Konkurs na najciekawszy opis/fotorelację z wyjazdu miatowego

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator
Model: NB

18 lip 2011, 17:25

Konkurs
na najciekawszy opis/fotorelację
z wyjazdu wakacyjnego/zlotowego miatowego.

Zasady
:
1. Należy udać się gdzieś emiksem. W siną dal, pobliże, wedle gustu. :mrgreen: W grę nie wchodzi wyjazd do myjni ani mechanika. :mrgreen:

2. Należy udokumentować ów wyjazd słowem lub aparatem/kamerą lub słowem i aparatem/kamerą wedle woli. :cool:

3. Należy do dnia 30 września 2011 roku nadesłać na adres: mx5zloty@gmail.com swoją produkcję. :!: :!: :!:
:!:
4. Należy dodać klauzulę o wyrażeniu zgody na publikację pracy na klubowym blogu oraz forum. :cool:

5. Jeśli w pracy pojawią się zdjęcia to:
a) autor zgadza się na wykorzystanie ich w celach innych niż konkursowe to jest w celu promocji klubu (na przykład kalendarz klubowy, umieszczenie ich na fejsbuku, przekazanie do publikacji współpracującym magazynom samochodowym lub do Mazda Motor Poland).

b) jeśli na zdjęciach znajdują się inne osoby (zdjęcie portretowe z miatą) należy przesłać również zgodę osoby/osób na publikację zdjęć. Jeśli fotografujemy tłum, lub fotografowane osoby przemykają w tle, a na pierwszym planie jest miata, nie ma takiej potrzeby. :grraauu:

Prace konkursowe można umieszczać w tym wątku lub na forum w odpowiednich działach (nasze samochody, zloty, spotkania regionalne) lub w innych lokalizacjach internetowych, linkując je w tym temacie. Pamiętajcie jednak, że w konkursie biorą udział jedynie prace nadesłane na adres mailowy wskazany w punkcie 3 :kciuk:

Szanowna komisja :narada: wybierze najlepszą pracę i zwycięzca zostanie nagrodzony gadżetami ufundowanymi przez Mazdę, to jest:
Model samochodu mazda, czapka, pin mx-5, długopis
:winner: :winner: :winner: :winner: :winner:

Wybrane prace zostaną umieszczone na klubowym blogu.

Powodzenia Robaczki :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wasza MZ

:jupi:
Jest ryzyko - jest przyjemność
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

03 paź 2011, 15:05

Konkurs pozostaje nierozstrzygnięty ponieważ nie nadesłano żadnych prac. Hańba :oops: :evil: :cry:
Awatar użytkownika
Fiveopac
Administrator
Administrator
Model: NC
Wersja: 2,5 Turbo
Kontakt:

03 paź 2011, 15:42

:oops: lipa po całości :???:
Less roof, more fun!
Obrazek
blow-off.pl Najlepsze zawory blow-off i dv w sieci :mrgreen:
mateo

03 paź 2011, 15:47

ale pompacompa ma relacje w swoim wątku! dajcie jemy honorową!
Talking Head
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

03 paź 2011, 15:54

Mateo, patrz regulamin konkursu punkt 3. Nie będziemy nikogo uszczęśliwiać na siłę.
Lilu

03 paź 2011, 21:04

Przedłuż termin do końca roku. W długie zimowe wieczory się dobrze pisze :razz:
Appearances may be deceiving. :cool:
mateo

04 paź 2011, 7:20

Lilu niestety ma rację, poza tym jest jeszcze jedno ale co do relacji - tak jak zdjęcia to tylko fajna zabawa i jedno można oddać nawet z tym całym dopiskiem, że forum, mazda polska i zaprzyjaźnione czasopisma mogą z tym zrobić co chcą, to relacja to już może być przedział 2-4 tys. złotych jeśli dobrze napisana - mnie osobiście to odstraszyło. Gdyby była ona tylko na forum - to ok, ale zaprzyjaźnione pisma? - toż to przecie pozbycie się wszelkich praw do utworu:/
Talking Head
agga7775

04 paź 2011, 7:55

Mateo, nikt nikogo nie chce okradać z własności intelektualnej :roll:

se przeczytaj jeszcze raz:
Karolina pisze: :!:
4. Należy dodać klauzulę o wyrażeniu zgody na publikację pracy na klubowym blogu oraz forum. :cool:

5. Jeśli w pracy pojawią się zdjęcia to:
a) autor zgadza się na wykorzystanie ich w celach innych niż konkursowe to jest w celu promocji klubu (na przykład kalendarz klubowy, umieszczenie ich na fejsbuku, przekazanie do publikacji współpracującym magazynom samochodowym lub do Mazda Motor Poland).

