Chciałbym się podpiąć pod temat z zapytanie, czy jest tu na forum szczęśliwy posiadacz MX-5 ND z okolic Zielonej Góry?
EDIT:
Odezwał się do mnie Kolega Dumlas, któremu jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas
Od trzech miesięcy próbuję umówić się na jazdę próbną u Fiałkowskiego w ZG, ale Mazdy MX-5 do jazd demo nie ma, a chciałbym sprawdzić kilka rzeczy (praktycznych)
1) Mam 171cm wzrostu i ciekawi mnie, jak w MX-5 ND zawiewa w głowę przy 50-60km/h, 80-90km/h i 120km/h przy otwartym dachu, ale podniesionych szybach
EDIT: Jest bardzo dobrze! Nie wiało w głowę nawet przy 170-180km/h (hałas od wiatru oczywiście był, ale to normalne)
2) jak głośno jest (z zamkniętym dachem) przy 90, 120, 140 km/h (co bardziej słychać: szum kół, szum od szyby/dachu, czy silnik)
EDIT:
No tutaj wydech BASTUCK, który umila jazdę z dachem otwartym, to z zamkniętym powoduje, ze jest dość uciążliwy powyżej 130km/h (mówię tutaj o przypadku dłuższej podróży np. nad morze z prędkością 130-140km/h, gdzie przenoszące się buczenie pewnie zmęczy nieco uszy).
Tu przydałaby się wersja "z klapką" (cicho/głośno).
Do jazdy wokół komina jest BASTUCK jest ok!
3) spróbować włożyć w bagażnik (wymiennie):
- dwie takie walizki: 42 x 32 x 25 cm (duży bagaż podręczny)
http://www.edukamp.pl/upload/edukamp2/images/BAGAZ-PODRECZNY-LEKKA-WALIZKA-55X40X20-AIRMATE-2-kolory_2.jpg
- spakowane skrzydło paralotniowe + drobiazgi
EDIT:
Niby ten bagażnik mały, ale zmieścił, co trzeba (naprzemiennie walizki oraz skrzydło w plecaku).
Jeszcze raz dziękuję za poświęcony mi czas i miłą rozmowę