Propozycja poradnika

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

mephi

18 sie 2008, 17:28

Witam wszystkich
Na forum jestem nowy, kupiłem niedawno mazdę i zabrałem się za liczne naprawy, zmiany itp.
Na forum jest cała masy ciekawych i przydatnych rzeczy, jednak brakuje mi działu np. "Poradnik" uważam że takie miejsce byłoby świetne dla początkujących jak i dla zaawansowanych forumowiczów, dlatego chciałem złożyć propozycję aby w tym dziale pojawiały się tematy ze zdjęciami jak co w madzi zrobić.
przykładowo: jak zamontować nowy dach, jak wymienić kable wysokiego napięcia itp. coś na kształt jak na angielskiej stronie www.miata.net

Niedługo będę niedługo wymieniał kable zapłonowe - to przy okazji mogę zrobić parę fotek (wiem prosta sprawa ale nie dla wszystkich ;) , potem przymierzam się do wymiany dachu to przy okazji zrobię fotki i wrzucę na forum. Wydaje mi się że z czasem będzie można zgromadzić dużą ilość takich postów :)

Oczywiście zaraz mnie niektórzy odeślą do miata.net, ale ja odpowiem że na miata czasami pewne rzeczy są niejasne i niezrozumiałe mimo że znam dosyć dobrze angielski ale nie znam się bardzo dobrze na samochodach...

Przy każdym temacie poradnika można także odsyłać do rozmów na temat danej części :) tak aby linkować do wartościowych tematów, które mogą się przydać przy danej czynności.

Dlatego proponuję rozważyć powstanie ilustrowanego poradnika na mx-5.pl :)

Główną ideą są opisy i zdjęcia!
Kain

18 sie 2008, 18:23

Bardzo ciekawy pomysl ja jestem za szkoda ze nie udalo mi sie zrobic zdjec z wyjmowania zegarow ale kurcze zepsol mi sie aparat
ODPOWIEDZ