[Trójmiasto] Może jakieś spotkanko?
Spotkania pomorskiego mx-5.pl i cabrio-clubu co czwartek o godz. 19 na Bulwarze Nadmorskim w Gdyni
Moderator: Moderatorzy
Możliwe że będę mógł podjechać tylko prosze o szczegóły 

Czwartkowe spotkanie pomorskiego MX5 tradycyjnie Skwer Kościuszki 7 czerwca 19:00.
Będziemy omawiać plany na lipiec
więc jeśli ktoś zna przyjemne winkle i chciałby je pokazać szerszej publiczności, obecność mile widziana
Pamiętam, że przy ostatnim czwartkowym spotkaniu czasoprzestrzeń mi się załamała
Ale tym razem pojawię się o czasie 
PS. godzinę spotkania oczywiście możemy zmienić.

Będziemy omawiać plany na lipiec

Pamiętam, że przy ostatnim czwartkowym spotkaniu czasoprzestrzeń mi się załamała

PS. godzinę spotkania oczywiście możemy zmienić.
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I'm giving it five stars is because I can't give it 14!"
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Chciałem wczoraj odpisać ale forum stwierdziło że nie podoba się mu mój wpis i nie dał się opublikować. Mi pasuje, wiec chętnie wpadę pozawracać głowę pytaniami. Liczę tylko że jeżeli się gdzies wybierzecie w grupie to w którejś Maździe sie znajdzie dla mnie miejsce 

Z wyprawami w czwartek różnie bywa, jeżeli już to ewentualnie tak zwany POM
jeden raz
udało się nam nocną porą pojechać na Westerplatte (fota poniżej podkradziona Wojtek Parapeto).
co do miejsca pasażera - muszisz gadać z chłopakami - ja podobno nie umiem jeździć

jeden raz

co do miejsca pasażera - muszisz gadać z chłopakami - ja podobno nie umiem jeździć

- Załączniki
-
- Westerplatte 09.2016.jpg (69.32 KiB) Przejrzano 1949 razy
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I'm giving it five stars is because I can't give it 14!"
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Myślę, że co do miejsca pasażera nie będzie problemu (o ile nie wybierze się ze mną moja pasażerka
) 

Tak, dzisiejsze spotkanie jest aktualne
. Myślę, że przynajmniej godzinę pobędziemy na Skwerze. A później na bierząco będziemy informować jak się sytuacja rozwinie.
PS.
Tak - Grill ostatnio został uskuteczniony. W sumie to nie był nasz grill i wystąpiliśmy wszakże na nim gościnnie, ale był

M1ecu pisze:Myślę, że co do miejsca pasażera nie będzie problemu (o ile nie wybierze się ze mną moja pasażerka)

PS.
Tak - Grill ostatnio został uskuteczniony. W sumie to nie był nasz grill i wystąpiliśmy wszakże na nim gościnnie, ale był

- Załączniki
-
- POM 30.05.2018.jpg (36.78 KiB) Przejrzano 1911 razy
-
- to już po grillu :)
- grill 30.05.2018.jpg (104.71 KiB) Przejrzano 1911 razy
-
- ploteczki 30.05.2018.jpg (95.76 KiB) Przejrzano 1911 razy
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
M1ecu pisze:Myślę, że co do miejsca pasażera nie będzie problemu (o ile nie wybierze się ze mną moja pasażerka)
Mateusz koniecznie przyjedźcie razem z Pasażerką!!

Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
- pistenbully
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 10th Anniversary
alante pisze:A później na bierząco będziemy informować jak się sytuacja rozwinie.
Proszę o info na forum, gdzie Was szukać ca. 20-21 godzina, jeżeli z SP uciekniecie.

pistenbully pisze:alante pisze:A później na bierząco będziemy informować jak się sytuacja rozwinie.
Proszę o info na forum, gdzie Was szukać ca. 20-21 godzina, jeżeli z SP uciekniecie.
Ja chyba dziś w ogóle nie dam rady, uroki współpracy z krajem, który ma 7-godzinną różnicę czasu względem nas

pistenbully pisze:alante pisze:A później na bierząco będziemy informować jak się sytuacja rozwinie.
tak szybko chyba się nie przemieścimy

Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
mijagi pisze:
Ja chyba dziś w ogóle nie dam rady, uroki współpracy z krajem, który ma 7-godzinną różnicę czasu względem nas
Mijagi - nie chwal się

