ND Android Auto

Wrażenia po instalacji

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Zbychersky
Posty: 339
Rejestracja: 09 maja 2016, 8:50
Model: ND
Lokalizacja: Kobiór

21 sie 2018, 16:10

A u mnie dupa, AA na pokładzie i nie działa z żadnym telefonem z Andoridem :( Jutro będę testował z iPhonem X i zobaczymy czy zadziała.
@POlsza jaką masz wersję softu w aucie? Jaki numerek?
Obrazek
Awatar użytkownika
POlsza
Donator
Donator
Posty: 38
Rejestracja: 11 lis 2016, 18:34
Model: ND
Wersja: SkyFREEDOM
Lokalizacja: Dolny Śląsk

22 sie 2018, 5:10

Obrazek

Tuż przed instalacją miałem pytanie z ASO z jakim telefonem będzie współpracował CP. Wiem, że z AA jest jakiś problem.
W telefonie musi być aktywne coś na wzór aplowskiego Siri - nie znam Androida oraz aktywna zakładka CarPlay.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
POlsza
Donator
Donator
Posty: 38
Rejestracja: 11 lis 2016, 18:34
Model: ND
Wersja: SkyFREEDOM
Lokalizacja: Dolny Śląsk

22 sie 2018, 5:15

Zbychersky, z iPonem X zadziała w 100%-tach, testowałem z 6, 7 i X-em. Pamiętaj, że tylko po kablu i w telefonie aktywny CarPlay oraz Siri.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
TerminatorPi
Donator
Donator
Posty: 756
Rejestracja: 23 cze 2017, 19:24
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom
Lokalizacja: Mała dziura pod dużą Warszawą ;-)

22 sie 2018, 11:48

Zbychersky pisze:A u mnie dupa, AA na pokładzie i nie działa z żadnym telefonem z Andoridem :( Jutro będę testował z iPhonem X i zobaczymy czy zadziała.
@POlsza jaką masz wersję softu w aucie? Jaki numerek?

Ale, że zadam takie głupie pytanie, masz apkę Android Auto w telefonie?
Dyzia Bo czerwone są najszybsze
Tylko kierowca jest zielony :-D
Koza team member!
Awatar użytkownika
Zbychersky
Posty: 339
Rejestracja: 09 maja 2016, 8:50
Model: ND
Lokalizacja: Kobiór

22 sie 2018, 16:28

No i wszystko jasne. ASO dało dupy, mam wersję oprogramowania 59 a powinna być 70.. podczas montażu twierdzili że 59 wystarczy.. AA mam z internetów. Oficjalnie AA w Polsce jest niedostępne.
Obrazek
Awatar użytkownika
POlsza
Donator
Donator
Posty: 38
Rejestracja: 11 lis 2016, 18:34
Model: ND
Wersja: SkyFREEDOM
Lokalizacja: Dolny Śląsk

22 sie 2018, 17:02

Czyli co, zamontowali nowe CMU, wgrali firmware 70.. i klapa. Dalej wymontowali nowe CMU, zamontowali stare i wgrali wersję 59. Niezła zabawa. Mogli Ci chociaż w ramach rekompensaty za stracony czas pozostawić nowe CMU - ładowanie 1 lub 2A na portach USB a nie "zabójcze" 500mA, które nie wystarcza do ciągłego ładowania i używania telefonu z włączoną nawigacją.

U mnie mam 70.. i jest zakładka AA, ale w moim przypadku nieaktywna - używam CP.
CP współpracujący z iOS-em 11 jest taki sobie, d...y nie urywa, nadzieja w zapowiadanej wkrótce wersji iOS-a 12, gdzie będzie można zainstalować programy firm trzecich jak np. Google Maps - na co osobiście czekam. Jak wygląda sprawa programów firm trzecich w AA, czy można je swobodnie dodawać?

Podejrzewam, że obsługa bezdotykowa to będzie trochę bryndza, nadzieja w szybkim odblokowaniu Touch Screen'a i używaniu Siri (jest problem z polskimi nazwami - wymowa polskich nazwisk po angielsku).

