Czy ktoś zna tę Mazdę z Otomoto/Allegro ?
PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie
Moderator: Moderatorzy
-
jam pisze:czyli jednak warszawiak piatkowy
a niech się męczy

-
Samochód sprzedaje użytkownik tego forum - konkretnie JTMX-5NBFL. 

- niemampojeciaa
- Model: Inny
wrzuć link do ogłoszenia to bedzie ludziom łatwiej i więcej zdjęć obejrzą 

Skrzypul pisze:Chłopaki dajcie sobie luzu z tą moją mx-5 czerwoną szkoda zachodu żeby ją oglądać :
-woda od xxx czasu była w progu więc próg do wymiany jak nic
-na prawym błotniku na baranku rdza
-dach cieknie
-była walona w tyłek ostro
-tylnia szyba pęknięta
-obdrapany przedni zderzak
-troche wody ciekło do bagażnika![]()
-sprzęgło się skończyło więc wymieniłem tylko tarcze na najtańszą![]()
-paru mechaników nie mogło dojść co jej dolega że spala nim od 18 do max 22 l benzyny na 100kmi nadal tyle pali
![]()
-alarm fajny ale jak odpala się z pilota to za długo zażyna rozrusznik![]()
![]()
-auto katowałem latałem cały czas bokami bo i tak do żyda szło
-MX-5 wziął młody łepek ze wsi tzn w rozliczeniu zostawił ścigacza GSX-R 2002r którego sprzedałem koledze za 10 tysa jak to auta na wsi bez komenta
![]()
-silnik pracuje idealnie nie ma ubytkow olejuolej LITRAMI musisz wlewać
![]()
-wymieniony rozrząd ? raczej wątpie niech pokaże paragon na to![]()
-OMIJAJCIE TO AUTO Z DALEKA !!!! taka moja dobra rada
Skrzypul chyba masz jakiś problem z postrzeganiem wsi...
Auto obecnie jest u mojego kumpla. Blacha będzie ogarnięta do wiosny w 100% (jest lepiej niż się spodziewaliśmy) 'Paru mechaników' nie wyłapało jednego przełamanego kabla

Trzeba było zregenerować pompę wspomagania, akumulator jest na granicy śmierci, dach tymczasowo załatany metodą druciarsko-dekarską-z-elementami-silikonu. Do wymiany na pewno pójdzie też dyfer.
Podsumowując - auto jak na tak niski budżet jest w przyzwoitym stanie. Widywałem wiele gorszych egzemplarzy za sporo większe pieniądze. Jeśli trzeba będzie - wymienimy silnik czy inne zużyte elementy. Dla mnie liczy się to, że będzie jeszcze jeździła a kumpel... przedstawi się na forum jak tylko uzna, że nie ma się czego wstydzić.
pozdrawiam!
- Sigma
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Unplugged
pablo3105 pisze:tutaj jest link do kolejnej
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-1-6i-16v-110km-rewelacja-C22590279.html

"A designer knows he has achieved perfection not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away." – Antoine de Saint-Exupéry

Sigma pisze:pablo3105 pisze:tutaj jest link do kolejnej
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-1-6i-16v-110km-rewelacja-C22590279.html
Biedny dach! Ja tam widzę zamarznięte kałuże i otwarty vinylowy dach! Toż to proszenie się o pęknięcia! Jeśli będziesz oglądał to zwróć uwagę na stan dachu, czy takie traktowanie się na nim nie odbiło...
dziękuje za cenną radę tak podejrzewałem z tym dachem ale to najprawdopodobniej złożony był na potrzeby sesji zdjęciowej

jednakże co powiecie o srebrnej ?
-
Przebieg...
i to za 16 tysięcy...
Ale obiektywnie patrząc - na zdjęciach wygląda normalnie, zwróć uwagę może na środek kierownicy (poduchę w sensie), jak dla mnie ma inny odcień niż reszta tworzywa na kierownicy, a i "ptaszka" o bezwypadkowości sprzedający nie zaznaczył...warto to sprawdzić.

Ale obiektywnie patrząc - na zdjęciach wygląda normalnie, zwróć uwagę może na środek kierownicy (poduchę w sensie), jak dla mnie ma inny odcień niż reszta tworzywa na kierownicy, a i "ptaszka" o bezwypadkowości sprzedający nie zaznaczył...warto to sprawdzić.

