Kawowa wycieczka Leszno - Karpacz 11.06.2020
Pomysł na wspólne spędzenie Bożego Ciała
Moderator: Moderatorzy
Cześć
Na ostatnim leszczyńskim spocie urodził się w formie żartu pomysł wspólnego spędzenia wolnego dnia 11.06 . Żart ten jednak nabrał formę całkiem poważnej deklaracji w związku z czym kilka szczegółów na ten temat
Jeśli pogoda dopisze a stan na wczoraj pokazuje, że szanse na deszcz są znikome chcielibyśmy ruszyć z Leszczyńską ekipą na całodniową przejażdżkę w okolice Karpacza. Jednocześnie byłoby nam miło jeśli ktoś spoza Leszna chciałby do nas w ten i tak wolny dzień dołączyć ( Chyba że idzie na procesję i nie zdąży)
Plan wyjazdu póki co jest baaardzo roboczy i może ulec pewnym zmianom
Planowana godzina wyjazdu z Leszna : 10:00
Wstępna trasa: Oczywiście jeżeli zajdzie taka potrzeba możemy lekko zmodyfikować trasę w przypadku gdyby ktoś np. z ekipy Wrocławskiej chciał dołączyć do wydarzenia
Miejsce docelowe do którego jedziemy to Camp 66 Wykonałem telefon do Camp 66 i dostałem informację zwrotną, że bez problemu Nas przyjmą. Jeżeli przekroczymy liczbę 10 osób wtedy konieczne będzie poinformowanie o tym fakcie Ośrodek w celu uniknięcia sytuacji w której np. zabrakło by dla nas miejsc.
Wstępna Lista:
1. Geralt (1 os)
Na ostatnim leszczyńskim spocie urodził się w formie żartu pomysł wspólnego spędzenia wolnego dnia 11.06 . Żart ten jednak nabrał formę całkiem poważnej deklaracji w związku z czym kilka szczegółów na ten temat
Jeśli pogoda dopisze a stan na wczoraj pokazuje, że szanse na deszcz są znikome chcielibyśmy ruszyć z Leszczyńską ekipą na całodniową przejażdżkę w okolice Karpacza. Jednocześnie byłoby nam miło jeśli ktoś spoza Leszna chciałby do nas w ten i tak wolny dzień dołączyć ( Chyba że idzie na procesję i nie zdąży)
Plan wyjazdu póki co jest baaardzo roboczy i może ulec pewnym zmianom
Planowana godzina wyjazdu z Leszna : 10:00
Wstępna trasa: Oczywiście jeżeli zajdzie taka potrzeba możemy lekko zmodyfikować trasę w przypadku gdyby ktoś np. z ekipy Wrocławskiej chciał dołączyć do wydarzenia
Miejsce docelowe do którego jedziemy to Camp 66 Wykonałem telefon do Camp 66 i dostałem informację zwrotną, że bez problemu Nas przyjmą. Jeżeli przekroczymy liczbę 10 osób wtedy konieczne będzie poinformowanie o tym fakcie Ośrodek w celu uniknięcia sytuacji w której np. zabrakło by dla nas miejsc.
Wstępna Lista:
1. Geralt (1 os)
Red Queen '91 ->http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=24131
- pistenbully
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 10th Anniversary
Hej, wpleć w swoją trasę odcinki Świerzawa - Dziwiszów oraz Podgórzyn - Karpacz Górny.
Pomyślimy Ja osobiście nie widzę przeszkódpistenbully pisze: ↑04 cze 2020, 11:24Hej, wpleć w swoją trasę odcinki Świerzawa - Dziwiszów oraz Podgórzyn - Karpacz Górny.
- Katsuobushi
Jestem z Jeleniej, chętnie dołączę gdzieś w trasie i mogę pokazać okoliczne winkle.
Z fajnych tras można dołączyć Michałowice-Jagniątków (fajny asfalt, mały ruch i tunel skalny), wspomniany już wcześniej Podgórzyn- Karpacz (chociaż asfalt mocno średni)
Albo z pomysłów można jeszcze wjechać na górę szybowcową i np na tle krajobrazu kotliny zrobić jakieś grupowe foto (jest tam też restauracja)
Z fajnych tras można dołączyć Michałowice-Jagniątków (fajny asfalt, mały ruch i tunel skalny), wspomniany już wcześniej Podgórzyn- Karpacz (chociaż asfalt mocno średni)
Albo z pomysłów można jeszcze wjechać na górę szybowcową i np na tle krajobrazu kotliny zrobić jakieś grupowe foto (jest tam też restauracja)
- pistenbully
- Donator
- Wersja: 10th Anniversary
A powrót przez Walim.