Tak na koniec reasumując, pozostał 1k w kieszeni i stracony czas w ASO. Moje ASO pytało mnie z jakim telefonem CP będzie współpracował i coś wspominali, że z AA jest problem.
Awatar użytkownika
Zbychersky
Posty: 339
Rejestracja: 09 maja 2016, 8:50
Model: ND
Lokalizacja: Kobiór

22 sie 2018, 17:18

POlsza pisze:Czyli co, zamontowali nowe CMU, wgrali firmware 70.. i klapa. Dalej wymontowali nowe CMU, zamontowali stare i wgrali wersję 59. Niezła zabawa. Mogli Ci chociaż w ramach rekompensaty za stracony czas pozostawić nowe CMU - ładowanie 1 lub 2A na portach USB a nie "zabójcze" 500mA, które nie wystarcza do ciągłego ładowania i używania telefonu z włączoną nawigacją.

U mnie mam 70.. i jest zakładka AA, ale w moim przypadku nieaktywna - używam CP.
CP współpracujący z iOS-em 11 jest taki sobie, d...y nie urywa, nadzieja w zapowiadanej wkrótce wersji iOS-a 12, gdzie będzie można zainstalować programy firm trzecich jak np. Google Maps - na co osobiście czekam. Jak wygląda sprawa programów firm trzecich w AA, czy można je swobodnie dodawać?

Podejrzewam, że obsługa bezdotykowa to będzie trochę bryndza, nadzieja w szybkim odblokowaniu Touch Screen'a i używaniu Siri (jest problem z polskimi nazwami - wymowa polskich nazwisk po angielsku).

Tak na koniec reasumując, pozostał 1k w kieszeni i stracony czas w ASO. Moje ASO pytało mnie z jakim telefonem CP będzie współpracował i coś wspominali, że z AA jest problem.

Lepiej, wsadzili nowe CMU ale softu nie zaktualizowali bo twierdzili, że na 59 będzie działać i nie ma nowszego. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No cóż, musiałem ich uświadomić jednak, że jest soft 70 + mam nadzieję, że odpowiednio uświadomi ich centrala Mazdy, bo ostatnio to ASO daje dupy na każdym kroku. Co ciekawe mając nowe CMU ze starym softem - porty USB nie wykrywają żadnych pendrive'ów z muzyką :(

Sprawa jest w toku, jutro będę miał instalowany soft w wersji 70 + będę się domagał zwrotu kosztu instalacji (stracony czas + paliwo).
Obrazek
Awatar użytkownika
TerminatorPi
Donator
Donator
Posty: 756
Rejestracja: 23 cze 2017, 19:24
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom
Lokalizacja: Mała dziura pod dużą Warszawą ;-)

22 sie 2018, 17:22

Zbychersky pisze:Lepiej, wsadzili nowe CMU ale softu nie zaktualizowali bo twierdzili, że na 59 będzie działać i nie ma nowszego. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mocno jestem ciekaw co dalej, bo instrukcja mazdowska, która krążyła po internetach twierdziła, że koniecznie przed instalacją huba usb trzeba podbić firmware do 70.
Dyzia Bo czerwone są najszybsze
Tylko kierowca jest zielony :-D
Koza team member!
Awatar użytkownika
POlsza
Donator
Donator
Posty: 38
Rejestracja: 11 lis 2016, 18:34
Model: ND
Wersja: SkyFREEDOM
Lokalizacja: Dolny Śląsk

22 sie 2018, 17:32

Niezłe heca, serwis godny "polecenia". Niech wgrywają 70.., przynajmniej będziesz miał przyzwoite ładowanie na USB, a AA może wkrótce jakoś ogarną, pozostanie CP i kasa do zwrotu.
Awatar użytkownika
Zbychersky
Posty: 339
Rejestracja: 09 maja 2016, 8:50
Model: ND
Lokalizacja: Kobiór

22 sie 2018, 19:24

TerminatorPi pisze:
Zbychersky pisze:Lepiej, wsadzili nowe CMU ale softu nie zaktualizowali bo twierdzili, że na 59 będzie działać i nie ma nowszego. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mocno jestem ciekaw co dalej, bo instrukcja mazdowska, która krążyła po internetach twierdziła, że koniecznie przed instalacją huba usb trzeba podbić firmware do 70.

No zobaczymy, teoretycznie jak wsadzą stary hub, zaktualizują soft i podmienią huba na nowego to wszystko powinno działać :) No ale może znów coś popsują.
Obrazek
Awatar użytkownika
POlsza
Donator
Donator
Posty: 38
Rejestracja: 11 lis 2016, 18:34
Model: ND
Wersja: SkyFREEDOM
Lokalizacja: Dolny Śląsk

22 sie 2018, 20:14

No zobaczymy, teoretycznie jak wsadzą stary hub, zaktualizują soft i podmienią huba na nowego to wszystko powinno działać :) No ale może znów coś popsują.


