[Łódź] regeneracja alufelg
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
Witam. Znacie jakiś dobry adres ws regeneracji alufelg poza Balonową? Moje Ronale R39 nadają się już tylko do: prostowania, piaskowania i malowania, ale oferta wydaje się wygórowana (800 zł plus prostowanie), chciałbym sprawdzić czy nie szukają "leszcza na kajak".
- Lucas Z
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
- Kontakt:
w wheel wide pytałeś?
https://www.facebook.com/lukaszzawalskifotografia Zapraszam do polubienia !
- SPAM
- Model: NA
- Wersja: #RetroTurboMiata
Beauty whell powinno być najtańsze
https://www.facebook.com/Beauty.Wheel?fref=ts
wheel wide
https://www.facebook.com/wheelwide?fref=ts
https://www.facebook.com/Beauty.Wheel?fref=ts
wheel wide
https://www.facebook.com/wheelwide?fref=ts
-
Wrzucam zdjęcia dwóch felg w najgorszym stanie. Szczerze mówiąc widziałem już bardziej zniszczone stąd zaskoczenie ceną regeneracji.
- Załączniki
-
- 20140224_094742.jpg (143.66 KiB) Przejrzano 2854 razy
-
- 20140224_094726.jpg (143.32 KiB) Przejrzano 2854 razy
-
Rozumiem, że większego wyboru raczej nie będzie. Dzięki za pomoc!
No no...co będziemy sami dzwonić hehe.
Ile malowanie i jakie?-jeżeli pytałeś.
Pozdr
Rafa
Ile malowanie i jakie?-jeżeli pytałeś.
Pozdr
Rafa
matpilch pisze:(...)pamiętaj, że dla mas liczy się moment, bo przecież powyżej 3500rpm silniki wybuchają.
Madzia 1.6 06.13-05.14
Biała Perła-Miti Stens 1.8 12.13-06.16
Bokken 1.8 Anni 09.16-12.16
-
Temat wznawiam po pierwszym, a malowanie felg ma być proszkowe w kolorze srebrnym (zbliżonym do oryginału). Problem tkwi w plastikowych deklach, które po malowaniu akrylem mogę się różnić odcieniem.
Witam.
W ubiegłe wakacje i ja się dowiadywałem o cenę regeneracji.
Prostowanie, piaskowanie i malowanie (proszkowo- srebrny kolor) to koszt 800-1000zl w zależności od stanu.
Niestety w Radomiu. Choć z drugiej strony może być to pretekst do wyprawy;)
Prostowanie, piaskowanie i malowanie (proszkowo- srebrny kolor) to koszt 800-1000zl w zależności od stanu.
A może te felgi wyglądają lepiej bez dekli? Słoneczka do NA np mają taki ficzer.
-
gadajski pisze:Witam.
Dzięki za info, widać taka cena, jeśli oferty będą wyrównane wybiorę Balonową, mają najlepsze rekomendacje. Kurak, raczej bez dekielków będzie słabo. Najgorsze, że mi się felgi podobają...
-
Metalhunters- słyszałem dobre opinie. Potwierdzasz? Jakie koszta?
Pozdr
Rafa
Pozdr
Rafa
matpilch pisze:(...)pamiętaj, że dla mas liczy się moment, bo przecież powyżej 3500rpm silniki wybuchają.
Madzia 1.6 06.13-05.14
Biała Perła-Miti Stens 1.8 12.13-06.16
Bokken 1.8 Anni 09.16-12.16
-
Felgi pomalowane są w miarę przyzwoicie, są dwie czy trzy drobne niedoskonałości ale przeżyję je. Tak naprawdę jakość będzie można ocenić po jakimś czasie eksploatacji. Ceny: 160 zł netto za felgę 16', dodatkowo 100 zł netto zdjęcie/założenie kompletu opon plus wyważanie, prostowanie 70 zł netto za sztukę. Panowie uwinęli się w nieco ponad tydzień z całą robotą, zatem dosyć szybko. Z tego, co się zorientowałem, to malują dużo różnych części i do samochodów, i do motocykli. Jak na razie jestem bardzo zadowolony z ich usług.
Co to za kolor ?
jakis grafit ? gunmetal ?
ja próbowałem odnowić felgi w malmet w pabianicach to PODOBNO do nich wozi koła Balonowa z Retkini i doliczają sobie za fatyge
nie udało im się odnowic mimo 3 czy 4 prób malowania, wiele niedociągnięć i kolor nie taki jak chciałem ogólnie niestety nie polecam a płaciłem ok 440zł netto za cztery 16
jakis grafit ? gunmetal ?
ja próbowałem odnowić felgi w malmet w pabianicach to PODOBNO do nich wozi koła Balonowa z Retkini i doliczają sobie za fatyge
nie udało im się odnowic mimo 3 czy 4 prób malowania, wiele niedociągnięć i kolor nie taki jak chciałem ogólnie niestety nie polecam a płaciłem ok 440zł netto za cztery 16
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Drogo. W Wawie komplet 16'ek można wypiaskować i polakierować za 320-360PLN. Prostowanie czy spawanie zwykle opiera się o wycenę indywidualną, ale np. za prostowanie felgi alu jeszcze nigdy nie zapłaciłem więcej niż 60-80PLN.
Może warto ogarnąć to wysyłkowo?
Swego czasu ktoś wrzucał na forum namiar na jeszcze tańszy zakład (chyba ze Śląska).
Może warto ogarnąć to wysyłkowo?
Swego czasu ktoś wrzucał na forum namiar na jeszcze tańszy zakład (chyba ze Śląska).
MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
-
Kolor nazywa się hyper-silver (chyba tak się to pisze), nazwa myląca bo może i "silver" ale czy "hiper" to już do indywidualnego ustalenia. Lakier termoutwardzalny, podobno dwufazowe malowanie ciemno-srebrne. Dla mnie efekt całkiem OK, znakomicie wygląda w słońcu. Gunmetal jest nieco ciemniejszy i bardziej matowy (tak mi się wydaje).
- andred
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Memories
Mam prośbę. Może ktoś pomoże dobrą radą.
Mam felgi ori w dobrym stanie, ale mają niewielkie zadrapania na rantach.
Po wyczyszczeniu ich (samodzielnie) chciałbym aby wyglądały jak nowe, tylko te zadrapania mnie drażnią.
Czy można jakoś to we własnym zakresie poprawić?
Czy trzeba dawać do profi zakładu?
Nie chcę malować całych, ponieważ wyglądają naprawdę OK. Chodzi mi tylko o zniwelowanie zadrapań na rantach.
Na zdjęciach widać, że felgi są naprawdę całkiem, całkiem......szczególnie po umyciu
Pozdr,
andred
Mam felgi ori w dobrym stanie, ale mają niewielkie zadrapania na rantach.
Po wyczyszczeniu ich (samodzielnie) chciałbym aby wyglądały jak nowe, tylko te zadrapania mnie drażnią.
Czy można jakoś to we własnym zakresie poprawić?
Czy trzeba dawać do profi zakładu?
Nie chcę malować całych, ponieważ wyglądają naprawdę OK. Chodzi mi tylko o zniwelowanie zadrapań na rantach.
Na zdjęciach widać, że felgi są naprawdę całkiem, całkiem......szczególnie po umyciu
Pozdr,
andred