CZATERYA CZELENDŻOWA MC 2019
wiadomo co.
Moderator: Moderatorzy
a do kogo personalnie można uderzyć w kwestii regulaminu? nie koniecznie już na nowy sezon ale podpytać o pewne interpretacje
- Broonek
- Donator
- Model: NB FL
- Kontakt:
Jeśli poniższy link Ci nie pomoże, to proponuję Atrura Tiburona zapytać.
http://www.miatachallenge.pl/regulaminy-i-dokumenty/
MC 2019 - I miejsce w klasie 2
MC 2018 - III Miejsce w klasie 1.6
Była Migrena 1.6 Tor Poznań 1:59 semi slick. Silesia 2:08 semi slick.
Jest Migrena 1.8 Tor Poznań 1:53 semi slick. Silesia 2:00 semi slick. Łódź 1:00
Jest Nygus NC 2.0 PRHT Sport daily.
MC 2018 - III Miejsce w klasie 1.6
Była Migrena 1.6 Tor Poznań 1:59 semi slick. Silesia 2:08 semi slick.
Jest Migrena 1.8 Tor Poznań 1:53 semi slick. Silesia 2:00 semi slick. Łódź 1:00
Jest Nygus NC 2.0 PRHT Sport daily.
To już zgłębiłem i właśnie propo tego mam kilka pytań, dzięki za namiar wiem już do kogo uderzyćBroonek pisze: ↑28 sty 2019, 16:36Jeśli poniższy link Ci nie pomoże, to proponuję Atrura Tiburona zapytać.
BUMP!
1. Aktualizacja strony www.miatachallenge.pl
2. Ruszyła rejestracja zawodników MC 2019 - http://www.miatachallenge.pl/rejestracja-2019/
3. Nowe klasy MC - http://www.miatachallenge.pl/klasy/
4. Zapisy na I rundę MC Silesia Ring wystartują 26 lutego (wtorek).
TERMINARZ:
RUNDA 1 – 30 marca – Tor Silesia Ring
RUNDA 2 – 11 maja – Tor Jastrząb
RUNDA 3 – 22 czerwca – Moto Park Ułęż
RUNDA 4 – wrzesień – W TRAKCJE USTALANIA
RUNDA 5 – 26 października – Tor Silesia Ring (Finał)
1. Aktualizacja strony www.miatachallenge.pl
2. Ruszyła rejestracja zawodników MC 2019 - http://www.miatachallenge.pl/rejestracja-2019/
3. Nowe klasy MC - http://www.miatachallenge.pl/klasy/
4. Zapisy na I rundę MC Silesia Ring wystartują 26 lutego (wtorek).
TERMINARZ:
RUNDA 1 – 30 marca – Tor Silesia Ring
RUNDA 2 – 11 maja – Tor Jastrząb
RUNDA 3 – 22 czerwca – Moto Park Ułęż
RUNDA 4 – wrzesień – W TRAKCJE USTALANIA
RUNDA 5 – 26 października – Tor Silesia Ring (Finał)
MazDRUnia NC 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=30297
DorotkaMonster NB 1.6T - viewtopic.php?f=22&t=6665
Ozonowanie Lublin
Ozonowanie Lublin
-
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 1.6
Będzie w tym roku Rookie?
Szkolenie RWD będzie na Zlocie 30-lecia 6 lipca.
W wakacje planujemy 2 treningi jazdy torowej z instruktorami.
Ozonowanie Lublin
Ozonowanie Lublin
Stoptechy są super <3 i łapią się w Stock.
Zarejestrowani i opłaceni zawodnicy MC mają 30% zniżkę na Stoptechy Lista zawodników będzie wysłana do dystrybutora klocków 1 marca.
Zarejestrowani i opłaceni zawodnicy MC mają 30% zniżkę na Stoptechy Lista zawodników będzie wysłana do dystrybutora klocków 1 marca.
Ozonowanie Lublin
Ozonowanie Lublin
To tyczy się tylko klocków STREET?Klasa 8 – STOCK – dodatkowa klasyfikacja obejmująca wszystkie modele MX5 z Klasy 1, 2, 3 z zastrzeżeniem braku jakichkolwiek modyfikacji auta w jakimkolwiek zakresie – seryjne wyposażenie, seryjny układ zawieszenia, seryjny układ dolotowy, seryjny układ wydechowy, seryjny silnik, seryjne komponenty wnętrza, seryjne hamulce, zwykłe drogowe klocki hamulcowe, zwykłe drogowe opony nie będące slickami i semi-slickami itd.
