Czy ktoś zna tę Mazdę z Otomoto/Allegro ?
PATRZ 1.POST. Tutaj pytamy o egzemplarze MX-5 z ogłoszeń w internecie
Moderator: Moderatorzy
- Chalanger
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Brak zabawki
- Kontakt:
michan pisze:
Jakby ktoś pytał. Parę tygodni temu miała 217tys.
Nc z Wrocławia.
no właśnie ktoś mnie zagadał o nią na FB- coś wiecej o niej? akurat przebieg 217 000 km to nie problem na mazde-normalka wiec tym bym sie nie przejmowal
Kupię ładną Mx5
- marzdin
- Donator
- Wersja: NCFL mode by Five
Jeśli to ta viewtopic.php?f=18&t=10408&start=5790 to nawet była tańsza
Pozdrawiam serdecznie
Marzdin
Marzdin
Panowie/Panie... potrzebuje porady
Powiedzcie mi, czy ponizszy prog wyglada jakby byl juz naprawiany? Czy te biale "pekniecia" moga sugerowac szpachle? Czy jest to raczej fabryczne... zabezpieczenie?
Chcialbym jeszcze zapytac czy dach, ktory byl myty karcherem i obecnie wyglada jak na zdjeciu ponizej jest szansa doprowadzic do porzadku?
Z gory dzieki za odpowiedzi!
Powiedzcie mi, czy ponizszy prog wyglada jakby byl juz naprawiany? Czy te biale "pekniecia" moga sugerowac szpachle? Czy jest to raczej fabryczne... zabezpieczenie?
Chcialbym jeszcze zapytac czy dach, ktory byl myty karcherem i obecnie wyglada jak na zdjeciu ponizej jest szansa doprowadzic do porzadku?
Z gory dzieki za odpowiedzi!
"Proste są dla szybkich samochodów - Zakręty dla szybkich kierowców"
Colin McRae
Colin McRae
Rdze to widze, tylko zastanawiam sie czy bylo to wczesniej naprawiane czy jednak nie? Ogolnie najgorzej to nie wyglada. Nie wiem jednak czego sie spodziewac w przypadku jesli bylo to juz raz naprawiane?!
To MX z okolic Hamburga.
A co za madzia jest na Psiaku? Nie widze nic na allegro tudziez tablicy?
To MX z okolic Hamburga.
A co za madzia jest na Psiaku? Nie widze nic na allegro tudziez tablicy?
Colin McRae
Colin McRae
- marzdin
- Donator
Jest 1.6 http://tablica.pl/oferta/sprzedam-auto- ... a5a192644a
Tylko za długo stoi (gdzieś od roku) no i opis jest trochę dziwny bo jeśli koleś uszkodził tarcze hamulcowe Kercherem to jak on hamował ?
Tylko za długo stoi (gdzieś od roku) no i opis jest trochę dziwny bo jeśli koleś uszkodził tarcze hamulcowe Kercherem to jak on hamował ?
Pozdrawiam serdecznie
Marzdin
Marzdin
A racja... zapomnialem o nim.
Wczesniej byl opis ze tarcze pokrzywione od karchera - ale musial miec cisnienie ten Karcher
W moim przypadku, to byly zdjecia tegoz modelu:
http://home.mobile.de/MOINA#des_185178786
Kolorystycznie Silver Blues, ale... siedzenia bez skory i pogdrzewania (a chyba bylo w standardzie). Papcie do wymiany. Ale nie wiem jak widok pod maska...
Wczesniej byl opis ze tarcze pokrzywione od karchera - ale musial miec cisnienie ten Karcher
W moim przypadku, to byly zdjecia tegoz modelu:
http://home.mobile.de/MOINA#des_185178786
Kolorystycznie Silver Blues, ale... siedzenia bez skory i pogdrzewania (a chyba bylo w standardzie). Papcie do wymiany. Ale nie wiem jak widok pod maska...