a poważnie - jesli uda Ci się wyrwać chociaż na chwilę to będzie super

Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
pewnie będę wcześniej niż 19.00.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
- pistenbully
- Donator
Jak chodzi o miejscówki w Gdańsku/Sopocie [tak by nie zawsze zbierać się na SP], oto co przychodzi mi do głowy:
1. Nowy parking przy rondzie Hestii w Sopocie - zalety: a. to Sopot; b. miejsca postojowe na planie okręgu sprzyjają integracji
2. Placyk przed wjazdem do osiedla Neptun Park - jak nas ochrona nie pogoni to sympatyczne okoliczności przyrody (park Reagana) plus egzotyczne fury jeżdżące na to zamknięte osiedle stanowić będą tło dla naszych roadsterów
3. Łączka za Kuźnią Wodną: jest trawka, można poleżeć, jest wiata z ławeczkami i stołem, można zjeść, jest blisko, dam radę przytargać grylla. Słońce do 19, może 20. Kameralnie.
4. Parking przy plaży na Westerplatte - zalety: dojazd przez tunel, malownicze wschody słońca; wady - dla każdego to jest daleeeeko
Nie szukajcie tych miejsc w google street view - brak aktualnych zdjęć.
1. Nowy parking przy rondzie Hestii w Sopocie - zalety: a. to Sopot; b. miejsca postojowe na planie okręgu sprzyjają integracji
2. Placyk przed wjazdem do osiedla Neptun Park - jak nas ochrona nie pogoni to sympatyczne okoliczności przyrody (park Reagana) plus egzotyczne fury jeżdżące na to zamknięte osiedle stanowić będą tło dla naszych roadsterów
3. Łączka za Kuźnią Wodną: jest trawka, można poleżeć, jest wiata z ławeczkami i stołem, można zjeść, jest blisko, dam radę przytargać grylla. Słońce do 19, może 20. Kameralnie.
4. Parking przy plaży na Westerplatte - zalety: dojazd przez tunel, malownicze wschody słońca; wady - dla każdego to jest daleeeeko
Nie szukajcie tych miejsc w google street view - brak aktualnych zdjęć.
- Załączniki
-
- 4. Westerplatte
- Gdańsk Westerplatte Parking przy plaży.jpg (380.42 KiB) Przejrzano 1886 razy
-
- 3. Łączka w Oliwie
- Gdańsk Oliwa łąka nad stawem za Kuźnią Wodną.jpg (293.74 KiB) Przejrzano 1886 razy
-
- 2. Jelitkowo Neptun Park
- Gdańsk Jelitkowo Parking przy bramie nr 2 Neptun Park.jpg (310.93 KiB) Przejrzano 1886 razy
-
- 1. Sopot przy Hestii
- Sopot Parking rondo przy Hestii.jpg (175.27 KiB) Przejrzano 1886 razy
Ślicznie!!
dziękuję wszystkim za tak liczne przybycie.
W dwóch turach ale w sumie 10 aut.

dziękuję wszystkim za tak liczne przybycie.

W dwóch turach ale w sumie 10 aut.

- Załączniki
-
- i druga tura 07.05.2018.jpg (88.59 KiB) Przejrzano 1876 razy
-
- na tle zachadzącego słońca.jpg (76.98 KiB) Przejrzano 1876 razy
-
- 07.05.2018.jpg (98.11 KiB) Przejrzano 1876 razy
-
- sprawdzanie listy obecności 19.00.jpg (74.81 KiB) Przejrzano 1876 razy
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
- CzarnyBizon
- Model: NA
Kilka szotów ode mnie 
I jeszcze jedno z telefonu:

I jeszcze jedno z telefonu:
1997 Mazda MX-5 NA
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”
― Jeremy Clarkson
“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”
― Jeremy Clarkson
erbi2222 pisze:alante pisze:W dwóch turach ale w sumie 10 aut.![]()
![]()
A doliczyłaś "Wóz techniczny"?
Nie doliczyłaś, bo się zjawiliście dokładnie w momencie naszego odjazdu. Ja nie wiem czy to się liczy

Ale ok, wyjątkowo - 10 MXów i jedno cabrio

ps. mazda się na Was obrazi, że lato a Wy jej nie przytulacie i nie wyprowadzacie na spacer

Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Pamiętam, że mieliśmy spotkać się w ten czwartek w Gdańsku, ale ja niestety mam robotę. 

Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
- pistenbully
- Donator
I tak pogoda jutro nie dopisze...
https://www.yr.no/nb/oversikt/time/2-3099434/Polen/Pomorskie/Gda%C5%84sk/Gda%C5%84sk?i=1
Przekładamy na kolejny tydzień, co?
https://www.yr.no/nb/oversikt/time/2-3099434/Polen/Pomorskie/Gda%C5%84sk/Gda%C5%84sk?i=1
Przekładamy na kolejny tydzień, co?
Ja jestem za
miejsce spotkania Wy ustalacie tym razem 

Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
- pistenbully
- Donator
I co? Cisza.
Ja właśnie wróciłem z Ułęża i mam powyżej uszu słońca... Ale auto jeszcze chciałoby pozdzierać bieżnik, więc?
Ja właśnie wróciłem z Ułęża i mam powyżej uszu słońca... Ale auto jeszcze chciałoby pozdzierać bieżnik, więc?
- pistenbully
- Donator
I co, fotki ze spota poszły na Facebooka, zamiast tutaj... 
Dzięki za miłe spotkanie
PS. A propos rolki jak się dowiem dam znać

Dzięki za miłe spotkanie

PS. A propos rolki jak się dowiem dam znać
Nie fotki, tylko fotka. Jedna sztuka. Mówiłam, że Gatka nie ogarnie
nie to, że zapomniała, że w terenie zabudowanym jest ograniczenie prędkości i jadą za nia inne mazdy to jeszcze pomyliły jej się mxy z bmw
ale na pewno zasługuje na medal za odwagę i próbę dogonienia tej nieszczęsnej bmw
zaraz coś wstawię.
piękny spocik nam się dzisiaj udał.. spontaniczny, bez planowania...

zaraz coś wstawię.
piękny spocik nam się dzisiaj udał.. spontaniczny, bez planowania...

Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
- pistenbully
- Donator
alante pisze:na pewno zasługuje na medal za odwagę i próbę dogonienia tej nieszczęsnej bmw![]()
![]()
![]()
Hola, hola, byłem świadkiem, że to BMW w końcu przegoniła!