[Trójmiasto] Może jakieś spotkanko?
Spotkania pomorskiego mx-5.pl i cabrio-clubu co czwartek o godz. 19 na Bulwarze Nadmorskim w Gdyni
Moderator: Moderatorzy
alante to nie jest tego typu impreza. Skwerek jest otwarty, może być każdy, ale auta pokazowe to zupełnie inna broszka, one sobie tam będą stały i w ogóle. To w końcu Gdynia, a nie Gdańsk... Dobra, dobra... można się spotkać na skwerku a potem mała wycieczka, może gdzieś na gofry właśnie, w jakieś fajne miejsce z widokiem ??
Festyn na pewno nie zacznie się od 10, bardziej stawiam na godzinę 12.
Pogoda na jutro (Gdynia)
Festyn na pewno nie zacznie się od 10, bardziej stawiam na godzinę 12.
Pogoda na jutro (Gdynia)
Znaczy ja jestem o 11:30 w chwaszczynie, i na pewno gdzieś jadę!
Skwerek jeżeli już to chyba wieczorem dopiero
I mysle ze wycieczka się odbędzie tak czy siak
Skwerek jeżeli już to chyba wieczorem dopiero
I mysle ze wycieczka się odbędzie tak czy siak
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I'm giving it five stars is because I can't give it 14!"
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
W sumie to ja jestem bardziej za przejażdżką, aniżeliby za festynem, więc ja również prawdopodobnie do Was zawitam. Tylko jakaś trasa już planowana jest? Coś wiadomo?
jest długi weekend. Na skwerze będzie wszystko oprócz miejsca żeby w spokoju swobodnie spędzić czas tak mi się wydaje
Ananke fajne miejscowy opisywała gdzie można się przejechać ja jestem za.
Ananke fajne miejscowy opisywała gdzie można się przejechać ja jestem za.
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I'm giving it five stars is because I can't give it 14!"
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Jutro zapowiada się wspaniała pogoda
Dzięki za podgląd meteo:-))
Zgadzam się z Alante...skwerek jutro może być ale wieczorem.
Będę ok. 11.30 w Chwaszczynie i ...proponuję na jutro wyprawę w stronę Chmielna.
W okolicy Żarnowca, zwłaszcza wracając ......na trasie możemy spotkać tłumnie wracających z Dębek...Jastrzębiej Góry i Helu ....trochę słabo..
Dlatego proponuję..
Chwaszyno-Szemud-Łebno-Strzepcz-Strysza Buda - Kamienicki Młyn (tu może być postój na leśnym parkingu) - Sierakowice - Borucino-Wygoda - wzdłuż jeziora Raduńskiego - Chmielno (postój na co nie co), ale możemy zatrzymać się gdzie indziej - Łapalice - Kartuzy - Przodkowo- Czeczewo - Chwaszczyno
Możemy jeszcze przedłużyć trasę z Borucina do Stężycy...
To jedynie propozycja...malownicza...trochę zakrętów większych i mniejszych...ale przed startem ustalimy ostatecznie.
Do zobaczenia )
Dzięki za podgląd meteo:-))
Zgadzam się z Alante...skwerek jutro może być ale wieczorem.
Będę ok. 11.30 w Chwaszczynie i ...proponuję na jutro wyprawę w stronę Chmielna.
W okolicy Żarnowca, zwłaszcza wracając ......na trasie możemy spotkać tłumnie wracających z Dębek...Jastrzębiej Góry i Helu ....trochę słabo..
Dlatego proponuję..
Chwaszyno-Szemud-Łebno-Strzepcz-Strysza Buda - Kamienicki Młyn (tu może być postój na leśnym parkingu) - Sierakowice - Borucino-Wygoda - wzdłuż jeziora Raduńskiego - Chmielno (postój na co nie co), ale możemy zatrzymać się gdzie indziej - Łapalice - Kartuzy - Przodkowo- Czeczewo - Chwaszczyno
Możemy jeszcze przedłużyć trasę z Borucina do Stężycy...
To jedynie propozycja...malownicza...trochę zakrętów większych i mniejszych...ale przed startem ustalimy ostatecznie.
Do zobaczenia )
Spoxnie się ale pędzę !:)
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Ja dziękuje również za wspólne popołudnie strasznie już tęskniłam za taka przejażdżką.
