[Kraków] spotkania regionalne
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
A tak serio? bo się od dłuższego czasu zastanawiam, co się dzieje, ze nikogo nie ma. A dzisiaj taki ładny dzień był.
Tatowóz: Citroen C4 Grand Picasso, 2.0 HDI 136 KM
do zabawy i na golfa: Marysia 2.0 - NBfl Silver Blues 2003, 1.6
Myślę że problem coraz większej grupy forów internetowych jest właśnie FACEBOOK. Tam jest już wszystko pozakładane co może być. Ludzie piszą na fecebooku zamiast na forum i tak powoli tutaj robi się pusto.... Gdyby nie to że widzę czasami w Bonarce białą NB/FL to z forum raczej bym się nie dowiedział że w ogóle coś w Krakowie się dzieje w kwestii MX-5. Takie luźne spostrzeżenie - Facebook.
- nick.es
- Moderator podróży
A może da się to jakoś pogodzić? Pozostałe grupy regionalne też mają swoje fejsiki, a mimo to forum się kręci, nie? Jeśli chodzi o wygodę, to na komórce Tapatalk daje radę. Może nie jest doskonały, ale można się przyzwyczaić. A jeśli chodzi o spamerów i porządek, to na forum dbają o to moderatorzy (i to robią to dość skrupulatnie ;>).
auto i whisky ? no chyba, że jest "whisky free"
była: Madzia 1990 1.6
jest: konserwa
Kubaaa pisze:Myślę że problem coraz większej grupy forów internetowych jest właśnie FACEBOOK. Tam jest już wszystko pozakładane co może być. Ludzie piszą na fecebooku zamiast na forum i tak powoli tutaj robi się pusto.... Gdyby nie to że widzę czasami w Bonarce białą NB/FL to z forum raczej bym się nie dowiedział że w ogóle coś w Krakowie się dzieje w kwestii MX-5. Takie luźne spostrzeżenie - Facebook.
Nie róbmy scen. W krakowskiej sekcji mx5 się nie dzieje nic, ani tu ani na "tajemnym fejsbuniu" To nie wina fejsbunia tylko tego, że się nic nie dzieje, bo zazwyczaj gdy się coś działo to dla niebędących na fejsie tutaj też lądowało info, więc szukacie problemu nie tam gdzie leży W ostatnim sezonie był jakis jeden spot na początku sezonu i potem może dwa na końcu i tyle z tego co pamiętam. Wspólnych imprez, wypadów na miasto, wyjazdów i takich rzeczy po prostu nie ma i nic nie słychać, że coś się dzieje w kwesti MX w krakowie
No to fajnie, mamy krytykę obecnej sytuacji ale co dalej? Próbujemy coś ruszyć czy uznajemy że sytuacja jest beznadziejna i nie robimy nic. Czyżby Kraków czekał na enigmatycznego mesjasza który kupi sobie miate i pociągnie za sobą miliony.
A może ja poprostu nie wiem gdzie ten problem leży.
A może ja poprostu nie wiem gdzie ten problem leży.
- rsmx5
- Model: Inny
- Wersja: Fiat 124 Spider
Wrzucałem w zeszłym sezonie propozycję pojeżdżenia i nic...
Jeżeli jest chęć to mogę spróbować znowu jak słońce mocniej poświeci.
Trasy w trójkącie Bochnia - Wieliczka - Limanowa mam zjeżdżone i wg mnie jest to jeden z najbardziej miatowych kawałków Polski
Pytanie czy zbierze się ekipa która lubi pojeździć? Hę?
Jeżeli jest chęć to mogę spróbować znowu jak słońce mocniej poświeci.
Trasy w trójkącie Bochnia - Wieliczka - Limanowa mam zjeżdżone i wg mnie jest to jeden z najbardziej miatowych kawałków Polski
Pytanie czy zbierze się ekipa która lubi pojeździć? Hę?
- turbo pchała
90% spotowiczów Warszawskich zamieniła by się z wami na miasta na czwartkowe wieczory. Sam tam mieszkałem 4 lata i bardzo chętnie wracam tam przy każdej możliwej okazji, jak również nieraz nakładam drogi w drodze do rodziców i zamiast nudną gierkówką jadę przez Kraków. Szok, że nie ma tam z kim się pogonić na codzień
Jak tylko następnym razem będę przejeżdżał macie w banku, że napiszę.
Jak tylko następnym razem będę przejeżdżał macie w banku, że napiszę.