Dzień przed rundą będą do odbioru w hotelu nieopodal Silesia Ring
Ozonowanie Lublin
Ozonowanie Lublin
Na I RUNDZIE będą rozdawane nowe komplety.
Ozonowanie Lublin
Ozonowanie Lublin
- KyRy
- Moderator
- Model: NA
- Wersja: Chiquita
- Kontakt:
Jak w temacie naklejek to jeszcze ode mnie pytanie.
Dysponujecie jeszcze wlepami z logo MiataChallenge w małej wersji?
Dysponujecie jeszcze wlepami z logo MiataChallenge w małej wersji?
Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
Każdy zawodnik otrzyma na I rundzie komplet naklejek na drzwi (2 szt.), jak kogoś nie będzie to odbierze na pierwszej rundzie na której się pojawi. Kolejny dodruk będzie we wrześniu dla chętnych. Mogę udostępnić plik do samodzielnego zamówienia w drukarni -> piszcie na @ fryzjera.
Małe naklejki promo będą.
Ozonowanie Lublin
Ozonowanie Lublin
- nick.es
- Moderator podróży
To ja poproszę ten plik na maila :>himber pisze: ↑14 mar 2019, 20:29Każdy zawodnik otrzyma na I rundzie komplet naklejek na drzwi (2 szt.), jak kogoś nie będzie to odbierze na pierwszej rundzie na której się pojawi. Kolejny dodruk będzie we wrześniu dla chętnych. Mogę udostępnić plik do samodzielnego zamówienia w drukarni -> piszcie na @ fryzjera.
- Szlifiera
- Wersja: Sportive
Mam pytanie, jeżeli chodzi o track day klubu Węgierskiego na Hungaroring'u, to liczba miejsc jest ograniczona? Gdzie i do kiedy najpóźniej należy się zdecydować i zapisać? Ile wynosi ewentualne wpisowe? Orientujecie się może?
Co do samego MC to zacząłem zapoznawać się z regulamienem i mógłby mi ktoś wytłumaczyć pewien aspekt odnośnie badania kontrolnego?
Ponieważ w paragrafie 4 regulaminu znajduje się zapis mówiący o tym, że badanie kontrolne jest przeprowadzane przez organizatora zgodnie z załącznikiem 1: W załączniku 1 – „warunki techniczne dopuszczenia samochodu do startu w MC” z kolei w paragrafie 2 jest mowa o tym, że badania kontrolnego nie może przeprowadzać osoba jadąca kontrolowanym samochodem i że sam przebieg badania kontrolnego ma być przeprowadzony zgodnie z kartą – załącznik nr 2 W załączniku nr 2, za to jest, że całego sprawdzenia samochodu dokonuje zawodnik ( nawet jest to oznaczone kilkoma wykrzyknikami ) – co prawda jest na końcu zapis, że musi dopuścić samochód biuro zawodów – ale trochę to sprawdzanie samochodu przez zawodnika chyba kłuci się z postanowieniami regulaminu. I rozumiem, że jest to ułatwienie i przyspieszenie całego procesu weryfikacji zawodników jednak jestem trochę zmieszany po przeczytaniu regulaminu i załączników
Co do samego MC to zacząłem zapoznawać się z regulamienem i mógłby mi ktoś wytłumaczyć pewien aspekt odnośnie badania kontrolnego?
Ponieważ w paragrafie 4 regulaminu znajduje się zapis mówiący o tym, że badanie kontrolne jest przeprowadzane przez organizatora zgodnie z załącznikiem 1: W załączniku 1 – „warunki techniczne dopuszczenia samochodu do startu w MC” z kolei w paragrafie 2 jest mowa o tym, że badania kontrolnego nie może przeprowadzać osoba jadąca kontrolowanym samochodem i że sam przebieg badania kontrolnego ma być przeprowadzony zgodnie z kartą – załącznik nr 2 W załączniku nr 2, za to jest, że całego sprawdzenia samochodu dokonuje zawodnik ( nawet jest to oznaczone kilkoma wykrzyknikami ) – co prawda jest na końcu zapis, że musi dopuścić samochód biuro zawodów – ale trochę to sprawdzanie samochodu przez zawodnika chyba kłuci się z postanowieniami regulaminu. I rozumiem, że jest to ułatwienie i przyspieszenie całego procesu weryfikacji zawodników jednak jestem trochę zmieszany po przeczytaniu regulaminu i załączników
- turbo pchała
- Wersja: Silver Blues
Ktoś wszystko przeczytał XD
To jednak nie mit:D
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."
Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60
Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60
- Liliputek
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Freedom plus
- Kontakt:
Jak ja pierwszy raz czytałem miałem obawy czy to w ogóle ma sens abym startował. Jak temu wszystkiemu sprostać.
Dlatego wybrałem się cywilnie na I rundę tylko popatrzeć.
A potem już wiedziałem co i jak.
I nie jest aż tak rygorystycznie jakby się mogło wydawać.
Jednakże trzeba pamiętać, że bezpieczeństwo na pierwszym miejscu i są sprawy, które należy bezwzględnie przestrzegać aby sobie samemu czy komuś nie sprawić kłopotu.
Jednakże trzeba pamiętać, że bezpieczeństwo na pierwszym miejscu i są sprawy, które należy bezwzględnie przestrzegać aby sobie samemu czy komuś nie sprawić kłopotu.
LILIPUTEK - z miłości do jazdy
- Szlifiera
- Wersja: Sportive
Haha, nie wyrobię się niestety na I rundę na silesi, więc w ramach rekompensaty przeczytałem wszystko na stronie MCturbo pchała pisze: ↑17 mar 2019, 16:55Ktoś wszystko przeczytał XD
Przed swoją pierwszą i jedyną jak na razie rundą w MC 2018 ( chyba że liczyć jedną z pierwszych jeszcze na torze w Lublinie, to drugiej - chociaż tamta Lublinowa bardziej przypominała zlot z pomiarem czasu niż dzisiejsze MC i była zdecydowanie mniej formalna ) też tak myślałem. I tak przede wszystkim należy pamiętać, że tutaj chodzi o bezpieczeństwo nasze oraz wszystkich którzy w tej imprezie uczestniczą, aczkolwiek nie zmienia to faktu, że powstaje mały miszmasz po przeczytaniu regulaminu i załącznikówLiliputek pisze: ↑17 mar 2019, 17:13Jak ja pierwszy raz czytałem miałem obawy czy to w ogóle ma sens abym startował. Jak temu wszystkiemu sprostać.
Kurczę, kusi mnie żeby się wybrać na którąś rundę, ale raczej półrekreacyjnie, nie chcę też wcześniej zaczynać wyścigu zbrojeń.
Klasa Stock to pełny stock, czy dopuszcza klasyczny zestaw startowy w NB, czyli stożek, Cobalt i ew. NS2-R?
Regulamin mówi że nie może być zmian w tych układach, ale one co najwyżej obniżają moc a nie ją podnoszą
Klasa Stock to pełny stock, czy dopuszcza klasyczny zestaw startowy w NB, czyli stożek, Cobalt i ew. NS2-R?
Regulamin mówi że nie może być zmian w tych układach, ale one co najwyżej obniżają moc a nie ją podnoszą
Cześć,
mam pytanie, jak jest z wjazdem na Silesię 2 samochodem? Dupowozem przyjedzie żona z synem, tylko nie chcę ich rano gonić i myślałem, żeby przyjechali kolo 11 - 12. Jak jest z wjazdem po wyznaczonych godzinach, bo nie zwróciłem na to uwagi w zeszłym roku? Trzeba to jakoś na bramie zgłosić czy jak? Czy jest np. czynne samo wejście bez wjazdu? - bo to w sumie też nie problem bo jest poza terenem gdzie zostawić samochód.
mam pytanie, jak jest z wjazdem na Silesię 2 samochodem? Dupowozem przyjedzie żona z synem, tylko nie chcę ich rano gonić i myślałem, żeby przyjechali kolo 11 - 12. Jak jest z wjazdem po wyznaczonych godzinach, bo nie zwróciłem na to uwagi w zeszłym roku? Trzeba to jakoś na bramie zgłosić czy jak? Czy jest np. czynne samo wejście bez wjazdu? - bo to w sumie też nie problem bo jest poza terenem gdzie zostawić samochód.
Tak, zostawia się auto przed bramą i na piechotę wchodzi na teren toru.
Ozonowanie Lublin
Ozonowanie Lublin
- Hookie
- Donator
- Wersja: 1.8 Memories 2
Z racji współdzielenia samochodu w ramach dwóch osobnych sesji może być konieczne dotankowanie. Nie będzie problemu z wyjazdem?
2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015 - 2017: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018 - 2022: ND 2.0 '16 Club - Kocur
Maj 2022: - obecnie: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015 - 2017: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018 - 2022: ND 2.0 '16 Club - Kocur
Maj 2022: - obecnie: NBfl 1.8 '03 - Żaba