(Mamminę jaka mam bo mi się siku strasznie chciało!!! )
Gdyby ktoś był w pobliżu Ok 18:40 bedziemy się chwile kręcić na skwerze z Marc1nsem:)
(Mamminę jaka mam bo mi się siku strasznie chciało!!! )
Gdyby ktoś był w pobliżu Ok 18:40 bedziemy się chwile kręcić na skwerze z Marc1nsem:)
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Na wycieczce z Wami być nie mogłem , ale dzięki za wieczorne pogaduchy na skwerku
#NBteam
#NBteam
- Załączniki
-
- teraz to widzę, że chyba przyda mi się polerka :(
- DSC_0384.JPG (359.08 KiB) Przejrzano 1993 razy
-
- DSC_0382.JPG (413.63 KiB) Przejrzano 1993 razy
-
- DSC_0391.JPG (827.53 KiB) Przejrzano 1993 razy
-
- DSC_0388.JPG (857.67 KiB) Przejrzano 1993 razy
-
- DSC_0389.JPG (991.3 KiB) Przejrzano 1993 razy
Ostatnio zmieniony 18 cze 2017, 22:10 przez MARC1Ns, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo poprawna niedziela Erbi uciekli i nie zdążyłam zrobić razem foty, ale nową towarzyszkę podróży uchwyciłAm i zupełnie nieplanowane spotkanie na skwerze, jakże pouczające
Ostatnio zmieniony 18 cze 2017, 22:18 przez alante, łącznie zmieniany 3 razy.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Piękne foty, Marcin, jak zawsze
z tego też powodu ja dorzucam tylką jedną:))
z tego też powodu ja dorzucam tylką jedną:))
- Załączniki
-
- 18.06.17.jpg (145.59 KiB) Przejrzano 1988 razy
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Nie zrobiłam tego jeszcze ale chciałam podziękować za dzisiejsze towarzystwo. Przejażdżka udana. W jednym miejscu trzeba było zmodyfikować trasę, bo ...nasze delikatne piękności musiałyby się zamienić w auta terenowe, a tego nie chcieliśmy. To byłoby niedopuszczalne!!!
Achh...
i zamieszczam jeszcze jedną fotkę pod hasłem "Spotkanie" z nadzieją, że w przyszłości będzie więcej mazd na parkingu a na ławeczce większe grono rozmówców )) )
Niby to samo... Alante, a jednak troszkę inne )
i zamieszczam jeszcze jedną fotkę pod hasłem "Spotkanie" z nadzieją, że w przyszłości będzie więcej mazd na parkingu a na ławeczce większe grono rozmówców )) )
Niby to samo... Alante, a jednak troszkę inne )
Ananke pisze:Witaj Zbynie )
ostatnio widziałam w Pierwoszynie czarną, uroczą mazdunię..).
Moja jest pięknie srebrzysta )
Do zobaczenia .. )
Jeżeli NA z językiem jam Ci to był
wszystkim. Sorki za absencję ostatnio. Codzienność ostatnio uciska a tyle się działo.
Niedziela mi minęła na myciu autka i walką z rynną dachową. Próbowałem zasilikonować przestrzeń między tą rynną a autem ale nadal trochę cieknie i jako dodatek extra - śmierdzi niemiłosiernie octem. Czy ktokolwiek może mi z tą rynną pomóc?
+50 Smiles per galon
alante pisze:Usterek a na te pszczółki to trzeba mieć klatkę w aucie? i kask? i co jeszcze trzeba??
Ania na Pszczółkach wymagają kasku, jak pisał Usterk. Można tam za friko go pożyczyć ale trzeba jednorazowo zanabyć kominiarkę za 8zł (względy higieny). Klatki nie wymagają o ile jeździsz z dachem - jak by soft był jkąś ochroną
+50 Smiles per galon
Ananke pisze:Witaj Fumo,
niestety nie potrafię jeszcze rozpoznawać czy NA, czy NB..itp.
ale fajnie, że w naszej małej lokalnej społeczności śmigają aż.. trzy piękności )
Do zobaczenia gdzieś na naszych dróżkach.
Hejka.
Jęzorek garażuje po drugiej stronie Gdyni, a że pracuję na obłużu to czasami po pracy się tamtędy przejadę.
NA to pierwsza generacja - ta z otwieranymi ślipełkami (mój avatar)
NB to generacja druga - nie ma już otwieranych oczek i tyłeczek ma jakby troszkę szerszy.
Do pomachania i spotkania
+50 Smiles per galon
Tomasjo pisze:Czyli jak dobrze rozumiem, regularne pogaduchy w ustalonym miejscu się nie odbywają ?
Muszę ustrzelić jakiegoś waszego spontana
Ciężko jest się Nam wszystkim zgadać, działamy bardziej w formie spontanu
-
- Donator
- Model: NB
- Wersja: 1.6
Cześć Pomorzanie, polecacie jakąś myjnie ręczna w redzie,rumii Ew gdynii?