- irekJ
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Mocny Full
Dawno w tamte rejony nie jeździłem. Pech jednak chce, że z moich dwóch Miat żadna nie będzie do dyspozycji tego dnia
Ale śledzę temat i może uda się jakoś ogarnąć tematy. Niestety Czechy nadal będą zamknięte
Ale śledzę temat i może uda się jakoś ogarnąć tematy. Niestety Czechy nadal będą zamknięte
Szczerze nie spodziewałem się aż takiego odzewu Miło z waszej strony, możemy zahaczyć o Jelenią, myślę że nie będzie problemu Przyda się osoba która nas "oprowadzi" po tamtejszych rejonach
- KyRy
- Moderator
- Model: NA
- Wersja: Chiquita
- Kontakt:
Jak nie będzie się lało z nieba to też bym się w końcu ruszył w tamte rejony.
Pobyt na miejscu planowany na jedną noc?
Pobyt na miejscu planowany na jedną noc?
Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
- Katsuobushi
Dopisuję się na listę, dołączę na stacji w Jeleniej i poprowadzę kolumnę przez okoliczne winkle (proponowana przeze mnie trasa: https://www.google.com/maps/dir/Jelenia ... 793163!3e0 )
1. Geralt (1 os)
2. Anku + Dorian
3. LeszekMX5 + Lidka
4. R.E.D.
5. Mateusz D.
6. Konrad + Edyta
7. Katsuobushi
1. Geralt (1 os)
2. Anku + Dorian
3. LeszekMX5 + Lidka
4. R.E.D.
5. Mateusz D.
6. Konrad + Edyta
7. Katsuobushi
- mateusz_35
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
Mateusz D. to jestem ja?
- MaciekW
- Donator
- Wersja: 2.0 SkyPassion
Z tego, jak rozumiem, Towarzystwo tylko na jeden dzień przybywa. Jak Bilbo Baggins - tam i z powrotem .
Z nami tak samo - jeżeli tylko nie będzie lało, to planujemy się przyturlać. W sumie podobny dystans mamy, jak z Leszna.
Na razie śledzę wątek. Może odezwę się do Ciebie w środę i zdecydujemy, co dalej?
Mamy lekką modyfikację planu. Jedziemy do Camp 66 trasą którą udostępniłem. Do Jeleniej Góry wjeżdżamy od strony Bolkowa i na parkingu Galerii Sudeckiej zgarniamy Katsuobushiego. Dojeżdżamy do Camp wypijamy kawę, ciasteczko lub obiad przy której omawiamy resztę trasy. Fajnie wyszło że kolega Katsuobushi zgodził się przeprowadzić nas przez lokalne trasy po czym będziemy wracać w kierunku Leszna
Jeśli ekipa z PL wystartuje planowo to pewnie gdzieś o 12.30
Ja dołączył bym ok.12.00 na zjeździe z S3 w stronę Bolkowa, jeśli lecisz po trasie to możemy się zgadać wcześniej i jeszcze pośmigać ,
KyRy może też byłby chętny
- MaciekW
- Donator
Dla nas 12.30 w Jeleniej pasuje idealnie. Z domu mamy boczną trasą 3,5 godziny jazdy, więc wyjedziemy sobie około 9. Oby nie padało, bo właśnie zaczyna kropić...
Jechać będziemy według Google'a południową trasą. Może Red dołączy.
Okaze się rano, jaka pogoda będzie.
Jechać będziemy według Google'a południową trasą. Może Red dołączy.
Okaze się rano, jaka pogoda będzie.
- LeszekMX5
- Moderator
- Model: NC
- Wersja: 3RD
Postaramy się tak jechać aby być na 12.30. Taką informację przekaże Arturowi, bo to on kieruje tym spotem.
Zaraz spróbuje się skontaktować z kierownikiem tej imprezy i poproszę aby wszystko Wam potwierdził
Jakie u Was prognozy na jutro, bo przed chwilą w telewizji straszyli ( deszcz, burza, grad )
Zaraz spróbuje się skontaktować z kierownikiem tej imprezy i poproszę aby wszystko Wam potwierdził
Jakie u Was prognozy na jutro, bo przed chwilą w telewizji straszyli ( deszcz, burza, grad )
"Z wiatrem w zawody" - pozdrawiamy - Leszek i Lidka
NA & NC
NA & NC
Cześć wszystkim,
Zerknąłem w Google ile powinniśmy jechać do Jeleniej i wychodzi 2 h 27 minut (możliwy poślizg +/- 10-15 min) Więc jeżeli nikt się nie spóźni to powinniśmy na 12:30 być w Galerii Sudeckiej. Odnośnie pogody to również miewam bardzo duże obawy ponieważ prognozy nie są sprzyjające. Zapowiadają od 12 burze z gradem i obfite opady deszczy względem tego co widziałem w telewizji. Dla potwierdzenia jeszcze prognoza z meteo.pl
Na meteo.pl prognoza na Leszno:
Natomiast sam Karpacz już nie wygląda tak kolorowo
Szczerze mówiąc to nie wiem co o tym myśleć, ponieważ nawet przełożenie na weekend nic nie daje bo prognozy są jeszcze gorsze niż na jutro. Mając na uwadze FUN z jazdy i wydaje mi się całkiem przytulne i gościnne miejsce jakim jest CAMP 66 muszę być tym najgorszym, który w trosce ma wasze bezpieczeństwo oraz przyjemność z jazdy. W moim odczuciu jazda w deszczu a już nie daj Boże w burzy i gradzie to chyba nie to co chciałem osiągnąć tworząc to wydarzenie. W związku z czym będę jak ten przysłowiowy zły ojciec i niestety jutrzejszy wyjazd oficjalnie odwołuje.
ALE UWAGA!!!
Nie planuję zrezygnować z tej idei TYLKO przełożyć ją na późniejszy termin, tak żebyśmy wszyscy mogli cieszyć się za równo wspaniałą pogodą jak i spędzeniem miło czasu przy słoneczku w CAMP 66
Jest mi niezmiernie przykro, że to pogoda płata nam takie figle i nie pozwoli w tak fajny sposób spędzić razem czasu
Zachęcam wszystkich do obserwowania wątku, ponieważ jak powiedziałem nie odpuszczę i zorganizujemy wyjazd w innym terminie. Może również pozytywnymi komentarzami zmotywujecie mnie do dalszego działania i zostaniemy na nocce
Za pogodę na którą nie mam wpływu jeszcze raz BARDZO WSZYSTKICH PRZEPRASZAM
Zerknąłem w Google ile powinniśmy jechać do Jeleniej i wychodzi 2 h 27 minut (możliwy poślizg +/- 10-15 min) Więc jeżeli nikt się nie spóźni to powinniśmy na 12:30 być w Galerii Sudeckiej. Odnośnie pogody to również miewam bardzo duże obawy ponieważ prognozy nie są sprzyjające. Zapowiadają od 12 burze z gradem i obfite opady deszczy względem tego co widziałem w telewizji. Dla potwierdzenia jeszcze prognoza z meteo.pl
Na meteo.pl prognoza na Leszno:
Natomiast sam Karpacz już nie wygląda tak kolorowo
Szczerze mówiąc to nie wiem co o tym myśleć, ponieważ nawet przełożenie na weekend nic nie daje bo prognozy są jeszcze gorsze niż na jutro. Mając na uwadze FUN z jazdy i wydaje mi się całkiem przytulne i gościnne miejsce jakim jest CAMP 66 muszę być tym najgorszym, który w trosce ma wasze bezpieczeństwo oraz przyjemność z jazdy. W moim odczuciu jazda w deszczu a już nie daj Boże w burzy i gradzie to chyba nie to co chciałem osiągnąć tworząc to wydarzenie. W związku z czym będę jak ten przysłowiowy zły ojciec i niestety jutrzejszy wyjazd oficjalnie odwołuje.
ALE UWAGA!!!
Nie planuję zrezygnować z tej idei TYLKO przełożyć ją na późniejszy termin, tak żebyśmy wszyscy mogli cieszyć się za równo wspaniałą pogodą jak i spędzeniem miło czasu przy słoneczku w CAMP 66
Jest mi niezmiernie przykro, że to pogoda płata nam takie figle i nie pozwoli w tak fajny sposób spędzić razem czasu
Zachęcam wszystkich do obserwowania wątku, ponieważ jak powiedziałem nie odpuszczę i zorganizujemy wyjazd w innym terminie. Może również pozytywnymi komentarzami zmotywujecie mnie do dalszego działania i zostaniemy na nocce
Za pogodę na którą nie mam wpływu jeszcze raz BARDZO WSZYSTKICH PRZEPRASZAM
- MaciekW
- Donator
Cóż, też sprawdzałem pogodę i doszedłem do podobnego wniosku - miałem zamiar napisać że nas nie będzie - a widzę, co widzę.
Bez napinki - urok jednodniowych wyjazdów jest taki, że łatwo się je zwołuje i odwołuje.
Dobra informacja jest taka, że za tydzień też jest weekend...
I za dwa tygodnie chyba też...
W końcu przestanie padać!
Bez napinki - urok jednodniowych wyjazdów jest taki, że łatwo się je zwołuje i odwołuje.
Dobra informacja jest taka, że za tydzień też jest weekend...
I za dwa tygodnie chyba też...
W końcu przestanie padać!
To może uda mi się dołączyć w późniejszym terminie
Swoją drogą, pozdrowienia z nad morza
Zdjęcie nie było zrobione dzisiaj, niestety tu też pada
Swoją drogą, pozdrowienia z nad morza
Zdjęcie nie było zrobione dzisiaj, niestety tu też pada
- Załączniki
-
- BCE99789-E79C-4290-8922-DCCB1DD8C2C3.jpeg (263.14 KiB) Przejrzano 3555 razy
- mateusz_35
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
- AaaA
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND2 2.0 Recaro
No wlasnie, jaki termin?
<strike>miata is always the answer</strike>
hadrák is always the answer
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport zastępczo Toyobaru
hadrák is always the answer
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport zastępczo Toyobaru