Tutaj sie witamy!
Moderator: Moderatorzy
Elou ludziska!
Nie mam MX5 jeszcze, ale to chwila jak będę miał (chwila wobec ewolucji planetarnej układów galaktycznych
) Jeżdżę Jeepem Grand Cheeroke I, a MX5 kupię, bo jest fajna i kultowa i mnię się podoba straszliwie. Tak jak JGC I. No! To mamy wyjaśnione.
Obiecuję też nie zadawać głupich pytań.
Ahaaa, jestem z Opola i mam na imię Arek.
Pozdrowionka!
Nie mam MX5 jeszcze, ale to chwila jak będę miał (chwila wobec ewolucji planetarnej układów galaktycznych

Obiecuję też nie zadawać głupich pytań.
Ahaaa, jestem z Opola i mam na imię Arek.
Pozdrowionka!
- Arturo_tiburon
- Model: ND
- Wersja: Daga spec
Witam,
dopełniając formalności (jakże miłych) witam szanowne grono sympatyków i szczęśliwych posiadaczy MX. Oczywiście zaglądałem tu anonimowo poszukując i w końcu znajdując - MX-5 NB FL ( PHOENIX) '05. Teraz przywracam ją do stanu pożądanego
dopełniając formalności (jakże miłych) witam szanowne grono sympatyków i szczęśliwych posiadaczy MX. Oczywiście zaglądałem tu anonimowo poszukując i w końcu znajdując - MX-5 NB FL ( PHOENIX) '05. Teraz przywracam ją do stanu pożądanego

Witamy, witamy
Phonix 05 powiadasz
gratki pochwal się czym prędzej w swoim wątku jakimiś zdjęciami, bardzo ładnie proszę.
Z chęcią po oglądam.
Pozdrawiam
Phonix 05 powiadasz

Z chęcią po oglądam.
Pozdrawiam
MX-5 Love | Wisdom comes with Age. Sometimes, Age comes Alone....
Witam wszystkich
Forum przeglądam już od jakiegoś czasu, żeby o miatkach wiedzieć jak najwięcej.
I wreszcie zbliża się dzień, kiedy racjonalne wydatki przestaną być ważne
a liczyć się będzie serducho, więc postanowiłem się zarejestrować
O zakupie poinformuję niezwłocznie, oby jak najszybciej
Forum przeglądam już od jakiegoś czasu, żeby o miatkach wiedzieć jak najwięcej.
I wreszcie zbliża się dzień, kiedy racjonalne wydatki przestaną być ważne
a liczyć się będzie serducho, więc postanowiłem się zarejestrować

O zakupie poinformuję niezwłocznie, oby jak najszybciej

- kociol
- Donator
- Model: NC FL2
- Wersja: Sport Recaro
oktis, witaj!
Jako, ze w podpisie widnieje u Ciebie Krakow to zapraszamy do tematu: http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?p=109010#109010
Nawet bez Mazdy mozesz wpasc na jakieos spota, a przy okazji mozesz wyslac namiary do mnie, w celu poszerzenia Malopolskiej bazy adresowej
Jako, ze w podpisie widnieje u Ciebie Krakow to zapraszamy do tematu: http://forum.mx5klubpolska.pl/viewtopic.php?p=109010#109010
Nawet bez Mazdy mozesz wpasc na jakieos spota, a przy okazji mozesz wyslac namiary do mnie, w celu poszerzenia Malopolskiej bazy adresowej

MAD fabworx specjalne części dla Twojej Miaty
https://www.instagram.com/mad_fabworx/
Life is too short to drive a boring car.
Zwyczaje i kultura mówią, że wypada się przywitać w nowym gronie więc co by formalności stało się za dość, witam się serdecznie ze wszytskimi.
Trafiłem tu podobnie jak wielu innych poszukując w internecie wszelkich informacji o MX5tkach.
Póki co Miaty nie posiadam ale(...żeby tylko nie zapeszać...
) mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni...
Ogólnie wszystko idzie w dobrym kierunku - żona zaakceptowała ten pomysł.
, Oficjalna wersja mówi, że to autko dla niej i faktycznie będzie nim jeździła na co dzień do pracy... a wieczory i weekendy fun będe miał ja!
Układ jest idealny ponieważ będzie to drugie autko w domu - ja od kilku lat należę do szczęśliwców "ujeżdżających" kolejne samochody najlepszej marki na świecie, "służbowej"!
Narazie muszę jeszcze ogarnąć kilka spraw ale mam nadzieję, że w ciągu kilku najbliższych tygodni dołącze do szanownego grona jako pełno prawny "member".
Celuję w NB po lifcie, najchętniej 1.8 - oczywiście na ile to możlwie będe szukał auta w dobrym stanie, z bogatym wyposażeniem i z rozsądnym przebiegiem...
Jednak już widzę, że będzie to niemal wyzwanie bo te wymagania wydają się nie do pogodzenia - jak widze ładną sztukę to zwykle 1.6... jak jest 1.8 to albo nędza albo sporo mniejszych lub większych mankamentów.
Na szczęscie nie muszę kupić na wczoraj, mam chwilę czasu więc mam nadzieję, że znajdę wymarzony egzemplarz.
pozdrawiam
Maciek