Grudzien19 pisze:Cześć Pomorzanie, polecacie jakąś myjnie ręczna w redzie,rumii Ew gdynii?
Gdynia Witomino, myjnia pod żaglami - całkiem spoko piana, i takie tam... chociaż w sumie to bez różnicy, wszędzie jest to samo W Rumii, Redzie jest ich trochę, ale chyba również nie ma to większego znaczenia gdzie pojedziesz... jeżeli się mylę, poprawcie mnie proszę
Niby to samo, ale nie zawsze. Chemia pewnie ta sama, ale różnią się te myjnie według mnie przede wszystkim myciem ciepłą wodą (nie wszędzie jest ciepła) oraz czasem. Z tego co zauważyłem, to w Rumii po prawej stronie jadąc z wejherowa..tak chyba vis a vis Orlenu, nie dość że jest ciepła woda to całkiem długo można było auto umyć(taka różowa myjnia) W Wejherowie na jednej z myjni z kolei z tego co zauważyłem jak nie leci woda, to czasu nie liczy, bo przyszedłem ze swoją rękawicą i za 5 zł opierdzieliłem całe auto co chwila przerywając lanie wody. Takie różnice zauważyłem, ale auta i tak nie da rady umyć porządnie na takiej myjni.
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
uwaga uwaga !!
Pierwsze oficjalne czwartkowe spotkanie Pomorskiego MX-5 w tym roku!!!
6 lipca Skwer Kościuszki w Gdyni ok 19:30
czy bedzie deszcz, wiatr, -18'C czy nawet atak klonów, spotkanie się odbędzie - gdyby ktoś się zastanawiał.
także uprzejmie proszę zaszczycić Skwer swoją obecnością i nie pisać w czwartek o 17:58 czy aktualne.
Pierwsze oficjalne czwartkowe spotkanie Pomorskiego MX-5 w tym roku!!!
6 lipca Skwer Kościuszki w Gdyni ok 19:30
czy bedzie deszcz, wiatr, -18'C czy nawet atak klonów, spotkanie się odbędzie - gdyby ktoś się zastanawiał.
także uprzejmie proszę zaszczycić Skwer swoją obecnością i nie pisać w czwartek o 17:58 czy aktualne.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
W razie czego wrzucam pogodę na czwarteczek
Nie do końca ją jeszcze widać, ale można zaobserwować że pogoda będzie ładna
Nie do końca ją jeszcze widać, ale można zaobserwować że pogoda będzie ładna
Czy ma ktoś w posiadaniu i może pożyczyć narzędzia do wyjmowania spinek z tapicerki? i gdyby mógł je jutro podrzucić na skwer byłoby cudownie
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Polecam widelec. Np taki jak do ciast - ma mniej ząbków i większe szczeliny. Dobrze gdyby był w miarę płaski tam gdzie ząbki żeby klipsów nie wyginał - można utłuc młotkiem ale nie zupełnie na płasko.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2017, 21:04 przez Fumo, łącznie zmieniany 1 raz.
+50 Smiles per galon
- pte15
- Model: NB FL
- Wersja: 1.6 Memories
Najprawdopodobniej bedę, to też swego rodzaju moje przywitanie z pomorskim oddziałem:)
Pierwszy zlocik jaki widziałem był w okolicach Kłodzka, zza zakrętu wyjechała mx5, mysle, fajnie - pomacham, a tam kilka kolejnych - fajna zajawka.
No nic oficjalnie witam się tu na forum, a w praktyce do zobaczenia na Skwerze:)
Pierwszy zlocik jaki widziałem był w okolicach Kłodzka, zza zakrętu wyjechała mx5, mysle, fajnie - pomacham, a tam kilka kolejnych - fajna zajawka.
No nic oficjalnie witam się tu na forum, a w praktyce do zobaczenia na Skwerze:)
Fumo pisze:Polecam widelec. Np taki jak do ciast - ma mniej ząbków i większe szczeliny. Dobrze gdyby był w miarę płaski tam gdzie ząbki żeby klipsów nie wyginał - można utłuc młotkiem ale nie zupełnie na płasko.
Fumo dzięki nawet sprawnie mi to poszło. nie rozumiem tylko dlaczego to ustrojstwo na internetach kosztuje tyle peniędzy...
Marcin jest już na Skwerze, gdyby ktoś się już kręcił w pobliżu:))
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
pte15 pisze:Najprawdopodobniej bedę, to też swego rodzaju moje przywitanie z pomorskim oddziałem:)
Pte15 witamy! ktoś już wcześniej napisał, powtórzę: cieszy nas każda nowa MX-5 na dzielni
nie rozwijam się - pogadamy na miejscu:))
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson