Cześć !
Rok temu założyłem dystanse na tył i jak ostatnio chciałem zmienić tarczę to mechanik zjechał nakrętki którymi były przykręcone piasty(?) i powiedział ze mogą uszkodzić gwint jak dalej będą próbować więc zrezygnowałem z opcji ale tarcze trzeba wymienić więc pytanie do was drodzy forumowicze.
Jakie nakrętki muszę kupić bo raczej napewno będę musiał kupić nowe i czy znacie kogoś w Warszawie kto podejmie się tego wyzwania ?
Z góry dziękuję za pomoc.
Problem z odkręceniem tarcz
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
- Donator
- Model: ND
- Wersja: GT Sport nav+
Nie bardzo rozumiem o czym mówisz? Chodzi ci o te małe śrubki które trzymają tarczę w czasie montażu?https://www.mx5parts.co.uk/brake-disc-s ... 3jEALw_wcBmaciejrumian pisze: ↑14 mar 2024, 8:12Cześć !
Rok temu założyłem dystanse na tył i jak ostatnio chciałem zmienić tarczę to mechanik zjechał nakrętki którymi były przykręcone piasty(?) i powiedział ze mogą uszkodzić gwint jak dalej będą próbować więc zrezygnowałem z opcji ale tarcze trzeba wymienić więc pytanie do was drodzy forumowicze.
Jakie nakrętki muszę kupić bo raczej napewno będę musiał kupić nowe i czy znacie kogoś w Warszawie kto podejmie się tego wyzwania ?
Z góry dziękuję za pomoc.
Bo tarcza generalnie trzyma się piasty nakrętkami kół.
Kupisz bez problemu w aso albo w hurtowni motoryzacyjnej. Większy problem może być z wykręceniem tej która tam jest teraz jeżeli ma obrobiony łepek - ale to też nie jest rzecz którą mechanik by sobie nie poradził
-
- Model: ND RF
Dzięki wielkie za pomoc panowie ! Śruby kupione. Teraz jeszcze to odkręcić ;)