Spot Poznań / Trening w Bednarach

Dział o spotkaniach regionalnych - planowane spotkania, relacje z minionych spotów.

Moderator: Moderatorzy

Misza
Model: NA
Wersja: 1.8 BRG
Kontakt:

24 lip 2012, 14:21

remik pisze:Jeśli jest to możliwe - to proszę moderatora lub autora wątku - o zmianę tytułu - na :
Poznań / Bednary - treningi

Ten tytuł z datą może być mylący ...

Jak się ktoś podpina pod stary wątek na inny temat, to temat czasem bywa mylący ;)

A Bednary się BARDZO rozbudowują i zmieniają nieco profil, więc porównywanie obecnych ofert z tym, co było rok czy dwa temu nie ma zupełnie sensu. Stawki za typowe "szkolenie bezpiecznej jazdy", o których pisze Remik, wydają się całkiem sensowne. Poza tym w tej chwili w Bednarach praktycznie nie ma możliwości wynajęcia sobie kawałka terenu, z powodu wielu prac konstrukcyjnych przewidziana na najbliższy weekend runda BMWC / ABCup została przeniesiona do Rallylandu.
Awatar użytkownika
Karolina
Administrator
Administrator
Model: NB

24 lip 2012, 14:53

Tytuł tematu godny miszcza :) Mogę go zmienić? Albo lepiej przenieść w stosowne miejsce? :mrgreen:
Jest ryzyko - jest przyjemność
Misza
Kontakt:

24 lip 2012, 15:23

Karolina pisze:Tytuł tematu godny miszcza :) Mogę go zmienić? Albo lepiej przenieść w stosowne miejsce? :mrgreen:

Jak dla mnie nawet bardzo możesz ;) Przenieść w stosowne miejsce, znaczy.
Awatar użytkownika
Tomai
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: 2,0

24 lip 2012, 18:38

dmk pisze:Dwa lata temu 100 zł płaciliśmy za sam wjazd na "karting" Bednar - szczerze mówiąc nie wiem w takim razie skąd masz ceny. Jeździliśmy wtedy chyba w 7-8 aut, było piknikowo i bardzo smacznie. Każdy upalił tyle, ile miał ochotę.

100 zł /4 h.
Tak, zgadza się, ja to organizowałem. Jeśli chodzi o ceny to jest proste- wynajmowałem bez instruktora - więc dlatego było taniej. remik proponuje z instruktorem to jest drożej - to normalne.

Mam kilka starych opon - why not :cool:

Pamiętajcie - tak jak dmk pisze - trzeba mieć opony, bo nawierzchnia na Bednarach je zjada.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, 20:39 przez Tomai, łącznie zmieniany 1 raz.
Była NA BRG 1.8 118 Km 146 Nm
Była NBFL Phoenix 1.8 138KM 156Nm
Była NBFL Garnet Red Mica 1.8
Była NC 2.0 174KM 199Nm

Bezmiatowy
Dizajer
Kontakt:

24 lip 2012, 19:20

Ja bym się pisał na coś takiego. Daleko nie mam, chętnie pośmigam.
remik
Wersja: DC2R K20 inside

24 lip 2012, 21:59

Tomai pisze:Tak, zgadza się, ja to organizowałem. Jeśli chodzi o ceny to jest proste- wynajmowałem bez instruktora - więc dlatego było taniej. remik proponuje z instruktorem to jest drożej - to normalne.

To byłoby piękne ..
Problem polega na tym, że moja propozycja- to jedyna w zasadzie opcja. Rozmawiałem z nimi , i oni - tak jak zresztą pisał wcześniej Misza , nie chcą zbytnio już wynajmować części obiektu
- i to bez instruktora. W tej chwili , całymi tygodniami mają imprezy.szkolenia firmowe - do tego na części lotniska jeździ ciężki sprzęt , bo budują podjazd/wiadukt na terenie.

Z drugiej strony , opcja z instruktorem może być bardzo interesująca dla kogoś - kto jeszcze nigdy nie "upalał" , ba - nawet na drogach publicznych nie wykorzystuje potencjału auta,
nie wspominając już o podstawowych ale jakże trafnych na początku uwagach-korektach naszych poczynań przez osobę doświadczoną ..

Płyta poślizgowa jest rewelacyjna, jest dobra zabawa , jest pełna symulacja warunków zimowych (poślizg jak na lekkim śniegu) - można wyczuć auto. wszystko w bezpiecznych warunkach , jedyna wada - cena :( Moim zdaniem - warto .