Trafiłem tu podobnie jak wielu innych poszukując w internecie wszelkich informacji o MX5tkach.
Póki co Miaty nie posiadam ale(...żeby tylko nie zapeszać...

Ogólnie wszystko idzie w dobrym kierunku - żona zaakceptowała ten pomysł.

Układ jest idealny ponieważ będzie to drugie autko w domu - ja od kilku lat należę do szczęśliwców "ujeżdżających" kolejne samochody najlepszej marki na świecie, "służbowej"!

Narazie muszę jeszcze ogarnąć kilka spraw ale mam nadzieję, że w ciągu kilku najbliższych tygodni dołącze do szanownego grona jako pełno prawny "member".
Celuję w NB po lifcie, najchętniej 1.8 - oczywiście na ile to możlwie będe szukał auta w dobrym stanie, z bogatym wyposażeniem i z rozsądnym przebiegiem...
Jednak już widzę, że będzie to niemal wyzwanie bo te wymagania wydają się nie do pogodzenia - jak widze ładną sztukę to zwykle 1.6... jak jest 1.8 to albo nędza albo sporo mniejszych lub większych mankamentów.

Na szczęscie nie muszę kupić na wczoraj, mam chwilę czasu więc mam nadzieję, że znajdę wymarzony egzemplarz.
pozdrawiam
Maciek
SPIDI
Witam wszystkich jako świeżak na forum.
Nazywam sie Michał, mam 33 lata, mieszkam w Lublinie.
MX-5 jeszcze nie mam ale bardzo poważnie przymierzam się do jej zakupu.
Na dzień dzisiejszy jeżdrze Nissanem Qashqai'em i VW Jettą (to drugie aktualnie sprzedaje w celu zakupu mazdowego roadstera). Wczesniej miałem przez 10 lat Polówke zaś pierwszym moim autem był sędziwy Garbi. Tak więc dominowały VW. Poza motoryzacją interesuję sie głownie strzelectwem które uprawiam w jednym z lublelskich klubów sportowych.
pozdrawljaju
Nazywam sie Michał, mam 33 lata, mieszkam w Lublinie.
MX-5 jeszcze nie mam ale bardzo poważnie przymierzam się do jej zakupu.
Na dzień dzisiejszy jeżdrze Nissanem Qashqai'em i VW Jettą (to drugie aktualnie sprzedaje w celu zakupu mazdowego roadstera). Wczesniej miałem przez 10 lat Polówke zaś pierwszym moim autem był sędziwy Garbi. Tak więc dominowały VW. Poza motoryzacją interesuję sie głownie strzelectwem które uprawiam w jednym z lublelskich klubów sportowych.
pozdrawljaju

Witam, wszystkich!
Nazywam sie Konrad, kupilem MX-5 niedawno; nie jest w stanie idealnym, ale mam nadzieje, ze fundusze pozwola na poprawe. Poki co B1, ale w sierpniu juz B. Zajmuje sie tez modelarstwem zdalnie sterowanym ;]
Podziekowal
Nazywam sie Konrad, kupilem MX-5 niedawno; nie jest w stanie idealnym, ale mam nadzieje, ze fundusze pozwola na poprawe. Poki co B1, ale w sierpniu juz B. Zajmuje sie tez modelarstwem zdalnie sterowanym ;]
Podziekowal
KondzioDK pisze:Witam, wszystkich!
Podziekowal
Witamy, wpadaj na spot jutro

- SponeR
- Model: NA
- Wersja: ultra old
witam jestem łukasz
na forum juz troche jestem ale chciałem się powitać w związku z nabyciem
czerwonej na '90 1.6 :] w wtorek będzie zarejstrowana i ubezpieczona
już sie nie moge doczekać jazdy topdown
na forum juz troche jestem ale chciałem się powitać w związku z nabyciem
czerwonej na '90 1.6 :] w wtorek będzie zarejstrowana i ubezpieczona
już sie nie moge doczekać jazdy topdown

