Jakbyś wszedł równo rok temu to byś miał 70% straty
MX5 2020 i następne
Moderator: Moderatorzy
- Wojtek Wawa
- Donator
- Model: ND
- Wersja: freedom+bilstein
MX5 2030? Tak bardziej emocjonalnie przedstawiony koncept, ale cały film to hołd dla mx5 wszystkich generacji, dobrze rokuje na przyszłość:
https://youtu.be/uXgUFtVVy7E
-
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND1
Tutaj mówią, ze NE bedzie mild hybrid, ale co ciekawsze nawet, ze ma być ND3
https://m.youtube.com/watch?v=lYvMIaqTLyg
https://m.youtube.com/watch?v=lYvMIaqTLyg
Pozdrawiam, Danillo
-
- Donator
- Model: ND
- Wersja: GT Sport nav+
"Hołd" jest po to żeby ludzie jak my kręcili hype. A korporacja potem robi hokus-pokus i wypuszcza cudo w stylu elektrycznego mustangaWojtek Wawa pisze: ↑08 gru 2022, 7:46MX5 2030? Tak bardziej emocjonalnie przedstawiony koncept, ale cały film to hołd dla mx5 wszystkich generacji, dobrze rokuje na przyszłość:
- monkahead
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: Summer Edition '12
Nie macie wrażenia że używane samochody zaczęły tanieć? Końcówka roku, czy obawy przed recesją? Taki sam trend da się zauważyć w USA.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
人馬一体 | NCFL1: Red Hot Chili Pepper
- pistenbully
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 10th Anniversary
Może już same sztrucle zostały? I za "tyle to nie" się nie sprzedały, więc tanieją?
W okresie nieco ponad roku pozbyłem się trzech nastoletnich wozów z firmy... I żałuję, że nie wziąłem ich na siebie, by odczekać pół roku i sprzedać, bo w przypadku w204 i S40 mam wrażenie, że w ciągu roku przybrały po 10 tysięcy każdy... Przynajmniej w ogłoszeniach.
Edit: @monkahead chyba, że miałeś wyłącznie Mx-5 na myśli
- monkahead
- Donator
Właśnie wcale nie miałem na myśli MX5. Tego Mietka nie miałeś może z silnikiem M274?
- Konioczynka
- Donator
- Wersja: ND3 Homura
Potaniały. Tzn są tańsze oferty możliwe właśnie że to tylko te typu mam trupa ale wszyscy wystawiają drożej to i ja ale mamy grudzień to trochę sezon ogórkowy.
Poza tym dopiero teraz zaczyna piec przedsiębiorców i zwyczajnych ludzi - wcześniej to było straszenie, a teraz już idzie na ostro + spowolnienie.
Ze swojego podwórka ogólnie od czerwca do września przewoźnicy żyli jak paczki w maśle mimo cen ropy niby kryzysu itd. Od ponad miesiąca jak płacz i rzeźnia, jest grudzień powinni mieć zimowe żniwa, a dalej jest cienko.
Poza tym dopiero teraz zaczyna piec przedsiębiorców i zwyczajnych ludzi - wcześniej to było straszenie, a teraz już idzie na ostro + spowolnienie.
Ze swojego podwórka ogólnie od czerwca do września przewoźnicy żyli jak paczki w maśle mimo cen ropy niby kryzysu itd. Od ponad miesiąca jak płacz i rzeźnia, jest grudzień powinni mieć zimowe żniwa, a dalej jest cienko.
KoniOczynka
NBFL 1.6 => NCFL 2.0 => ND3 2.0 Homura
NBFL 1.6 => NCFL 2.0 => ND3 2.0 Homura
- pistenbully
- Donator
OM646
- monkahead
- Donator
Czyli diesel. Miałeś jakieś problemy z tym samochodem?
- pistenbully
- Donator
Korozja pod czujnikiem ABS (okolice piasty) - skończyło się na wymianie półosi (z anglika) wykonane w seasideMiata
Nieszczelność kloszy reflektorów, i... rozpadające się siedzisko fotela kierowcy. Poza tym więcej grzechów nie pamiętam.
Edyta: korozja przewodów hamulcowych, ale to dotyczy chyba wszystkich modeli poniżej klasy S.