Colin McRae
Colin McRae
-
sam skrzywiłem gównianą tarczę hamulcową w Clio przy użyciu Karchera.. jeśli na aucie założony jest kibel a nie porządne tarcze hamulcowe, można je bez trudu zgiąć strumieniem wody, i nie chodzi tutaj o ciśnienie - tylko o temperaturę, gdy autem po kilku konkretnych hamowaniach wjedziesz na myjkę ciśnieniową i od razu zaczniesz lać wodą tarcze są gorące, woda z karchera zimna.. podobnie dzieje się, gdy np. na rozgrzanych tarczach wjedziesz do kałuży, bez problemu można zgiąć tarcze...
na miejscu tego gościa nie pisałbym o tym, że zgiął tarcze karcherem, bo to faktycznie wygląda dziwnie - ale tylko powiem, że to jest możliwe, jeśli są założone na aucie jakieś no-name chińskie tarcze to praktycznie wiele nie potrzeba... zresztą i porządną tarczę można skutecznie popsuć kontaktem zimnej wody na gorącą tarczę...
na miejscu tego gościa nie pisałbym o tym, że zgiął tarcze karcherem, bo to faktycznie wygląda dziwnie - ale tylko powiem, że to jest możliwe, jeśli są założone na aucie jakieś no-name chińskie tarcze to praktycznie wiele nie potrzeba... zresztą i porządną tarczę można skutecznie popsuć kontaktem zimnej wody na gorącą tarczę...
Mały Książę, z tym ciśnieniem to był żart co do reszty to faktycznie jest to możliwe.
Jacek... Sugerujesz zatem ze to moze byc faktycznie silver blues? Po czym mozna to potwierdzić? Jakaś wlepa fabryczna czy wpis w brief?
Jacek... Sugerujesz zatem ze to moze byc faktycznie silver blues? Po czym mozna to potwierdzić? Jakaś wlepa fabryczna czy wpis w brief?
Colin McRae
Colin McRae
mam identyczną więc potwierdzam, to silver blues. Ta z aukcji ma wszystkie cechy tej wersji limitowanej. Kierownica, dach kolor siedzeń tapicerki adekwatny do koloru lakieru nadwozia, a przede wszystkim felgi 16-tki wzór z tej wersji. Skóry i podgrzewane siedzenia były z dopłatą tak jak klimatyzacja.
W srebrnym nadwoziu silver blues wnętrze i dach było w kolorze niebieskim a w niebieskim nadwoziu wnętrze i dach w kolorze popielatym.
prospekt http://www.mx-5.net/mx5germany/www.mx5- ... blues.html
W srebrnym nadwoziu silver blues wnętrze i dach było w kolorze niebieskim a w niebieskim nadwoziu wnętrze i dach w kolorze popielatym.
prospekt http://www.mx-5.net/mx5germany/www.mx5- ... blues.html
NBFL po raz trzeci
- dark_knight
- Model: NC FL
- Wersja: 2.0
karolmurzyn pisze:Podbijam temat bo ciekawa NA się pojawiła, z W-wy. Kojarzy ktoś?
Oglądałem, bo blisko mam, było już niestety trochę ciemno. Całe auto malowane 2-3 razy w zależności od elementu (oprócz strasznie wypłowiałych lusterek), miejscami grubiej, szpachli nie znalazłem, rdzy też nie. Progi i nadkola były robione, ranty zaklepane, progi nie były zrobione ładnie. Mam wrażenie, że była walona przodem, ale nie potrafię tego poprzeć dowodami, auto wydaje się proste. Szyba kierowcy nie opuszcza się samodzielnie, pasażera z oporem, reszta elektroniki chyba ok. Płyta pod silnikiem była cała w oleju, właściciel twierdzi, że już uszczelnił silnik, a to pozostałości, auto dławi się przy dodaniu gazu na niskich obrotach (do 3krpm), to raczej nie problem z linką jak twierdzi właściciel, ale jechało w porządku jak na 1.6, może to zasługa dźwięków wydechu. Zawieszenie twarde, ale bardzo fajnie pracowało - moim zdaniem największa zaleta tego auta. Hamulce podobno wymienione niedawno klocki, nie testowałem ich za mocno, pamiętam tylko, że piszczały. Środek ładny, zadbany, fotele chyba wymienione, bo wyglądały bardzo ładnie jak na 240 tyś. Właściciel nie chciał się nic targować, chyba widział, że mi się auto podobało, moim zdaniem trzeba je dokładniej prześwietlić, w szczególności obejrzeć na podnośniku - sumując wszystko trochę drogo jak dla mnie i jeszcze powoli rozmyślam. BTW. Gdzie można w okolicach Mokotowa zabrać Mx5 na taki przegląd?
h8r pisze: fotele chyba wymienione, bo wyglądały bardzo ładnie jak na 240 tyś
Wydaje mi się, że masz trochę błędne wyobrażenie jak wyglądają fotele po takim przebiegu Jeśli to oryginalny przebieg (a żadnej gwarancji nie ma) to fotele nie powinny mieć szczególnie wytartych boczków.
Jak widzę dziurę w boczku fotela i ktoś pisze, że przebieg wynosi 200tys to... A nawet na forum już się spotkałem z czymś takim Chyba właściciele chcą wierzyć licznikowi wbrew wszelkim znakom na niebie i na ziemi mówiącym, że przebieg jest cofnięty
Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
- dark_knight
- Model: NC FL
- Wersja: 2.0
Alan pisze:Wydaje mi się, że masz trochę błędne wyobrażenie jak wyglądają fotele po takim przebiegu
Rzeczywiście nie wiem tego, większość tych, które oglądałem miały zdewastowane fotele, a te w ogóle nie były powycierane, miały tylko wygniecione boczki od wsiadania.
- marzdin
- Donator
Zna ktoś tą madzie z Łańcuta i ew. może coś powiedzieć na temat tej firmy, czy jest godna zaufania?
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-1-8-16v-gw ... 36131.html
Pozdrawiam serdecznie
Marzdin
Marzdin
marzdin pisze:Zna ktoś tą madzie z Łańcuta i ew. może coś powiedzieć na temat tej firmy, czy jest godna zaufania?
Przedni oraz tylni zderzak zapewne malowane-inny odcień. Nie wiem z czego są zrobione zderzaki, ale jeżeli jest to ABS (polimer ) to kolor może być inny,ale nie aż tak.
Poproś o zdjęcia silnika.
Cena fajna, ale za te pieniądze to musi być coś nie tak
Pozdr
Rafa
matpilch pisze:(...)pamiętaj, że dla mas liczy się moment, bo przecież powyżej 3500rpm silniki wybuchają.
Madzia 1.6 06.13-05.14
Biała Perła-Miti Stens 1.8 12.13-06.16
Bokken 1.8 Anni 09.16-12.16
- Chalanger
- Donator
- Kontakt:
Tania NA po wypadku
jak myslicie...warto sie za nia zabierać?
no niby uszkodzen nie ma duzo ale auto zaniedbane a dodatkowo "silnik nie pali" a to już jak dla mnie odrzuca zainteresowanie ta sztuka ....
"części potrzebne do naprawy (lista sporządzona przez mechanika, w którego warsztacie obecnie znajduje się samochód):
- czujnik położenia wału
- maglownica z przewodami
- drążek kierowniczy (prawy, lewy)
- drążek stabilizatora
- sanki pod silnik
- chłodnica i wentylator
- mocowanie chłodnicy (dolne - prawy, lewy)
- kierownica wlotu powietrza chłodnicy
- szyba od strony pasażera"
jak myslicie...warto sie za nia zabierać?
no niby uszkodzen nie ma duzo ale auto zaniedbane a dodatkowo "silnik nie pali" a to już jak dla mnie odrzuca zainteresowanie ta sztuka ....
"części potrzebne do naprawy (lista sporządzona przez mechanika, w którego warsztacie obecnie znajduje się samochód):
- czujnik położenia wału
- maglownica z przewodami
- drążek kierowniczy (prawy, lewy)
- drążek stabilizatora
- sanki pod silnik
- chłodnica i wentylator
- mocowanie chłodnicy (dolne - prawy, lewy)
- kierownica wlotu powietrza chłodnicy
- szyba od strony pasażera"
Kupię ładną Mx5
Hmmm, czy gra warta świeczki?
Bez działającego silnika, rozbita. Do tego nie wiadomo jak układ przeniesienia napędu oraz skrzynia. I włożysz ile? 5-7 tyś, aby była w stanie dobrym? Zawsze będzie powypadkowa, a to zazwyczaj odrzuca ludzisków, więc może być problem z odsprzedaniem.
Myślę,że z Reichu możesz taniej coś znaleźć
Nie przekonują mnie takie inwestycje, bo zawsze coś się znajdzie nowego i wydatki rosną-ale to tylko moja opinia
Pozdr
Rafa
Bez działającego silnika, rozbita. Do tego nie wiadomo jak układ przeniesienia napędu oraz skrzynia. I włożysz ile? 5-7 tyś, aby była w stanie dobrym? Zawsze będzie powypadkowa, a to zazwyczaj odrzuca ludzisków, więc może być problem z odsprzedaniem.
Myślę,że z Reichu możesz taniej coś znaleźć
Nie przekonują mnie takie inwestycje, bo zawsze coś się znajdzie nowego i wydatki rosną-ale to tylko moja opinia
Pozdr
Rafa
matpilch pisze:(...)pamiętaj, że dla mas liczy się moment, bo przecież powyżej 3500rpm silniki wybuchają.
Madzia 1.6 06.13-05.14
- Chalanger
- Donator
- Kontakt:
Rafa1981 pisze:
Pozdr
Rafa
heh-no myślę tak samo ale chciałem się upewnić...żeby chociaż jeździła....no i żeby chociaż silnik chodził a tak to kupa
Kupię ładną Mx5
marzdin pisze:Dzięki za info, ale to już kolejna madzia tej serii, która ma delikatnie ciemniejsze zderzaki niż nadwozie
teoretycznie ma być bezwypadkowa
Teoretycznie jest to możliwe, aby kolor zderzaka był inny od koloru nadwozia. Jest to związane z wpływem powierzchni lakierowanej( adhezja, starzenie się materiału i inne).
Jednakże w segmencie automotive w obecnych czasach jest to mało spotykane-są tam tak wyśrubowane normy dotyczące koloru i jego trwałości, że nie przemawia do końca do mnie fakt takiego wytłumaczenia.
Zazwyczaj jest to związane z malowaniem elementu. A efekt który często widzimy nazywa się metameryzmem- dwa przedmioty w jednym świetle mają ten sam kolor, a w innym już odbiegają kolorystycznie. Jest to związane ze składem chemicznym farby oraz proporcjami składników.
Mam nadzieję,że pomogłem
Specjalistą od lakieru i samochodów nie jestem, ale od kolorów i przetwórstwa tworzyw sztucznych już tak
A co do informacji o tym,że samochód jest bezwypadkowy...może być jak nikt nie zginął, bądź nie był w szpitalu powyżej 7 dni-już słyszałem takie tlumaczenia (zgodne z prawem i definicją kolizji i wypadku)
Pozdr
Rafa
Madzia 1.6 06.13-05.14
- damian1632
- Model: NB
- Wersja: Twilight blue mica
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-1-8-benzyn ... 87951.html
Drodzy Forumowicze,
Może ktoś z Was ma trochę czasu w sobotę...
Kolega jedzie oglądać tą NC do Siedlec,
Może znalazłby się ktoś kto ma/zna się na NC lub mieszka niedaleko i poświęciłby chwilę ?
Wyjazd do Siedlec jest w sobotę rano z Warszawy
Kontakt do mnie: 695 27 08 86
Drodzy Forumowicze,
Może ktoś z Was ma trochę czasu w sobotę...
Kolega jedzie oglądać tą NC do Siedlec,
Może znalazłby się ktoś kto ma/zna się na NC lub mieszka niedaleko i poświęciłby chwilę ?
Wyjazd do Siedlec jest w sobotę rano z Warszawy
Kontakt do mnie: 695 27 08 86
witam
widział ktoś i może coś powiedzieć o tej maszynie
z góry dziękuję
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-miracle-6b ... 06200.html
widział ktoś i może coś powiedzieć o tej maszynie
z góry dziękuję
http://otomoto.pl/mazda-mx-5-miracle-6b ... 06200.html
GRUPOL
Dziwnie tanio jak na roadstery
niby to okazja
gdzieś już czytałem o tym egzemplarzu na tym forum ale nie mogę tego postu znalezć .....
mnie jedynie co martwi to duży przebieg jak dla mnie ....to niczego jak na razie nie mogę się doczepić
no chyba czemu tak tanio
gdzieś już czytałem o tym egzemplarzu na tym forum ale nie mogę tego postu znalezć .....
mnie jedynie co martwi to duży przebieg jak dla mnie ....to niczego jak na razie nie mogę się doczepić
no chyba czemu tak tanio
GRUPOL