Niekoniecznie tak jak piszesz powyżej, wszystkie instrukcje instalacji z internetu i for USA mówiły o tym, że najpierw nowy soft, potem wymiana CMU. Ja byłem świadkiem instalacji nowego softu u mnie i najpierw wymienili CMU, następnie wgrywali nowy soft z palucha włożonego do USB, po czym wyłączenie zapłonu, usunięcie palucha z USB, włączenie powtórne samochodu, włożenie karty z nawigacją oraz mojego palucha z muzyką do USB, podłączenie iPhon'a po kablu i wszystko działało - sam byłem zaskoczony tym postępowaniem ale jest OK.
Celowo powyżej napisałem niech wgrają nowy soft i wszystko będzie OK, bez zbędnych wymian.
Awatar użytkownika
Dexahs
Posty: 2
Rejestracja: 21 mar 2018, 16:33
Model: ND

23 sie 2018, 16:13

dmk pisze:Ciekawy jestem ceny. Ale jeżeli będzie to więcej niż 1000zl to poczuje się oszukany, bo dealerzy zapewniali mnie, ze to będzie tylko Update softu...


Dziś byłem w Maździe i w nowej 6 również w standardzie nie ma androida.
Oczywiście update proszę bardzo - 1 200,00 - nie sądzę, żeby w mx było taniej.. :kciukdol:

zapomniałem zapytać swoją drogą ;)
BunnyWoop
Posty: 73
Rejestracja: 12 lip 2017, 9:28
Model: ND

02 paź 2018, 20:05

czy jak wymienią te moduły i bajery, to jest dostęp do Nawigacji googla na ekranie?
Awatar użytkownika
wojteczekm16
Posty: 42
Rejestracja: 07 wrz 2017, 18:21
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom
Lokalizacja: Poznań

02 paź 2018, 20:54

BunnyWoop pisze:czy jak wymienią te moduły i bajery, to jest dostęp do Nawigacji googla na ekranie?


Tak, jest dostęp do nawigacji od Google'a na tablecie. Uruchamia się tam Android Auto, który ma jeszcze obsługę połączeń telefonicznych, odczytywanie SMS i głosowe odpowiadanie na nie, program do odtwarzania muzyki np. spotify, pogoda itp.

Wczoraj mi dołożyli w ASO przy okazji przeglądu. Działa to naprawdę dobrze. Cena 1.100 zł brutto na fakturze. Około godziny roboty majstra warsztatowego (na szczęście kokpit poskładany dobrze i nie ma trzasków czy brzęczków).
BunnyWoop
Posty: 73
Rejestracja: 12 lip 2017, 9:28
Model: ND

02 paź 2018, 23:39

A wiesz czy dla Iphona też to jest?

wojteczekm16 pisze:
BunnyWoop pisze:czy jak wymienią te moduły i bajery, to jest dostęp do Nawigacji googla na ekranie?


Tak, jest dostęp do nawigacji od Google'a na tablecie. Uruchamia się tam Android Auto, który ma jeszcze obsługę połączeń telefonicznych, odczytywanie SMS i głosowe odpowiadanie na nie, program do odtwarzania muzyki np. spotify, pogoda itp.

Wczoraj mi dołożyli w ASO przy okazji przeglądu. Działa to naprawdę dobrze. Cena 1.100 zł brutto na fakturze. Około godziny roboty majstra warsztatowego (na szczęście kokpit poskładany dobrze i nie ma trzasków czy brzęczków).
Awatar użytkownika
wojteczekm16
Posty: 42
Rejestracja: 07 wrz 2017, 18:21
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom
Lokalizacja: Poznań

02 paź 2018, 23:56

Po montażu w menu Aplikacji MZD pojawia się Android Auto i Apple CarPlay. Obstawiam, że Apple Car powinno działać tak samo jak Android Auto, jednak sam tego nie testowałem (nie używam iPhonów). Jutro kolega będzie u mnie sprawdzał jak działa podłączenie iPhona MZD, bo zastanawia się czy jechać u siebie w Mazdzie 3 też montować ten nowy moduł. Jak chcesz to mogę dać znać popołudniową porą jak wypadły testy.
BunnyWoop
Posty: 73
Rejestracja: 12 lip 2017, 9:28
Model: ND

03 paź 2018, 21:14

Pewnie, szczególnie że Mazdowa navi nie ma np. Grudziądza. Przynajmniej ostatnio nie było w spisie.

wojteczekm16 pisze:Po montażu w menu Aplikacji MZD pojawia się Android Auto i Apple CarPlay. Obstawiam, że Apple Car powinno działać tak samo jak Android Auto, jednak sam tego nie testowałem (nie używam iPhonów). Jutro kolega będzie u mnie sprawdzał jak działa podłączenie iPhona MZD, bo zastanawia się czy jechać u siebie w Mazdzie 3 też montować ten nowy moduł. Jak chcesz to mogę dać znać popołudniową porą jak wypadły testy.
Awatar użytkownika
Jaw0r
Posty: 221
Rejestracja: 07 lut 2012, 15:22
Model: ND
Wersja: SkyFreedom
Lokalizacja: Warszawa

10 paź 2018, 22:34

wojteczekm16 pisze:
BunnyWoop pisze:czy jak wymienią te moduły i bajery, to jest dostęp do Nawigacji googla na ekranie?


Tak, jest dostęp do nawigacji od Google'a na tablecie. Uruchamia się tam Android Auto, który ma jeszcze obsługę połączeń telefonicznych, odczytywanie SMS i głosowe odpowiadanie na nie, program do odtwarzania muzyki np. spotify, pogoda itp.

Wczoraj mi dołożyli w ASO przy okazji przeglądu. Działa to naprawdę dobrze. Cena 1.100 zł brutto na fakturze. Około godziny roboty majstra warsztatowego (na szczęście kokpit poskładany dobrze i nie ma trzasków czy brzęczków).


A czy po uruchomieniu Android Auto działa dotyk w trakcie jazdy, czy wciąż jest zablokowany? Jak oceniasz obsługę np. Spotify z poziomu AA?
Awatar użytkownika
wojteczekm16
Posty: 42
Rejestracja: 07 wrz 2017, 18:21
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom
Lokalizacja: Poznań

11 paź 2018, 0:01

Nie mam informacji co do AppleCar, bo nie możemy się zgrać z kolegą na przetestowanie podłączenia iPhona.
W AA nie działa obsługa dotykowa w ogóle (nawet na postoju), no i instalacja AA niczego nie zmieniła w obsłudze dotykowej w ramach MZD (z którego można korzystać poza AA, po wciśnięciu przycisku z domkiem). Spotify, domyślny odtwarzacz Googla czy inne programy do słuchania muzyki dają radę (ale ja nie mam jakichś super wymagań co do tego - działa i gra, więc dla mnie OK).
Awatar użytkownika
AaaA
Posty: 167
Rejestracja: 24 sie 2014, 20:56
Model: Inny
Wersja: ND2 2.0 Recaro
Lokalizacja: Mladá Boleslav - tak mam też Škode w garażu

02 sty 2019, 11:01

Jaw0r pisze:
10 paź 2018, 22:34
A czy po uruchomieniu Android Auto działa dotyk w trakcie jazdy, czy wciąż jest zablokowany? Jak oceniasz obsługę np. Spotify z poziomu AA?
Dotyk nie dziala w trakcie jazdy ale najprawdopodobniej mozna to odblokowac przez AIO tweaks.
<strike>miata is always the answer</strike>
hadrák is always the answer
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport Obrazek
Awatar użytkownika
TerminatorPi
Donator
Donator
Posty: 756
Rejestracja: 23 cze 2017, 19:24
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom
Lokalizacja: Mała dziura pod dużą Warszawą ;-)

02 sty 2019, 12:38

AaaA pisze:
02 sty 2019, 11:01
Jaw0r pisze:
10 paź 2018, 22:34
A czy po uruchomieniu Android Auto działa dotyk w trakcie jazdy, czy wciąż jest zablokowany? Jak oceniasz obsługę np. Spotify z poziomu AA?
Dotyk nie dziala w trakcie jazdy ale najprawdopodobniej mozna to odblokowac przez AIO tweaks.
Należy pamiętać, że AIO tweaks nie działają na nowych wersjach. Nie wiem czy ktoś już testował czy dostęp zostaje po upgrade do 7 z wersji z tweakami.
Dyzia Bo czerwone są najszybsze
Tylko kierowca jest zielony :-D
Koza team member!
Awatar użytkownika
AaaA
Posty: 167
Rejestracja: 24 sie 2014, 20:56
Model: Inny
Wersja: ND2 2.0 Recaro
Lokalizacja: Mladá Boleslav - tak mam też Škode w garażu

02 sty 2019, 14:03

TerminatorPi pisze:
02 sty 2019, 12:38
Należy pamiętać, że AIO tweaks nie działają na nowych wersjach. Nie wiem czy ktoś już testował czy dostęp zostaje po upgrade do 7 z wersji z tweakami.
dzialaja, tyle ze ciezej je wlaczyc - trzeba porozmawiac z CMU: https://mazdatweaks.com/serial/
co do uprajdu to wydaje mi sie ze gdzies widzialem ze po upgradzie trzeba jeszcze raz poustawiac prawa ale nie moge teraz znalezc tego watku
<strike>miata is always the answer</strike>
hadrák is always the answer
bylo NA 1.6 prawie M Edition, potem NBFL 1.8 Phoenix, jest ND2 2.0 SkyFREEDOM Recaro Sport Obrazek
Awatar użytkownika
TerminatorPi
Donator
Donator
Posty: 756
Rejestracja: 23 cze 2017, 19:24
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom
Lokalizacja: Mała dziura pod dużą Warszawą ;-)

02 sty 2019, 19:45

AaaA pisze:
02 sty 2019, 14:03
TerminatorPi pisze:
02 sty 2019, 12:38
Należy pamiętać, że AIO tweaks nie działają na nowych wersjach. Nie wiem czy ktoś już testował czy dostęp zostaje po upgrade do 7 z wersji z tweakami.
dzialaja, tyle ze ciezej je wlaczyc - trzeba porozmawiac z CMU: https://mazdatweaks.com/serial/
co do uprajdu to wydaje mi sie ze gdzies widzialem ze po upgradzie trzeba jeszcze raz poustawiac prawa ale nie moge teraz znalezc tego watku
Tak, wiem jak się powinno podłączyć serial (u mnie niestety okazało się, że przejściówka jest na złe napięcie), ale to nie jest takie hop-siup. Trzeba wypruć pół wnętrza.
Natomiast nie widziałem (choć faktycznie nie szukałem specjalnie) potwierdzenia, że w wersji z AA (czyli linia firmware numerowana od 7) to wciąż działa. Pamiętaj, że normalnie serwis - jeśli masz v59, zrobi w ramach przeglądu (jeżeli w ogóle) upgrade tylko w ramach tej samej linii firmware, czyli np. .502 do .506.
Dyzia Bo czerwone są najszybsze
Tylko kierowca jest zielony :-D
Koza team member!
Awatar użytkownika
Wojtek Wawa
Donator
Donator
Posty: 987
Rejestracja: 06 paź 2015, 11:29
Model: ND
Wersja: freedom+bilstein
Lokalizacja: Warszawa

03 sty 2019, 7:22

Czy ktoś z Was połączył z sukcesem telefon z Android Auto, ale dźwięk wypuścił na słuchawki bezprzewodowe na Bluetooth?
Nie udał mi się ten manewr mimo wielu prób w 2 różnych samochodach.
Wiem, że jestem w mniejszości, ale nie mam przyjemności w słuchaniu szumu wiatru na autostradzie przez np 6 h trasy top up w zimie i uwielbiam używać wtedy Bose QC35II.
Niestety wtedy muszę olać AA i gdyby zdarzył się przede mną korek/wypadek, nie zostanę przekierowany na alternatywną drogę. Ostatnio ominąłem problem odpalając AA na telefonie i zerkając na niego - ale bezpieczniej byłoby używać ekranu Mazdy.
Niby telefon pokazuje, że dźwięk wychodzi na słuchawkę BT, ale niestety dźwięk wychodzi wyłącznie z głośników samochodu. Przynajmniej na Samsungu S6 - ktoś próbowałe podobnych manewrów?
Awatar użytkownika
TerminatorPi
Donator
Donator
Posty: 756
Rejestracja: 23 cze 2017, 19:24
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom
Lokalizacja: Mała dziura pod dużą Warszawą ;-)