Na podany przebieg nie zwracam szczególnej uwagi bo pewność jest żadna, nie oczekuję też 100% bezwypadkowego samochodu w tym wieku. No ale ta kierownica to faktycznie, nie zauważyłem tego.
[edit] heh, przejrzałem na szybko oferty pod tym kątem i jeśli patrzeć od strony kierownicy to wszystkie są podejrzane, łącznie z tymi z roadstery.pl. Chyba gdyby dało się to poznać tak łatwo to byłoby zbyt pięknie
[edit] heh, przejrzałem na szybko oferty pod tym kątem i jeśli patrzeć od strony kierownicy to wszystkie są podejrzane, łącznie z tymi z roadstery.pl. Chyba gdyby dało się to poznać tak łatwo to byłoby zbyt pięknie

- Sigma
- Donator
alan12 pisze:http://allegro.pl/show_item.php?item=2108961079
o tej ktoś coś może powiedzieć?
Na zdjęciach nic podejrzanego nie widać. Cena atrakcyjna - warto chyba pojechać i obejrzeć:)
"A designer knows he has achieved perfection not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away." – Antoine de Saint-Exupéry

Sprzedawca wydaję się być pewny tego, że z Madzią jest wszystko ok skoro wspomina o możliwości sprawdzenia auta w dowolnej stacji diagnostycznej. Ja akurat swoja kupowałem dokładnie rok temu i gdyby rok temu była taka oferta to na pewno bym pojechał zobaczyć 

- Hookie
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0T
Z takim opisem/przebiegiem/ceną nie wahałbym się żeby jechać i obejrzeć. 

2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
- Polinski
- Model: NA
- Wersja: rotrex keczup
http://allegro.pl/show_item.php?item=2108961079
o tej ktoś coś może powiedzieć?
Moim zdaniem warto zobaczyć, bo: nie widać rdzy, wydaje się być w ładnym stanie, samochód jest garażowany, wolne obroty są okolicach 900. Co prawda cena nie odzwierciedla rynkowej ceny nbfl z takim przebiegiem, więc sprawdziłbym go wzdłuż i wszerz w serwisie

-
alan12 pisze:Na podany przebieg nie zwracam szczególnej uwagi bo pewność jest żadna, nie oczekuję też 100% bezwypadkowego samochodu w tym wieku. No ale ta kierownica to faktycznie, nie zauważyłem tego.
To znaczy, wiesz...
Nie mówię, że od razu musi być bita i tak dalej...
Ale śmiesznie niski przebieg, w tak niskiej i "okazyjnej" cenie, z poduchą, która na zdjęciu ma podejrzanie inny kolor...po prostu zalecałbym ostrożność wobec tego auta..

I wcale nie każda wystawiona tak ma...

[ Dodano: 09-02-2012, 16:33 ]
alan12 pisze:Na podany przebieg nie zwracam szczególnej uwagi bo pewność jest żadna, nie oczekuję też 100% bezwypadkowego samochodu w tym wieku. No ale ta kierownica to faktycznie, nie zauważyłem tego.
To znaczy, wiesz...
Nie mówię, że od razu musi być bita i tak dalej...
Ale śmiesznie niski przebieg, w tak niskiej i "okazyjnej" cenie, z poduchą, która na zdjęciu ma podejrzanie inny kolor...po prostu zalecałbym ostrożność wobec tego auta..

I wcale nie każda wystawiona tak ma...

a dla mnie maska z lewej strony jest troche wyzej niz z prawej, cos za duze szpary przy blotnikach i czy przy takim przebiegu pedal gazu bylby wytarty do zywego? tak sie wydaje ze jest.
byla mx-5 turbo
jest foka rs
miata jeszcze bedzie:)
jest foka rs
miata jeszcze bedzie:)
- Sigma
- Donator
rafal pisze:a dla mnie maska z lewej strony jest troche wyzej niz z prawej,
Zdjęcie jest po skosie - to utrudnia ocenę.
rafal pisze: cos za duze szpary przy blotnikach
Hmmm, wydają się w miarę normalne, jak na nbfl

Jedyna rada - oglądać na żywo

gucio pisze:http://otomoto.pl/mazda-mx-5-bezwypadek-z-niemiec-C12278108.html zna/ogladal ktos ?? z tego co widze to dlugo juz stoi
ona była na sprzedaż już w 2010 roku jak swoja kupowałem, nie wiem czy to nadal ten sam sprzedający czy nowy - ale butle z gazem ma gustownie zamontowaną

- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Albo jestem ślepy, albo ta Mazda ma COPy 

MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT