Pierwsze auto

Forum główne a tematyką prowadzącą jest mx-5.

Moderator: Moderatorzy

bednar

19 lip 2016, 10:53

Cześć wszystkim :)
Co myślicie o tym, aby na pierwszy samochód kupić Mx-5 NA? Najlepiej 1.8 Czy byłby to rozsądny wybór? :D
Pozdrawiam
PS Mam nadzieje, że jestem w dobrym dziale ;)
Awatar użytkownika
Alex
Donator
Donator
Model: NC
Wersja: Niseko
Kontakt:

19 lip 2016, 11:17

bednar pisze:Cześć wszystkim :)
Co myślicie o tym, aby na pierwszy samochód kupić Mx-5 NA? Najlepiej 1.8 Czy byłby to rozsądny wybór? :D
Pozdrawiam
PS Mam nadzieje, że jestem w dobrym dziale ;)

MX5 na pierwsze auto nie jest zlym pomyslem, bedziesz mial dobry poczatek. Ladne NA znalezc robi sie coraz trudniej, zwlaszcza 1.8, tak wiec gdybys trafil 1.6 nawet 90KM to bierz. Rozsadek przy uzytkowaniu jest wskazany bo raz ze NA nie ma zadnych ukladow ratujacych 4 litery poza ew ABS a dwa ze to juz coraz bardziej klasyk i rozbic ladna sztuke byloby szkoda.
pozdrawiam
Alex :-)
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop 8-) 182HP/242Nm 8-)
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Awatar użytkownika
crazydunky
Model: Inny

19 lip 2016, 15:58

Poleciłb Nb :) czyli moje pierwsze auto. Oczywiście wcześniej jeździłem innymi (tzn auto rodzinne, auto ojca, matka tankuje, a syn jeździ) ale uparłem się że mx5 będzie moim pierwszym i w końcu się dorobiłem :D polecam!
Per aspera
Ad astra
Awatar użytkownika
manfredmaniek
Donator
Donator
Model: Inny
Wersja: Obecnie Bezmiatowy

19 lip 2016, 16:15

crazydunky pisze:Poleciłb Nb :) czyli moje pierwsze auto. Oczywiście wcześniej jeździłem innymi (tzn auto rodzinne, auto ojca, matka tankuje, a syn jeździ) ale uparłem się że mx5 będzie moim pierwszym i w końcu się dorobiłem :D polecam!

Identyczna sytuacja u mnie, prawko mam kilka lat i jeździłem samochodami innych ludzi, ale jeśli chodzi o swoje to nie było zmiłuj, ma być mx5 i koniec :P.
jimmunio
Model: NA
Wersja: szczur

19 lip 2016, 16:57

Miata jest super wyborem na pierwsze auto. Ale przygotuj troche pokory i rozwagi przy jezdzie, swoją pierwszą rozbiłem na latarni. :P
Pozatym zawieszenie jest pancerne, a i silnik zajechać w normalnej eksploatacji to trzeba być wybitnym psujem.
Obrazek
ODPOWIEDZ