04 sty 2019, 17:03

Wydaje mi się, że tak po prostu ma działać AA. Zwróć uwagę, że aplikacja AA w telefonie sama sobie włącza BT (i chyba nawet paruje z samochodem, jeśli nie jest wcześniej sparowany), więc to po prostu jest tak pomyślane i wydaje mi się, że próba obchodzenia tego może się nie powieść.
Dyzia Bo czerwone są najszybsze
Tylko kierowca jest zielony :-D
Koza team member!
miczi
Posty: 14
Rejestracja: 11 maja 2013, 13:22
Model: NB FL
Lokalizacja: Kraków

17 maja 2019, 10:46

Czy w ND2 sytuacja się jakkolwiek zmieniła? AA działa? Da się połączyć z telefonem? Touch screen wciąż martwy?
Awatar użytkownika
arpi
Donator
Donator
Posty: 33
Rejestracja: 09 maja 2019, 20:46
Model: ND RF
Wersja: SkyPassion
Lokalizacja: Chytrusów

18 maja 2019, 22:57

AA działa i w ND1 i w ND2 - https://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=693509.
Ekran dotykowy działa tylko w CarPlay. W Android Auto nie, nawet na postoju, by design. Tak zrobili.
Odblokowanie dotykowego ekranu przez MZD AIO Tweaks ma sens w CP, w AA nic nie daje.
Natomiast w AA ale nie OEM Mazdy a tym uruchomionym przez MZD AIO Tweaks dotyk działa.
I jeszcze jedno, większość pozostałych MZD AIO Tweaks działa z FW 70.00.000, 70.00.021 i 70.0.100.
Dopiero w wersji 70.00.335 NA N(najnowsza wersja dostępna jak na razie tylko w USA) są kasowane i całkowicie blokowane.
Oczywiście w wersji 70... korzystać można tylko z wersji OEM AA. Wersja z MZD AIO Tweaks nie działa.
Rybki albo ...
Ostatnio zmieniony 04 cze 2019, 23:46 przez arpi, łącznie zmieniany 1 raz.
miczi
Posty: 14
Rejestracja: 11 maja 2013, 13:22
Model: NB FL
Lokalizacja: Kraków

25 lip 2019, 16:55

Czy ktoś z forumowiczów skutecznie samodzielnie dostał się do CMU i mógłby udzielić kilku rad?
Znalazłem te filmy:
https://www.youtube.com/watch?v=tviRnn_UZcU
https://www.youtube.com/watch?v=iduEF1rWow0
https://www.youtube.com/watch?v=gwSCe3VX8Zc
Chętnie bym spróbował się pobawić z tym AIO Tweaks, ale przeraża mnie rozkładanie tylu części, nie mam za grosz smykałki manualnej, i nie wiem które z nich trzeba wypruć w jakiej kolejności, żeby dostać się do samego CMU. Może ktoś z Was mógłby wskazać taką kolejność lub natknął się w sieci na zdjęcia, filmy z jakąś prostszą instrukcją? Znalazłem tylko video z przykładami dla Mazdy 3 i Mazdy 6 na stronie z tweakami (https://mazdatweaks.com/serial/) i wygląda to całkiem przystępnie, ale nie czuję się na siłach na własną rękę próbować rozbierać moją ;)
Awatar użytkownika
TerminatorPi
Donator
Donator
Posty: 756
Rejestracja: 23 cze 2017, 19:24
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom
Lokalizacja: Mała dziura pod dużą Warszawą ;-)

26 lip 2019, 21:29

Ja swojego czasu wyprułem cmu, ale nie dostałem się do seriala (miałem chyba przejściówkę na złe napięcie)
Korzystałem z https://www.hexorcism.com/16ND/sm356302/
Największa rzeźba była z tą podłużną kratką od nawiewu, bo ona dośc ciasno osadzona jest, a nie chciałem wszystkiego podrapać podważajac wkrętakiem. Reszta jest w miarę spoko, na szczęscie zapinki nie są jednorazowe.
Niestety, trzeba pół wnętrza rozebrać.
Dyzia Bo czerwone są najszybsze
Tylko kierowca jest zielony :-D
Koza team member!
miczi
Posty: 14
Rejestracja: 11 maja 2013, 13:22
Model: NB FL
Lokalizacja: Kraków

29 lip 2019, 10:58

Dziękuję, właśnie tego mi było trzeba!
ODPOWIEDZ