Mi jest wszystko jedno, w tej chwili - aż tak na instruktorze mi nie zależy , jeśli ktoś załatwi
jakąś alternatywę , bez instruktora , obowiązkowego kasku/rollbara i wpisowego 500 pln na dzień dobry - też się piszę ...
Misza
Kontakt:

26 lip 2012, 15:08

Tomai pisze:
dmk pisze:Dwa lata temu 100 zł płaciliśmy za sam wjazd na "karting" Bednar - szczerze mówiąc nie wiem w takim razie skąd masz ceny. Jeździliśmy wtedy chyba w 7-8 aut, było piknikowo i bardzo smacznie. Każdy upalił tyle, ile miał ochotę.

100 zł /4 h.

Już wyżej pisałem, że warunki się tam "nieco" zmieniły i nie da się tego tak porównywać. Nawet po dobrych znajomościach w tej chwili praktycznie nie ma opcji sobie tam pośmigać na własną rękę.

Inne opcje w pobliżu:
- TPTD i SuperOESy - no ale to imprezy typowo "szybkościowe" i chyba nie o to w tej dyskusji chodzi
- tor kartingowy w Gostyniu - świetny do nauki, ale poza oficjalnymi imprezami podobno praktycznie nie do wynajęcia (AKL jest wyjątkowo "konserwatywny")
- lotnisko w Kąkolewie (okolice Nowego Tomyśla / Wolsztyna) - mieści się tam szkoła Skody; o ile wiem, to cena wynajmu mocno wzrosła i raczej się nie kalkuluje przy liczbie uczestników mniejszej niż kilkanaście-dwadzieścia

Najprostsza chyba opcja w promieniu 100km to pogadać z chłopakami z Piły, którzy co jakiś czas organizują tanie pojeżdżawki na tamtejszym lotnisku (chyba pod egidą lokalnego AK, ale głowy nie dam).
remik

30 lip 2012, 20:42

Załączam ofertę TTSC na imprezę w Bednarach
[URL=http://www.piraci.org/mx-5/oferta_bednary.pdf]oferta - PDF[/URL]

- termin do ustalenia , wstępnie druga połowa września.
Proponuje dopisywać się do listy chętnych, z uwzględnieniem programu, który się wybiera,
żaden element nie jest obligatoryjny ...

1. remik 1h - tor , 1h - płyta poślizgowa
Mały Książe

30 lip 2012, 21:22

Punkt o odcinkach asfaltowych (jazda szosowa), to swobodna jazda po wyznaczonym torze na lotnisku, tak? Można tam spokojnie po prostu "polatać", tak? :)
remik

31 lip 2012, 7:30

Łukasz Kaszuba pisze:Punkt o odcinkach asfaltowych (jazda szosowa), to swobodna jazda po wyznaczonym torze na lotnisku, tak? Można tam spokojnie po prostu "polatać", tak? :)

Zdecydowanie można - bez napinki , bez upalania , allbo - z upalaniem - jak kto woli :smile:
Awatar użytkownika
Smock
Donator
Donator
Model: NC FL

31 lip 2012, 8:00

remik pisze:Załączam ofertę TTSC na imprezę w Bednarach

Proponuje dopisywać się do listy chętnych, z uwzględnieniem programu, który się wybiera,

1. remik 1h - tor , 1h - płyta poślizgowa

2. Smock 1h - tor, 1h - płyta
noveek
Kontakt:

31 lip 2012, 8:15

remik pisze:Załączam ofertę TTSC na imprezę w Bednarach

ceny podane są netto czyli do tych 100 zł jeszcze 23 % vat i w kolejnej gwiazdce, że cena dotyczy tylko terminów od poniedziałku do piątku.

Z pozdrowieniami

Krzysztof
[URL=http://www.mx-5.pl/viewtopic.php?t=2896]Moja Mazda MX-5 NA BRG[/URL]
[URL=http://picasaweb.google.pl/chrisnoveek]Galeria MX-5[/URL]
remik

31 lip 2012, 8:23

noveek pisze:ceny podane są netto czyli do tych 100 zł jeszcze 23 % vat i w kolejnej gwiazdce, że cena dotyczy tylko terminów od poniedziałku do piątku.

będziemy negocjować, nie potrzebujemy papierka , odnośnie terminów - to u nich nigdy weekend nie wchodził w grę jeśli chodzi o szkolenia ..
noveek
Kontakt:

31 lip 2012, 9:26

remik pisze:
noveek pisze:ceny podane są netto czyli do tych 100 zł jeszcze 23 % vat i w kolejnej gwiazdce, że cena dotyczy tylko terminów od poniedziałku do piątku.

będziemy negocjować, nie potrzebujemy papierka , odnośnie terminów - to u nich nigdy weekend nie wchodził w grę jeśli chodzi o szkolenia ..

No to ja raczej odpadam.

Pozdro
[URL=http://www.mx-5.pl/viewtopic.php?t=2896]Moja Mazda MX-5 NA BRG[/URL]
[URL=http://picasaweb.google.pl/chrisnoveek]Galeria MX-5[/URL]
ODPOWIEDZ