Ostatnio zmieniony 25 cze 2011, 17:43 przez SponeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Witamy zatem
Ja zaraz idę do garażu pod pretekstem sprawdzenia oleju po czym odpalę maszynę i pojadę się upewnić, że gumy nadal dobrze trzymają na granicy
Już się nie mogę doczekać
Jedziemy na tym samym wózku
Pozdro

Ja zaraz idę do garażu pod pretekstem sprawdzenia oleju po czym odpalę maszynę i pojadę się upewnić, że gumy nadal dobrze trzymają na granicy

Już się nie mogę doczekać

Jedziemy na tym samym wózku

Pozdro
MX-5 Love | Wisdom comes with Age. Sometimes, Age comes Alone....
Witam wszystkich serdecznie. Ja z tych co to dopiero zaczynają chorować na emiksa. Od dłuższego czasu szukam egzemplarza dla siebie.
Do tej pory bawilem się motoryzacją w innej postaci tzn 4x4 (Jeep Cherokee) i motocyklowo off-roadowo (Honda Transalp). Jak tylko sprzedam Jeepa mam nadzieję już pełnoprawnie do tego zaszczytnego grona dołączyć.
Jeżeli chodzi o mnie to mam na imię na codzień trudnię się fiansami, mieszkam w malej wiosce pod Kórnikiem.
Pozdrawiam wszystkich.
Do tej pory bawilem się motoryzacją w innej postaci tzn 4x4 (Jeep Cherokee) i motocyklowo off-roadowo (Honda Transalp). Jak tylko sprzedam Jeepa mam nadzieję już pełnoprawnie do tego zaszczytnego grona dołączyć.
Jeżeli chodzi o mnie to mam na imię na codzień trudnię się fiansami, mieszkam w malej wiosce pod Kórnikiem.
Pozdrawiam wszystkich.
Witam. Jestem posiadaczem mx-5 od 3 tygodni, mam 22 lataa jednak za każdym razem gdy wsiadam do mx-a to gęba cięszy się jak u dziecka na widok cukierka
Wcześniej jeździłem oplem Astrą 1.7 dtl 95 km (chip) w pakiecie OPC.
Mam nadzieję że mx-a bedzie mi się sprawował (najgorsze za mną - wymiana cewki
) i że będę mógł z wami dzielićmoje wrażenia z jakzy mazdą.
Pozdro

Wcześniej jeździłem oplem Astrą 1.7 dtl 95 km (chip) w pakiecie OPC.
Mam nadzieję że mx-a bedzie mi się sprawował (najgorsze za mną - wymiana cewki

Pozdro

Witam wszystkich.
Chorowałem na MX-5 od kilku lat ale zawsze albo nie było kasy, albo potrzebne było rodzinne kombi w dieslu, albo inne dziwne pomysły o wyższym priorytecie.
Nadszedł ten moment i w tym tygodniu nabyłem dobrze utrzymaną zieloną MX-5 Memories II z roku 2003. Tylko 110KM ale i to już wystarcza by spowodować szeroki usmiech na twarzy
BTW: Marcin z ROADSTERY.PL to całkiem w porządku gość. Czułem się jakbym kupował nowe auto
Chorowałem na MX-5 od kilku lat ale zawsze albo nie było kasy, albo potrzebne było rodzinne kombi w dieslu, albo inne dziwne pomysły o wyższym priorytecie.
Nadszedł ten moment i w tym tygodniu nabyłem dobrze utrzymaną zieloną MX-5 Memories II z roku 2003. Tylko 110KM ale i to już wystarcza by spowodować szeroki usmiech na twarzy

BTW: Marcin z ROADSTERY.PL to całkiem w porządku gość. Czułem się jakbym kupował nowe auto

george79
- emixfajf
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Sportive Turbo
Witam
"Memories'y" to piękne wersje...
BTW 2003r. to jeszcze Memories ,2004r. to Memories II
pozdr

"Memories'y" to piękne wersje...

