Dobry pomysłMorfi pisze: ↑27 lut 2023, 8:40Jeśli noclegi będziecie mieli gdzieś w okolicy Sybina to warto pojechać w tygodniu na kąpiele błotne i regenerację sił do Lakes of Ocna Sibiului. W weekend tam jest bardzo dużo ludzi.
Mariusz, daj może znać do MX5 Club Romania na FB że będziecie. Może zechcą dołączyć. Ja się z nimi skontaktowałem i namówili mnie na odwiedzenie winnic pod Bukaresztem
"TransRumunia 2023" - 10-17 lipca - 3xTrans = Transalpinia + Transfagaraska + Transbucegi
Moderator: Moderatorzy
- KOORDYNACJA
- Model: ND RF
- Wersja: RF AT 2018 Recaro
#Miata_z_automatem_wymiata
- KOORDYNACJA
TAKMorfi pisze: ↑27 lut 2023, 8:40Jeśli noclegi będziecie mieli gdzieś w okolicy Sybina to warto pojechać w tygodniu na kąpiele błotne i regenerację sił do Lakes of Ocna Sibiului. W weekend tam jest bardzo dużo ludzi.
Mariusz, daj może znać do MX5 Club Romania na FB że będziecie. Może zechcą dołączyć. Ja się z nimi skontaktowałem i namówili mnie na odwiedzenie winnic pod Bukaresztem
Już to zrobiłem
Mam z nimi kontakt
Organizujemy własnej spotkanie międzynarodowe
Cześć,
Są już jakieś szczegóły ? Wyjazd aktualny ?
Są już jakieś szczegóły ? Wyjazd aktualny ?
Zapraszam na nasz Instagram
https://instagram.com/purpleblack_mx5nc ... MyMTA2M2Y=
https://instagram.com/purpleblack_mx5nc ... MyMTA2M2Y=
- KOORDYNACJA
Część
TAK wszystko aktualne
Dopiero wczoraj skończyliśmy IV Radomski Zlot Miłośników MX5 Indianie Miatami
Wszystkich których nie udo mi się zniechęcić do udziału w tej wyprawie proszę o wysłanie wiadomości do mnie na WhatsAppie zatytułowanej
"TransRumunia 2023"
Finalnie dodam Was do grupy na której ustalimy wszystkie szczegóły
Pozdrawiam
Mariusz
TAK wszystko aktualne
Dopiero wczoraj skończyliśmy IV Radomski Zlot Miłośników MX5 Indianie Miatami
Wszystkich których nie udo mi się zniechęcić do udziału w tej wyprawie proszę o wysłanie wiadomości do mnie na WhatsAppie zatytułowanej
"TransRumunia 2023"
Finalnie dodam Was do grupy na której ustalimy wszystkie szczegóły
Pozdrawiam
Mariusz
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
OMG! Co ja paczę! Bałkańskie zloty wracają?
Zazdroszczę i trzymam kciuki!
Zazdroszczę i trzymam kciuki!
MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
- KOORDYNACJA
Oficjalne logo
- Załączniki
-
- IMG-20230628-WA0020.jpg (219.52 KiB) Przejrzano 10259 razy
- Dżunior
- Donator
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Nietety, moja Miata stoi zaparkowana w Alicante Z najbardziej podobnych kształtem: mogę wyciągnąć z garażu Boxstera i turlać się gdzieś za Wami. Zdarzało mi się tak kilka razy zamykać kolumnę MX-5ek
A tak serio: jeśli komuś coś się w ostatniej chwili wykrzaczyło i chciałby odzyskać jakieś poniesione koszty noclegów, a szanowny Organizator nie będzie miał problemu z niemieckim rodowodem koni mechanicznych - bardzo proszę o kontakt. Do czwartku włącznie byłbym w stanie zapewne dołączyć.
MX-5 ND SkyFreedom
CE 04 | RnineT
CE 04 | RnineT
-
- Model: NB
- Wersja: MMC Edition;)
- Kontakt:
Cześć,
Przepraszam, ale jestem zmuszony zwolnić miejsce z listy. Po wypadzie do Tokaju zabrakło jednak czasu na Rumunię. W przyszłym roku na pewno się piszę na ten trip:) Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu.
Przepraszam, ale jestem zmuszony zwolnić miejsce z listy. Po wypadzie do Tokaju zabrakło jednak czasu na Rumunię. W przyszłym roku na pewno się piszę na ten trip:) Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu.
Chciałem podziękować wszystkim uczetnikom tej eskapady. Szczególnie podziękowania dla Mariusza za samodzielną organizacje wszystkiego! Sam lepiej nie przygotowałbym takiej długiej wyprawy. Pisząc to na półmetku w Tokaju mam nadzieję, wszyscy dotarli cali do domu. Jak do ostatniego punktu w sebes. Nie żałuję ani jednej kropli gazu spalonego na tej wyprawie.
Jeśli ktoś ma wrażenie, że było inaczej... To idź kopać oponę na spocie jdm.
Touge nocne i poranne sprawiły, że nie mam potrzeby ciśnięcie tego auta przez najbliższy miesiąc.
Ps
Z protipów dla innych, którzy planują podobny wypad
1.6 zdycha na transalpinie
Wyjedź na świeżych klockach (miesięczne już są stare)
Jak masz auto lalkę, na którą masz dreszcze jak usiądzie mucha, to zostaw ją w domu.... Tam będzie bliskie spotkanie 3 stopnia z krowim/końskim/owczym/kozim plackiem
Gwintownicy nie są mile widziani na dojeździe na transbucegi i transfogarskiej
Jeśli ktoś ma wrażenie, że było inaczej... To idź kopać oponę na spocie jdm.
Touge nocne i poranne sprawiły, że nie mam potrzeby ciśnięcie tego auta przez najbliższy miesiąc.
Ps
Z protipów dla innych, którzy planują podobny wypad
1.6 zdycha na transalpinie
Wyjedź na świeżych klockach (miesięczne już są stare)
Jak masz auto lalkę, na którą masz dreszcze jak usiądzie mucha, to zostaw ją w domu.... Tam będzie bliskie spotkanie 3 stopnia z krowim/końskim/owczym/kozim plackiem
Gwintownicy nie są mile widziani na dojeździe na transbucegi i transfogarskiej
- Załączniki
-
- IMG_20230714_201423.jpg (244.58 KiB) Przejrzano 10053 razy
- AaaA
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND2 2.0 Recaro
Ekipa z Czechoslowacji dojechala do domu jednym rzutem. Na liczniku 3921km, masa much na aucie i chyba czas rozglądać się za nowymi cywilnymi oponami.
<strike>miata is always the answer</strike>
hadrák is always the answer
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport zastępczo Toyobaru
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport zastępczo Toyobaru
- the.monte.christo
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: 1.8L USDM/1.6L EU
My dotarliśmy do domu wczoraj równo o północy po blisko 11h jazdy. Tetyda nie klęka, pomimo deficytu klocków i wysokiej temperatury
Świetny wyjazd, za rok chcemy zrobić to raz jeszcze Gratulacje dla Mariusza, bo w tak trudnych warunkach udało się naprawdę bardzo wiele. Zawsze na zlotach miałem niedosyt, brakowało mi jazdy. Aż do teraz. Na takie wypady czekałem
Świetny wyjazd, za rok chcemy zrobić to raz jeszcze Gratulacje dla Mariusza, bo w tak trudnych warunkach udało się naprawdę bardzo wiele. Zawsze na zlotach miałem niedosyt, brakowało mi jazdy. Aż do teraz. Na takie wypady czekałem
- Wojtek Wawa
- Donator
- Wersja: freedom+bilstein
Miło było spotkać, niesamowicie gada ten RF!
- KOORDYNACJA
Fajne było spotkać swojego (klubowicza MX5 Klub Polska) na trasie powrotnej (z Rumunii) już w Polsce.
Fajnie że miałeś ramkę rejestracji MX5 Klub Polska - wtedy w ciemno wiedziałem że mogę Cię wyprzedzić zjedziemy na pobocze i zbijemy piątkę i pojedziemy dalej.
Co do wydechu to hmmm gadał lepiej zanim zdemontowalem stożek (niebawem wróci)
Zapraszam do Radomia abyś posłuchał jak gada wydech w mojej ND w wersji torowej
- KOORDYNACJA
Jest na to sposób, pojechać tylko główna drogą.
Ja za rok tam wracam na 2 auta = 2 ND (Córka, Żona, Syn i ja)
Jedno to co w tym roku (ND RF w automacie) a drugie TOROWE = zglebione ma MAXa
Więc jak ja dam radę to każdy gwintownik da radę
- KOORDYNACJA
Oto kilka fotek z naszej wyprawy.
DZIEKUJĘ wszystkim "altruistom" za ten super wyjazd.
Widzimy się już niebawem
DZIEKUJĘ wszystkim "altruistom" za ten super wyjazd.
Widzimy się już niebawem
- Załączniki
-
- IMG_0838.JPG (7.52 MiB) Przejrzano 9864 razy
-
- IMG_0451.JPG (6.13 MiB) Przejrzano 9864 razy
-
- IMG_1851.JPG (8.98 MiB) Przejrzano 9864 razy
-
- IMG_2176.JPG (8.06 MiB) Przejrzano 9864 razy
-
- IMG_1895.JPG (5.9 MiB) Przejrzano 9864 razy
-
- IMG_1537.JPG (10.26 MiB) Przejrzano 9864 razy
-
- IMG_1355.JPG (10.73 MiB) Przejrzano 9864 razy
-
- IMG_1201.JPG (9.51 MiB) Przejrzano 9864 razy
-
- IMG_1864.JPG (6.51 MiB) Przejrzano 9864 razy
-
- IMG_0962.JPG (8.71 MiB) Przejrzano 9864 razy
-
- IMG_1498.JPG (8.89 MiB) Przejrzano 9864 razy
- AaaA
- Donator
- Wersja: ND2 2.0 Recaro
dokleimy Cie w programie
<strike>miata is always the answer</strike>
Kto nie był niech żałuje. Tydzień zleciał jak jeden dzień. Sporo się działo
Pozostały tylko wspomnienia
- kilkanaście godzin dziennie za kółkiem (łącznie zrobiłem 3004 km)
- kilka razy przejechana wspomniana Transalpina. Ta trasa dla mnie jest jak wesołe miasteczko dla dzieci
- wypad (na szczęście prawie dosłownie) na zachód słońca (początkowo w pełnym mleku, ale na szczęście wyżej było czysto)
- piękny wschód słońca na Transalpinie
- "spokojny i turystyczny" wjazd na trasę Transfagarską
- Bucegi z świetnym zachodem słońca i powrót do hotelu o 3 w nocy i pyszny koniak od gospodarza,
- prywatny, niezapomniany wypad do Cluj Napoki
- bezpieczny powrót w duecie do Polski
Jeszcze raz dzięki za inicjatywę i ogarnięcie wyjazdu
Wrzucam kilka fotek od siebie:
Pozostały tylko wspomnienia
- kilkanaście godzin dziennie za kółkiem (łącznie zrobiłem 3004 km)
- kilka razy przejechana wspomniana Transalpina. Ta trasa dla mnie jest jak wesołe miasteczko dla dzieci
- wypad (na szczęście prawie dosłownie) na zachód słońca (początkowo w pełnym mleku, ale na szczęście wyżej było czysto)
- piękny wschód słońca na Transalpinie
- "spokojny i turystyczny" wjazd na trasę Transfagarską
- Bucegi z świetnym zachodem słońca i powrót do hotelu o 3 w nocy i pyszny koniak od gospodarza,
- prywatny, niezapomniany wypad do Cluj Napoki
- bezpieczny powrót w duecie do Polski
Jeszcze raz dzięki za inicjatywę i ogarnięcie wyjazdu
Wrzucam kilka fotek od siebie:
Hej,
Lepiej późno niż wcale. Wrzucam w pełni amatorski filmik z wyjazdu. Jest tu trochę mojej perspektywy i trochę ujęć z innych kamer. Miałem do przeglądnięcia ponad 8 godzin materiału, więc to było wyzwanie! Przesiałem wszystko i wybrałem, moim zdaniem, najciekawsze momenty. Czasem było ciężko, aż korciło, żeby zrobić coś dłuższego.