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."
Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60
- nick.es
- Moderator podróży
Ja pisałem kilka razy do Krakowian, ale z różnych powodów (niezawinionych - uprzedzając riposty :>) nie wypaliło. A szkoda, bo podobnie, jak Ty, Czester, spędziłem w Krakowie dużo czasu (7 lat) i podobnie, jak reszta, trasy w odległości zaledwie kilkudziesięciu 50 km od centrum to czysta poezja. Z drugiej jednak strony... No niestety, trzeba to przyznać - nie znam tak dziurawego i nieprzyjaznego zglebionemu autu miasta, jak Kraków... :(
Jak wreszcie skończy się ta zima, będziem więcej jeździć, to wszystko zacznie się jeżdżenie, spoty i zloty prawda? :>
P.S.
Teraz, po latach, pluję sobie w brodę, że nie kupiłem MX-5 na studiach. Ale to by był kosmiczny odpał :D
Jak wreszcie skończy się ta zima, będziem więcej jeździć, to wszystko zacznie się jeżdżenie, spoty i zloty prawda? :>
P.S.
Teraz, po latach, pluję sobie w brodę, że nie kupiłem MX-5 na studiach. Ale to by był kosmiczny odpał :D
- turbo pchała
Studiowałeś w Krk? No widzisz ja też:)
Jest masa pięknych równych dróg. Może zrobimy sobie w takim razie Tour de Cracowia w lecie? Moje drugie hobby to rower szosowy. Jak wiesz profil opony jest tam cienki, a amortyzatorów nie ma. Znam wieeele pięknych szos na około Krakowa.
Jest masa pięknych równych dróg. Może zrobimy sobie w takim razie Tour de Cracowia w lecie? Moje drugie hobby to rower szosowy. Jak wiesz profil opony jest tam cienki, a amortyzatorów nie ma. Znam wieeele pięknych szos na około Krakowa.
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."
- nick.es
- Moderator podróży
Spoko. W Krakowie jeszcze nie zrobiłem imprezy urodzinowej. A mam w planie jakoś późnym latem ;Dczester_ pisze:Studiowałeś w Krk? No widzisz ja też:)
- turbo pchała
Tak się robi spoty
-
Spotkać się trzeba, pewnie wyjdzie dopiero w jakiś słoneczny dzień - podobno od weekendu ma być już ok z pogodą.
Co do wyjazdu gdzieś dalej na tor, ja obecnie jestem raczej uziemiony przez młodocianych w mojej rodzinie, a kolejne będzie z nami na czasie. Spotkać się i pogadać z miłą chęcią szczególnie, że tak jeżdżę po Krakowie i od pół roku jednego MXa widziałem ale na tablicach SK, a tak to nic. Fajnie by było sobie przypomnieć, że jest ich więcej.
PS: zgłosiłem swój akces do grupy
Co do wyjazdu gdzieś dalej na tor, ja obecnie jestem raczej uziemiony przez młodocianych w mojej rodzinie, a kolejne będzie z nami na czasie. Spotkać się i pogadać z miłą chęcią szczególnie, że tak jeżdżę po Krakowie i od pół roku jednego MXa widziałem ale na tablicach SK, a tak to nic. Fajnie by było sobie przypomnieć, że jest ich więcej.
PS: zgłosiłem swój akces do grupy
Tatowóz: Citroen C4 Grand Picasso, 2.0 HDI 136 KM
Czesc!
Robię mapę z trasami w Małopolsce (i nie tylko ) po których warto jeździć dla przyjemności.
Jeżeli znacie fajne drogi to dawajcie znać.
https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... F983eqFVuI
Robię mapę z trasami w Małopolsce (i nie tylko ) po których warto jeździć dla przyjemności.
Jeżeli znacie fajne drogi to dawajcie znać.
https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... F983eqFVuI
- Domel
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: bordo z hameryki
dróżka z Olkusza do Krzeszowic przez Gorenice: https://goo.gl/maps/oZuhm - 20km zakrętów, jeszcze nie dziurawa, i mało uczęszczana
robi się pętla
jest update
jest update
- nick.es
- Moderator podróży
Motocyklowy odcinek DW964 z Wieliczki do Dobczyc jest fajny przy małym ruchu. Na końcu jest rondo i można wrócić tę samą drogą z kilkoma serpentynkami. Szczyt marzeń to nie jest, ale blisko Krakowa i można wyskoczyć spontanicznie. Asfalt jest nowy i równy.