nie ma obowiązku publikowania tutaj - nikt Ci nie zabroni wysłania relacji do gazety i skasowania za to kupy pieniędzy - powodzenia! chętnie poczytam relację Forumowicza w jakiejś moto-gazecie :winner:
Ostatnio zmieniony 04 paź 2011, 7:58 przez agga7775, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

04 paź 2011, 7:57

mateo pisze:Lilu niestety ma rację, poza tym jest jeszcze jedno ale co do relacji - tak jak zdjęcia to tylko fajna zabawa i jedno można oddać nawet z tym całym dopiskiem, że forum, mazda polska i zaprzyjaźnione czasopisma mogą z tym zrobić co chcą, to relacja to już może być przedział 2-4 tys. złotych jeśli dobrze napisana - mnie osobiście to odstraszyło. Gdyby była ona tylko na forum - to ok, ale zaprzyjaźnione pisma? - toż to przecie pozbycie się wszelkich praw do utworu:/

Mateo Drogi, w temacie na najlepsze zdjęcie wypowiadałeś się odnośnie rawów, że odpadają w przebiegach. Regulamin został zmieniony i jakoś żadnego Twojego rawa nie zgłoszono. :cool:
Kto zapłaci Ci 2 lub 4 tysiące złotych za opisanie przygód wakacyjnych z emikisem? Bo jeśli znasz kogoś takiego to ja poproszę o kontakt. :mrgreen: :mrgreen: Poza tym regulamin jasno mówi, iż publikacja relacji miałaby miejsce na forum oraz klubowym blogu a nie dotyczyła „zaprzyjaźnionych czasopism”. Szersze publikacje dotyczyły li i jedynie zdjęć. Co akurat spotkało się z Twoim zrozumieniem. Oj Mateo Mateo… Nie czytasz a krytykujesz. Oj… Wstyd. :oops:

Przedłuż termin do końca roku. W długie zimowe wieczory się dobrze pisze :razz:

Jeśli więcej osób będzie chciało przedłużenia terminu to oczywiście to zrobię. Z zastrzeżeniem, że Ci którzy proszą o przedłużenie nadeślą pracę (niach niach niach). :mrgreen: Żeby nie było tak jak w konkursie fotograficznym, Ci którzy dużo o rawach dyskutowali prac swoich nie nadesłali. :cool:

Przypominam również, że to nie musi być opis. Może być fotorelacja, albo komiks, filmiki, cokolwiek co opowie o wakacjach z miatą, wedle inwencji twórcy. :mrgreen: Wiecie, dobra zabawa bez napinania się, ku uciesze własnej i innych, za którą można otrzymać symboliczną nagrodę i ma być fajnie. :mrgreen:

No to pytanie brzmi czy chcecie przedłużenia terminu. Proszę o Wasze opinie.
mateo

04 paź 2011, 8:00

nie zwykł jestem chwalić dnia przed zachodem słońca, ale jak dostanę druk to przekażę kilka egzemplarzy do klubu. Papierusy zrobią wszystko, żeby dostać za darmo "content", ale potrafią też za niego nieźle płacić - wiem bo jakieś 5-6 lat z tego żyłem.

P.s. Ja dyskutowałem, ale wysłałem. Dla dobra klubu, mogę też obiecać osobną napisaną specjalnie dla klubu relację do 21 października.
Talking Head
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

04 paź 2011, 8:09

mateo pisze:Papierusy zrobią wszystko, żeby dostać za darmo "content"

Najwidoczniej tylko takich spotykam :mrgreen:

mateo pisze:Ja dyskutowałem, ale wysłałem

To prawda. Ale opisałeś nickiem dopiero później i nie wiedziałam, że Ty to Ty. Zwracam honor. :mrgreen:

mateo pisze:Dla dobra klubu, mogę też obiecać osobną napisaną specjalnie dla klubu relację do 21 października.

Bez napinania się. :jupi: Bo jeśli ogłaszane konkursy będą powodować takie napinki to przestaniemy je ogłaszać. Na rany! :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 04 paź 2011, 8:22 przez Karolina, łącznie zmieniany 1 raz.
mateo

04 paź 2011, 8:20

Ale to nie jest napinka. Ja lubię pisać, dwóch nie dałem rady napisać w tym samym czasie nie dałem rady - ale zgłaszam chęć napisania jeszcze jednej - powiedzmy specjalnej do 21 października ot co.

P.s. jeszcze tego brakowało, żebym się napinał przy sprawach na forum dotyczącym samochodu :)

Pozdrawiam
Talking Head
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator

19 paź 2011, 7:00

Minęły dwa tygodnie i poza Mateo nikt się nie zgłosił do konkursu, w związku z tym go zamykam.

Konkurs organizowany dla jednej osoby nie ma najmniejszego sensu.
Mateo oczywiście zapraszam do opublikowania swoich wakacyjnych wspomnień na forum lub klubowym blogu.
ODPOWIEDZ