleźć absolutnie idealny 12-14 letni samochód. Dostajesz nowy dach, buda jest bardzo zdrowa i bezwypadkowa, silnik, zawieszenie i cały układ napędowy pracują bardzo dobrze. Całość zadbana. Daleko nie masz żeby podjechać i się przekonać, tutaj wielkiej straty finansowej nie poniesiesz.

Wydaje mi się że masz trochę za duże wymagania. Jeśli komuś chce się utrzymać samochód z 98' w absolutnie idealnej kondycji, szczególnie samochód który ma tendencje do rdzewienia, to chyba jednak nie będzie go sprzedawał za 20 tysięcy.
Lobo

08 lis 2012, 17:49

swimmer pisze:
Lobo pisze:odnoszę wrażenie, że znalezienie zadbanej 1.8 do 20k jest praktycznie niemożliwe

IMHO jesteś w błędzie.
swimmer pisze:w tym budżecie naprawdę będzie ciężko Ci znaleźć absolutnie idealny 12-14 letni samochód.

piszesz, że jestem w błędzie, a potem przyznajesz mi rację, parafrazując moje stwierdzenie
swimmer pisze:Samochód był malowany [...] miał jakąś lekką stłuczkę [...] Całość zadbana.

po prostu inaczej definiujemy pojęcie 'zadbany'
swimmer pisze:Wydaje mi się że masz trochę za duże wymagania.

nie wydaje Ci się, tak po prostu jest
gdybym nie miał, to już dawno bym śmigał czymś innym niż MX i nie martwił się o rdzę, dach czy zimę
swimmer pisze:Jeśli komuś chce się utrzymać samochód z 98' w absolutnie idealnej kondycji, szczególnie samochód który ma tendencje do rdzewienia, to chyba jednak nie będzie go sprzedawał za 20 tysięcy.

tak mam mało kasy i duże wymagania i kombinuję jak koń pod górkę, żeby z tej małej kasy wycisnąć jak najwięcej
Po prostu taki już jestem, że nie idę na łatwiznę i staram się efektywnie zarządzać ograniczonymi środkami. I nie robię tego po to, żeby się Tobie podobało czy żebyś się ze mną zgadzał. Masz swoje (odmienne) zdanie, bo jesteś inną osobą. I dobrze, strasznie nudno by było, gdyby wszyscy byli tacy sami.
Mój starszy ma samochód z '94 i nie był malowany, ani nie miał stuczki. Nie ma też wgniotek, odprysków od kamieni ani nie jest porysowany. Dach zdecydowanie nie do wymiany ;) A robi dużo kilometrów codziennie. I starszy raczej szczędził grosza na samochód. Drugim przykładem, że się da (i w tych pieniądzach; i MX'a) jest polokokt.
I’m one of them.
kantOS

08 lis 2012, 18:05

Lobo pisze:Po prostu taki już jestem, że nie idę na łatwiznę i staram się efektywnie zarządzać ograniczonymi środkami. I nie robię tego po to, żeby się Tobie podobało czy żebyś się ze mną zgadzał.

bardziej doświadczony kolega Ci grzecznie doradza a Ty jeszcze się rzucasz.
Przyszedłeś na forum zasięgnąć opinii innych więc ją wyrażają. Możesz oczywiście mieć inną, ale jeśli na wszystkim tak dobrze się znasz to jedź przez całą Polskę i kupuj wg. własnego uznania i nie zawracaj D...
人馬一体
Manolo bb

08 lis 2012, 18:29

kantOS pisze:
Lobo pisze:Po prostu taki już jestem, że nie idę na łatwiznę i staram się efektywnie zarządzać ograniczonymi środkami. I nie robię tego po to, żeby się Tobie podobało czy żebyś się ze mną zgadzał.

bardziej doświadczony kolega Ci grzecznie doradza a Ty jeszcze się rzucasz.
Przyszedłeś na forum zasięgnąć opinii innych więc ją wyrażają. A jeśli na wszystkim tak dobrze się znasz to jedź przez całą Polskę i kupuj wg. "własnego widzimisię"

A może zrobić tak jak ja. Chciałem sobie kupić roadstera ale nie bylem zdecydowany. Kolega powiedział mi "Moze mazdę MX5 bo sąsiadka ma i jest ładna". Siadłem do internetu. Spodobała mi się jedna a wiec napisałem maila z prośba o więcej fotek. Dostałem foty i spodobała mi się jeszcze bardziej. Poprosiłem sprzedającego o dostarczenie jej do domu. Przywiózł samochód i pokonał jedyne 620 km. Zapłaciłem i mam. Od pomysłu do kupna zajęło tydzień i nigdzie tyłka nie ruszałem. Nie oglądałem żadnej innej. Moze to jest sposób. :kciuk:
Czarna NBFL, 1,8, 146 PS. Unplugged
kantOS

08 lis 2012, 18:38

Manolo bb pisze:Moze to jest sposób.

patrząc na Twoją widać że budżet był jednak większy więc rocznik i stan potencjalnie lepszy
人馬一体
Lobo

08 lis 2012, 18:57

kantOS pisze:bardziej doświadczony kolega Ci grzecznie doradza a Ty jeszcze się rzucasz.

kantOS zluzuj majty. Nie rzucam się. Albo źle się wyraziłem [jeśli tak to przepraszam], albo źle mnie zrozumiałeś i coś sobie znad-interpretowałeś.
kantOS pisze:Przyszedłeś na forum zasięgnąć opinii innych więc ją wyrażają.

I dobrze i jestem im za to bardzo wdzięczny. Również, a może i głównie za te opinie które nie pokrywają się z moim sposobem myślenia, bo te okazują się być cenne i płodne w konsekwencjach. Już nie jedna osoba mi na tym forum pomogła i bardzo ciepło przyjęła, za co im serdecznie dziękuję.
kantOS pisze:Możesz oczywiście mieć inną, ale jeśli na wszystkim tak dobrze się znasz to jedź przez całą Polskę i kupuj wg. własnego uznania i nie zawracaj D...

nigdzie nie napisałem że znam się na samochodach. Jestem specjalistą w zupełnie innej dziedzinie. Znam się dobrze na tym czym zajmuje się na co dzień zawodowo. W sprawach motoryzacyjnych jestem -co najwyżej i przy pomyślnych wiatrach- laikiem.
A co do ostatniego, to wybacz wielmożny Panie, że raczyłem (jakże nikczemnie) Twą wielmożną rzyć, mymi błahymi i trywialnymi sprawami zaprzątać. Wybacz i nie zabijaj.
I’m one of them.
kantOS

08 lis 2012, 19:07

kończmy z tym OT, bo to nie ten dział. Peace Yo!
人馬一体
mestre

09 lis 2012, 22:15

To mój pierwszy post, więc na wstępie witam wszystkich. Chciałbym zapytac o ten samochod: http://otomoto.pl/mazda-mx-5-na-C26726527.html

jestem nim zainteresowany, a mam do niego niezly kawal drogi wiec bede wdzieczny za kazda informację. Z gory dzieki.
Załączniki
Clipboard01.jpg
michan
Donator
Donator

09 lis 2012, 23:11

mestre,
http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?t=9666

Czasem poczytaj dział o mx-5 do kupienia na forum :grraauu:
mestre

10 lis 2012, 0:05

michan
to co bylo dostepne przeczytalem. informacji jednak nigdy zbyt wiele, zwlaszcza aktualnych ;)
macle

10 lis 2012, 20:45

Witam
no Panie (jeśli takie są na forum(chociaż czasami wydaje mi się że to bardziej samochód damski(chodzi mi przede wszystkim o wielkość)) i Panowi dzisiaj przejechałem ponad 400 km żeby zobaczyć (czytaj: kupić) moją Mazdę. Znalazłem ogłoszenie na tablicy
http://tablica.pl/oferta/mazda-mx-5-okazja-nowa-cena-CID5-ID1pYa9.html#295eadfa;r:;s
powiem krótko wielka wtopa. Wstyd, że tak dałem się wmanewrować w opis i trzy zdjęcia spod myjni. Przestrzegam przed mazdą POS 9TT2 (POS9TT2)ogólnie rzecz biorąc kupa rdzy zaszpachlowana i zamalowana na prędce, tłumik przeżarty i chodzi jak buldog, a wnętrze jakby małe (nie, przepraszam średnie) stado prosiaków tam urzędowało przez dłuższy czas. Ogólnie stan taki, że nie miałem chęci na jazdę próbną, pomimo zachęt.
Mały Książe

10 lis 2012, 22:01

Wybacz bezpośredniość...ale czego Ty się spodziewałeś po NB za 8 tysięcy? :roll:
Liczyłeś na zadbaną igiełkę, jeśli nawet za dwa razy tyle ciężko dostać ładną? :smile:
ODPOWIEDZ