Miłego oglądania!
[youtube]https://youtu.be/91fUXODADTU?si=2EUg5hG7_Dyxvjal[/youtube]
Lepiej późno niż wcale. Wrzucam w pełni amatorski filmik z wyjazdu. Jest tu trochę mojej perspektywy i trochę ujęć z innych kamer. Miałem do przeglądnięcia ponad 8 godzin materiału, więc to było wyzwanie! Przesiałem wszystko i wybrałem, moim zdaniem, najciekawsze momenty. Czasem było ciężko, aż korciło, żeby zrobić coś dłuższego.
Miłego oglądania!
[youtube]https://youtu.be/91fUXODADTU?si=2EUg5hG7_Dyxvjal[/youtube]
Przychodzą mi dwa sposoby oceny tych tras.
1. Czysto pod kątem drogi i zakrętów to: Transfagaraska >= Transalpinia > Transbucegi
Ogólnie Transfagaraska ma troche dziur i trzeba uważać, ale za to jest jedną wielką serpentyną. Dlatego daje ją na 1 miejscu z niewielką przewagą nad Transalpiną.
2. Patrząc całościowo na podstawie wyjazdu:
Transalpina > Transfagaraska >= Transbucegi
Transalpina: super nowy asfalt, bardzo malo miejsc gdzie trzeba zwalniać, fajne zakręty. Chyba jest najdłuższa. Stosunkowo mało samochodów było. Ona zyskuje na popularności, więc spodziewałbym się tam tłumów jak na Transfagaraskiej.
Transfagaraska: słaby asfalt, tłumy, korki. Samemu bym tam nie poszalał. Chyba, ze przyjechać tam o 5 rano w tygodniu to spoko.
Transbucegi: widoczki fajne, droga bardzo dobra. W zasadzie było pusto, więc nikt nas nie spowalniał.
- pmcomp
- Wersja: BMW Z4 35is Miziak
Super wyprawa, zazdraszczam .
Widzę, że edycja 2024 nie doszła do skutku. Jeśli planujecie coś na 2025 to ... prosze pamiętać o mnie. Byłem na Transalpinie dwa razy i na Transfogarskiej raz tyle, że Budką. Obiecałem sobie, że przyjadę tam czymś sportowym bez dachu. Najlepiej na Transalpinę. Transfogarska jest dziurawa, szkoda auta. To taka mini-Droga Trolli gdzie jedyną atrakcją stały sie niedźwiedzie.
Pozdro
Widzę, że edycja 2024 nie doszła do skutku. Jeśli planujecie coś na 2025 to ... prosze pamiętać o mnie. Byłem na Transalpinie dwa razy i na Transfogarskiej raz tyle, że Budką. Obiecałem sobie, że przyjadę tam czymś sportowym bez dachu. Najlepiej na Transalpinę. Transfogarska jest dziurawa, szkoda auta. To taka mini-Droga Trolli gdzie jedyną atrakcją stały sie niedźwiedzie.
Pozdro
pmcomp
(BMW Z4 E89 35is)
(BMW Z4 E89 35is)
- Gieras
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0 PRHT
Byłem w sierpniu na Transforgarskiej i dziur nie zauwazyłem. Wręcz przeciwnie moim zdaniem nawierzchnia była bardzo dobra na całej długości, trochę łat, ale bez dziur i ryzyka dla zawieszenia.pmcomp pisze: ↑06 paź 2024, 15:07Super wyprawa, zazdraszczam .
Pozdro