02 sie 2011, 15:07
Czasami mam wrażenie, że niektórzy forumowicze poddają temat do rozważań z braku domowych czynności i zwyczajnej nudy....
Jak można pisać o podejrzanych przebiegach, skoro jest to indywidualna sprawa każdego egzemplarza. Myślę, że każdy z nas zna się na tyle aby stwierdzić faktyczny stan samochodu adekwatny do przebiegu, a jeśli mamy problem ze wzrokiem, to jedziemy do serwisu (skoro książka serwisowa to tylko papier do podtarcia), a jeśli nie wierzymy serwisom i własnej intuicji to jeździmy MPK lub nie wychodzimy z domu w ogóle.
Dlaczego o tym piszę....
Bujam się ze sprzedażą srebrnej NBFL od marca tego roku. Stan techniczny IDEALNA, przebieg ok. 80tys km z książką. Cena.....hmmm... myśle że zdecydowanie za tania, ale przecież na tym forum pokutuje stwierdzenie "tania-nic nie warta", a jednak nikt nie dzwoni w sprawie zakupu....
Czyżby odpycha kolor? Był jeden mega fachowiec, nijaki ari88gold, który śmiał się nazywać forumowiczem, oglądał ją ze wszystkich stron a później stwierdził że się zastanowi pisząc na forum "byłem, oglądałem, nie zdecydowałem się". A jak się okazało facet nie miał pojęcia o sprawdzeniu auta, żadnego porównania do innych egzemplarzy, nawet nie wiedział, gdzie wetknąć nos. Jak się później okazało z jego postów, sam nie wiedział co szuka, a na nowe auto nie było go stać....
Dlaczego o tym piszę..... Za chwilę będą opinie - ta srebrna długo się nie sprzedaje, bo pewnie złom.... albo, ta srebrna ma tylko 80tys przebiegu a jest z 2001r..... a ile zatem ma mieć jak już stoi pół roku i jedyny przebieg jaki jej robię to z garażu i do garażu???
Albo moja niebieska..... Czasami sam się zastanawiam, czy jej układu jezdnego nie podłączyć do jakiegoś napędu i nabić ze "setkę" aby nikt nie podejrzewał złych zamiarów....
Od okresu jesienno-zimowo-wiosennego nie jeżdżę nią w ogóle, a latem od święta z racji, że nie jest to mój jedyny samochód. W deszczach mam jeździć mx-em z zamkniętym dachem? Wolę wygodniejsze auto zapuszkowane....
Zatem są to dwa przykłady na to, że temat dotycz. przebiegów możemy sobie podarować i nie śmiecić w tym dziale!
Ostatnio zmieniony 02 sie 2011, 15:13 przez
JTMX-5NBFL, łącznie zmieniany 1 raz.
Żałuję że mieszkam w Poznaniu, albo inaczej.... żałuję, że jeżdżę mx-5, albo jeszcze inaczej.... szkoda, że te auto jest takie tanie, bo zaczynają nim jeździć niewłaściwi ludzie!