BTW 2003r. to jeszcze Memories ,2004r. to Memories II

pozdr
Jest:
1. NBFL 1.8 '01 Sportive Turbo A3F
2. ND2 2.0 '21 GT 46G
Była:
1.NA 1.6 '91 SU 2.MSM '04 27A 3.NA 1.6 '93 SU 4.NBFL 1.8 '01 Sportive 34K 5.NB 1.8 '98 RS A3F 6.ND 2.0 '16 GT 41W 7.ND2 2.0 '19 Club 47A
1. NBFL 1.8 '01 Sportive Turbo A3F
2. ND2 2.0 '21 GT 46G
Była:
1.NA 1.6 '91 SU 2.MSM '04 27A 3.NA 1.6 '93 SU 4.NBFL 1.8 '01 Sportive 34K 5.NB 1.8 '98 RS A3F 6.ND 2.0 '16 GT 41W 7.ND2 2.0 '19 Club 47A
Nadrabiając zaległości chciałem wszystkich powitać. Od 3 msc jestem szczęśliwym posiadaczem srebrnej NB 1,6 '98. Wersja zupełnie cywilna, bez żadnych ulepszeń. Zapewne taka też pozostanie. Razem zrobiliśmy już ponad 2 tys. km., oczywiście bezawaryjnie. Frajda z jazdy nieustająca!
Chorobą zaraził mnie kolega, ja następnego.. Obecnie w 5-osobowym zespole z pracy dwóch ma już pożądane autko, dwie kolejne osoby usilnie poszukują.. a nad jednym jeszcze pracujemy.
Do zobaczenia na drodze - ostatnio coraz częściej porzucam służbowe paskudztwo i emiksem zapuszczam się do Wwy.
Chorobą zaraził mnie kolega, ja następnego.. Obecnie w 5-osobowym zespole z pracy dwóch ma już pożądane autko, dwie kolejne osoby usilnie poszukują.. a nad jednym jeszcze pracujemy.
Do zobaczenia na drodze - ostatnio coraz częściej porzucam służbowe paskudztwo i emiksem zapuszczam się do Wwy.
Emix5 pisze:Witam![]()
"Memories'y" to piękne wersje...![]()
BTW 2003r. to jeszcze Memories ,2004r. to Memories II![]()
pozdr
Hmm, zgodnie z tym co tutaj piszą:
http://www.mx-5.net/mx5germany/www.mx5-germany.de/MX-5_NB_1998-200_/MX-5_Memories_2/mx-5_memories_2.html
to od 2002 roku Memories II wypuszczali.
Mniejsza z tym. Dziś właśnie wykonałem pierwszy zabieg w postaci udrożneinia kanalików odpływowych dachu

Jeździ się fajnie i to się liczy

george79
Witam wszystkich
Niedawno stałam się szczęśliwą właścicielką(a właściwie współ - ale też się liczy
) Mazdy NC z 2006 roku. Pewnie niektórzy już myślą "NC...łeee, najgorsza generacja", ale moim zdaniem bez względu na generację wystarczy się raz przejechać z top down i od razu człowiek się zakochuje
Niestety po 5 dniach moje szczęście zburzyła pewna pani, która wjechała w bok (nie, nie z mojej winy
) i teraz niestety muszę czekać aż panowie w serwisie przywrócą autko do stanu używalności
A każdy dzień jest taaaki długi...

Niedawno stałam się szczęśliwą właścicielką(a właściwie współ - ale też się liczy

Niestety po 5 dniach moje szczęście zburzyła pewna pani, która wjechała w bok (nie, nie z mojej winy

asiaowca pisze: niektórzy już myślą "NC...łeee, najgorsza generacja"
skutecznie tępimy ruch antyencowy na forum, nie bój się

asiaowca pisze:wjechała w bok
ehh.....
jak juz wszystko bedzie dobrze, zapraszamy do działu 'nasze samochody'

miata lov!
Cześć wszystkim
Po długich bojach na serwisach ogłoszeniowych zaliczkowałem dziś MXa
)))))))
Finalnie stanęło na 2011 NC 1,8 w wersji Kirei
Więc podejrzewam że niedługo się spotkamy na drodze
Zaprezentuje ślicznotę jak tylko dostanę go przed obiektyw, bawię się fotografią i coś mi się zdaje że będzie to moja ulubiona modelka.
Co więcej? Idę w minimalizm, zamierzam spakować całe swoje życie do MXa, takie wyzwanie.
oby więcej takich dni. Pozdrawiam

Po długich bojach na serwisach ogłoszeniowych zaliczkowałem dziś MXa

Finalnie stanęło na 2011 NC 1,8 w wersji Kirei
Więc podejrzewam że niedługo się spotkamy na drodze

Zaprezentuje ślicznotę jak tylko dostanę go przed obiektyw, bawię się fotografią i coś mi się zdaje że będzie to moja ulubiona modelka.
Co więcej? Idę w minimalizm, zamierzam spakować całe swoje życie do MXa, takie wyzwanie.

Moving fast is not the same as going somewhere.