Nieszczelność kloszy reflektorów, i... rozpadające się siedzisko fotela kierowcy. Poza tym więcej grzechów nie pamiętam.
Edyta: korozja przewodów hamulcowych, ale to dotyczy chyba wszystkich modeli poniżej klasy S.
- monkahead
- Donator
Nie oglądam ale myślę że jesteśmy na progu recesji, także może będą jakieś fajne oferty na rynku wtórnym. Widzieliście wysyp ogłoszeń z Focusem RS?Sun pisze:O spadajacych cenach aut ostatnio tez mówił Jacek Bałkan w motodzienniku.
- pistenbully
- Donator
@vodka A którym jeździłeś?
- pistenbully
- Donator
Na zimę w sumie słabo, w góry i tak żeby zabrać szpeje to trzeba wywalić kanapę. A na tej kanapie to jechałem. Tak z 15 minut da się wytrzymać. Ale serio, ten wóz nawet z przodu jest jednoosobowy
Btw. zapisałem się w kolejce po Jimniaka kiedyś. Ciekawe, czy w tej dekadzie oddzwonią
Btw. zapisałem się w kolejce po Jimniaka kiedyś. Ciekawe, czy w tej dekadzie oddzwonią
- Frosty
- Model: NB FL
- Wersja: 1.6 Phoenix
- Kontakt:
Cennik Mazdy na rok 2023 nie wyglada ciekawie w USA. Nowa ND RF z pakietem Recaro ma kosztować 38500 dolców. Po dzisiejszym kursie to 170k zł + VAT. Sam jestem ciekaw jakie numerki w cenniku u nas się pojawią po nowym roku. Ale jeśli adekwatnie do tego co w USA, to używki znowu podrożeją.
- flatline
- Donator
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom+Recaro
- Kontakt:
No ale to już wiadomo: +- 200k pln wychodzi w zaktualizowanym cenniku za taki setup.
"When you’re racing... it’s life. Anything that happens before or after is just waiting."
Tsundere - pocket-sized fastback
Little Sister - gran turismo wannabe
Czerw - racing mongrel on a (not so tight) budget
Siwa - café racer miata
Tsundere - pocket-sized fastback
No właśnie te 15 min na tylnej kanapie to mnie wystarczy żeby było to funkcjonalne auto - czasem potrzebuje przewiezc gdzies dodatkowe dwie osoby. A poza tym my zawsze we dwójkę jadymy, czy to w hory czy do robo nawet...zdarzy się czasem że i sam w środku nocy trzeba w teren jechaćpistenbully pisze: ↑16 gru 2022, 19:55Na zimę w sumie słabo, w góry i tak żeby zabrać szpeje to trzeba wywalić kanapę. A na tej kanapie to jechałem. Tak z 15 minut da się wytrzymać. Ale serio, ten wóz nawet z przodu jest jednoosobowy
- pistenbully
- Donator
@vodka myślisz Jimny, mówisz Wrangler
-
- Donator
- Wersja: ND1
Noo, teraz Porsche 718 już jest całkiem realną alternatywą dla MX-5 Ale Porsche nie ma tak wspaniałej społeczności jak MX-5 więc odpada
A za moment wychodzi nowe BMW Z4. A w salonach marek premium powoli, powoli ale wracają rabaty rzędu 20% jak to przed srovidem bywało.
Pozdrawiam, Danillo
- monkahead
- Donator
Nie dziwię się, niektóre ceny są absurdalne. Coś się musi ruszyć bo firmy motoryzacyjne muszą zarabiać.waran pisze:Kumpel pracuje w salonioe Audi i mówił mi ostatnio, że jest chujnia, ludzi po prostu przestaje byc stać na te auta...
I to nie tylko w Polsce.
Zachód jest bardziej pragmatyczny w myśleniu o tym co (czy w ogóle) kupować gdy widzimy recesję na horyzoncie.
Musisz przestać się starać. Nie próbuj być lepszym, nie próbuj być szybszym. Jedź dla czystej przyjemności. Jedź tak wolno, jak ci się podoba, i rób co chcesz, byle tylko dobrze się bawić